Clearwater Tours Full Day trip

Clearwater Tours Full Day trip

door Jacco en Louise op 23-07-2017

In The Osprey Café zit Clearwater Tours gevestigd. Hier hebben wij een dagtour (10:00 t/m 17:30 uur) geboekt, een dag van te voren. We waren vervolgens met z'n 5e plus Chase (hond) en Mike de Gids/Captain. Smorgens word je vriendelijke ontvangen in het Cafe, en staat er koffie en thee met wat lekkers tot je beschikking.

We varen nog geen minuut en Mike begint al vol enthousiasme alles te vertellen over het meer en de omgeving. We varen vandaag over 2 meren: het Clearwater Lake en het Azure Lake. We varen ook door een Portage (doorgang) tussen de 2 meren in. Elk meer in zo’n 26 kilometer lang. Wij varen straks door naar het einde van Azure Lake, daar ligt het camp Rainbow Falls. Hier zullen we de middag een paar uurtjes op het land doorbrengen. Dus vandaag varen we zeker zo’n 100 km.

Rond half 12 uur komen we aan bij Rainbow Falls Campground. Het heeft een zandstrand en wat picknicktafels en pittoiletten, en je kan er ook overnachten met een tentje.

We krijgen een rondleiding over het eiland en mogen dan zelf het eiland verkennen of je kan er voor kiezen om bij het strand te blijven. Wij hebben een korte hike gedaan naar de Rainbow waterval, en zagen ook echt de regenboog! Deze hike is trouwens niet voor mindervalide mensen. Als we later terug komen bij het strand heeft Mike al een mooie lunch verzorgd. We eten gezellig met zn alle en Mike legt alvast de kano/kajaks klaar. Je mag ook nu weer alles doen wat je zelf wilt, niets moet alles mag. We kiezen allemaal voor om te kajaken, en na wat tips van Mike varen we lekker meer dan een uur over het meer.

Op de terugweg varen we nog langs verschillende watervallen en langs de portage, hier stappen wij er uit en lopen door de portage naar de andere kant waar Mike weer staat om ons op te halen. Rond half 6 zijn we weer terug bij het cafe, hier krijgen we nog wat te drinken en nemen afscheid van elkaar.


Leuk met kleine kinderen Leuk met kinderen Leuk met pubers Sportief Kamperen Dieren Actief Ontspanning Exclusief Bespaartip
door hanslasonder op 03-10-2022

Full day boat tour, zeer de moeite en het geld waard. Bijzonder goede en leuke begeleiding. Alleen al de tocht ernaar toe met de camper is een belevenis. Vervolgens vaar je 50km heen en 50 terug door de ongerepte natuur. Erg mooi.

door Michel van Ravenhorst op 09-08-2022

Inmiddels is de prijs behoorlijk gestegen, maar zeker nog steeds de moeite waard. Er zijn geen andere bezoekers op het meer omdat zij de enige zijn die dit aanbieden. Wij waren met 12 personen, de hele dag alleen op het meer. Fantastisch! Ook een mooie kanotocht gemaakt tijdens deze trip en de lunch was heerlijk en vrij uitgebreid.

door Jacco en Louise op 23-07-2017

150$ per persoon is veel geld maar is het zeker waard en je bent een hele dag weg met lunch en snacks. Bij sommige anders excuries betaal je 75/100$ maar dan ben je maar een uurtje bezig.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan