Fietsend door Vancouver

Fietsend door Vancouver

door Leo en Ingrid op 21-08-2017

In Vancouver een fiets gehuurd voor een hele dag. Geweldig, In korte tijd rijd je een groot stuk door Vancouver, langs het water en langs een heleboel leuke dingen, Stanley Park , Canada Place, Chinatown, Gastown en het geinige Morton Park. Het was genieten!!


Leuk met kinderen Leuk met pubers Sportief Actief Ontspanning Winkelen
door Bart Mutsters op 25-08-2022

Fietsen door Vancouver is wellicht mooiste om te doen en je zult er meer van zien. Wij hebben er voor gekozen te wandelen: op 31 juli 2022 was de Pride Parade in Vancouver, waardoor best wel wat wegen waren afgesloten. We zijn daarom, na ontbijt bij Paul Bakery, gaan wandelen richting de haven en Canada Place. Daarna via Gastown en Chinatown terug naar de binnenstad om ook de Parade mee te maken. Vancouver is een mooie stad, heerst een goede sfeer. Chinatown is echter iets om snel door te lopen of fietsen, althans niet zonder gids of begeleiding in te gaan wat ons betreft. Canada Place is een mooie plaats om te genieten van mooie uitzichten richting het noorden (de bergen) en Lions Gate Bridge. Onderweg af en toe een stopje voor een versnapering waar genoeg mogelijkheden voor zijn. In de middag hebben we nog genoten van de goede sfeer rond de Parade. Via Stanley Park zijn we door de jachthaven gelopen en de dag afgesloten met een diner in Cardero's.

door R. op 12-08-2019

Fietsen door het park is erg leuk en veilig, ook met kinderen. Het is helaas niet goedkoop, de prijzen wisselen per verhuurder dus het loont om wat rond te kijken. Er zijn er met een vaste prijs per uur of per dagdeel, er zijn er ook waarbij het uurtarief per uur afneemt. Dit kan gunstig zijn als je vooraf niet wilt/kunt inschatten hoe lang je wil fietsen. Zeer veel toeristen verkennen Stanley Park op deze wijze. Let met je route op dat het fietspad op de seawall eenrichtingverkeer is, heel prettig want het is behoorlijk druk in het hoogseizoen en het fietst rustiger want je hebt dus geen tegenliggers. We hebben meerdere stops gemaakt, bij de totempalen, grote Lions Gate bridge, het waterpark (kinder-waterspeeltuin) en het strand. Lekker op je eigen tempo dit mooie stukje Vancouver ontdekken! We betaalden ongeveer $120 (2 kinderen 2 volwassenen, 4?uur geloof ik)

Je kunt natuurlijk ook andere delen van Vancouver bezoeken, dat hebben wij niet gedaan dus daar kan ik geen tips over geven. Wij hebben ook de verhalen gehoord over zwervers/drugsgebruikers in China Town en zijn daar niet geweest.

door J.J. Valentin op 14-08-2018

Dit is meer een waarschuwing dan een tip. Chinatown in Vancouver is overlopen met junks en zwervers. We vonden dit een erg onveilig gebied. We moesten door honderden (en overdrijf niet) junks lopen. Waar je moest uitkijken voor de gebruikers materialen op de grond en mensen aan de crack pijnen hingen of schuddend op straat lagen. Ook in gastown troffen we een straat naast maintstreet aan waar we tussen de gebruikers doorliepen. We zijn echt wat gewend maar dit sloeg alles. Het is gewoon giga onveilig om met je gezin daar te zijn. Zie trip advisor over Chinatown waar meerdere mensen dergelijke ervaring delen. Ik zou er alleen al niet heen gaan laat staan met mijn gezin.

door Familie van der Waal op 09-08-2018

Leuk adres voor een georganiseerde fietstocht of fietsverhuur. Medewerkers geven goed advies en leuke tips. Fietsen zijn goed!

door krisvdb86 op 11-06-2018

Tijdens onze eerste dag in Vancouver meteen twee elektrische fietsen gehuurd bij Cycle City Tours And Bike Rentals. Na een uitvoerige uitleg mochten we eindelijk de stad in. Vancouver is prima ingesteld op fietsers, met leuke gescheiden fietspaden. Vooral Stanley Park en het stuk naar Granville Island was leuk! We zijn zelfs de Capilano Suspension Bridge gaan bezoeken met de fiets. Een elektrische fiets is dan wel aangeraden. Op 1 dag hebben we alle belangrijke punten bezocht (Stanley Park, Capilano bridge, downtown, gastown, Chinatown en Granville Island) en hadden we 60km in de benen. Leukste manier op Vancouver te ontdekken lijkt mij.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan