moul Falls

moul Falls

door Creutzburg op 14-09-2018

Moul Falls is een waterval op Grouse Creek in Wells Gray Provincial Park. Het is de enige waterval in het park waar men achter kan staan. Moul Falls is de op twee na hoogste waterval in het park, gemeten als een rechte, ononderbroken val.

Het pad naar Moul Falls begint bij een goed aangegeven parkeerplaats op Clearwater Valley Road (ook wel Wells Gray Park Road genoemd). De wandeling duurt 1 uur per enkele reis. Een smalle canyon treft Grouse Creek aan de rand van de watervallen, dus een uitzicht van bovenaf is moeilijk. De trap naar de bodem van Moul Falls werd in 1997 gebouwd door de familie Neave. Later dat jaar werd Wells Gray Park uitgebreid met Moul Falls en de trappen worden nu onderhouden door BC Parks. Van juli tot winter is het mogelijk om achter de watervallen te lopen en de grote grot in te rennen die door de nevel is aangetast


Sportief Actief Ontspanning
door familie op 22-09-2019

De 3 bekendste watervallen in Wells Gray Park zijn makkelijk te bereiken vanaf de parkeerplaatsen. Deze zijn mooi om te bekijken, maar als je echt iets unieks wilt doen, ga dan ook naar de Moul Falls. Met een wandelpad (45 minuutjes, maar zeker de moeite waard) kom je bij de brede waterval, waar je achterlangs kunt lopen. Super leuk en goed te doen met kinderen. Trek wel bergschoenen aan en neem een (waterdichte) jas mee; het pad achter de waterval is glad en nat. Doordat je een tijdje moet lopen voordat je bij deze waterval bent, zijn er bijna geen andere toeristen en heb je de waterval voor jezelf!

door Creutzburg op 14-09-2018

nadat wij de Spahat falls hebben bezocht zijn wij doorgegaan voor de moul Falls. Het begin van de wandeling was goed te doen via de oude service road, deze weg ging over naar een klein paadje die de afdaling rustig naar beneden zette. uiteindelijk kwamen wij op het uitzichtpunt boven aan de waterval uit. Alleen zagen wij niet veel :(

verder de klim (ja klim ) naar benden toe. er was een trap gebouwd naar beneden toe, heel voorzichtig naar beneden geklommen. omdat de stenen nog wel eens glad konden zijn. beneden aangekomen was het uitzicht geweldig mooi! na een paar min bijgekomen zijn wij achter de waterval langs gelopen om in de uitgehold grot te gaan kijken..

na hier even rond te hebben gelopen en te hebben genoten van de mooie waterval zijn wij de klim weer aan de klim terug naar boven begonnen. en die was zwaar om even weer terug naar boven te maken. maar het hele uitzicht was het wel waard.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan