Wild Pacific Rim Ucluelet

Wild Pacific Rim Ucluelet

door op 01-09-2016

Langs de kust van de Stille Oceaan bij Ucluelet is een wandeling uitgezet; de wild pacific trail. Er zijn veel doorkijkjes naar de oceaan en veel bankjes om even te zitten. Je wandelt door het regenwoud, maar kijkt tegelijkertijd uit over de oceaan. Bij het zuidelijkste deel van de wandeling, bij de vuurtoren van Ucluelet, slaan de golven bij vloed hoog op de rotsen. Vanaf dit punt zou je allerlei wild in zee kunnen zien: walvissen, orka's, zeehonden, zeeschildpadden of otters. De wandeling is prima te doen en wij vinden dit een van de mooiste wandelingen van onze reis.


Leuk met kinderen Actief Ontspanning
door Kris Bresseleers op 10-08-2022

De Lighthouse Loop (2,6km), onderdeel van de Wild Pacific Trail is een top-natuurwandeling. Door het regenwoud en langs de grillige rotskust, op het uiteinde van het schiereiland van Ucluelet. En neem er dan de Spring Cove Trail nog bij. Dan breidt je de wandeling nog uit met een kleine km extra wandelgenot.

door Erica op 23-10-2019

Een deel heet de Lighthouse Loop, een lus van 2,6 km op het uiterste puntje bij Ucluelet. Geweldig mooie rondwandeling met zicht op de oceaan. Daarna het andere stuk gelopen dat in de folder staat als Brown's Beach, Artist Loop, Ancient Cedars & Rocky Bluff. Ook hier wandelen door het regenwoud en steeds mooie doorkijkjes op de oceaan. Wij kregen van het Visitors Centre de tip om onze RV te parkeren voor deze laatste tocht, bij het Community Centre. Super er was heel veel plaats en de start van de wandeling vlak bij.

door cwkrijger op 01-09-2016

Vooral het zuidelijke deel bij de vuurtoren vind ik een 'must see'. Toen wij er liepen werd het vloed en waren de golven spectaculair bij de rotsen. Er wordt afgeraden om op de rotsen bij de vuurtoren te klimmen, maar dat doen veel mensen toch. Je vindt dan allemaal kleine poeltjes met krabbetjes of anemonen en in ons geval: een otterfamilie. geen walvissen gezien helaas, maar er migreren er duizenden elk jaar langs deze kust.

door Saskia op 10-07-2013

Wandel de Wild Pacific Trail bij Ucluelet - Vancouver Island - Canada.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan