Wild Pacific Rim Ucluelet

Wild Pacific Rim Ucluelet

door op 01-09-2016

Langs de kust van de Stille Oceaan bij Ucluelet is een wandeling uitgezet; de wild pacific trail. Er zijn veel doorkijkjes naar de oceaan en veel bankjes om even te zitten. Je wandelt door het regenwoud, maar kijkt tegelijkertijd uit over de oceaan. Bij het zuidelijkste deel van de wandeling, bij de vuurtoren van Ucluelet, slaan de golven bij vloed hoog op de rotsen. Vanaf dit punt zou je allerlei wild in zee kunnen zien: walvissen, orka's, zeehonden, zeeschildpadden of otters.


Leuk met kinderen Actief Ontspanning
door Erica op 23-10-2019

Een deel heet de Lighthouse Loop, een lus van 2,6 km op het uiterste puntje bij Ucluelet. Geweldig mooie rondwandeling met zicht op de oceaan. Daarna het andere stuk gelopen dat in de folder staat als Brown's Beach, Artist Loop, Ancient Cedars & Rocky Bluff. Ook hier wandelen door het regenwoud en steeds mooie doorkijkjes op de oceaan. Wij kregen van het Visitors Centre de tip om onze RV te parkeren voor deze laatste tocht, bij het Community Centre. Super er was heel veel plaats en de start van de wandeling vlak bij.

door cwkrijger@tiscali.nl op 01-09-2016

Vooral het zuidelijke deel bij de vuurtoren vind ik een 'must see'. Toen wij er liepen werd het vloed en waren de golven spectaculair bij de rotsen. Er wordt afgeraden om op de rotsen bij de vuurtoren te klimmen, maar dat doen veel mensen toch. Je vindt dan allemaal kleine poeltjes met krabbetjes of anemonen en in ons geval: een otterfamilie. geen walvissen gezien helaas, maar er migreren er duizenden elk jaar langs deze kust.

door Saskia op 10-07-2013

Wandel de Wild Pacific Trail bij Ucluelet - Vancouver Island - Canada.

Schrijf een review
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!