Watervallen Wells Gray Provincial Park

Watervallen Wells Gray Provincial Park Clearwater, BC, Canada

door Kippen in USA 2009 op 05-07-2014

Wells Gray Provincial Park heeft als bijnaan 'Waterfall Park'. Hier zijn verschillende watervallen die makkelijk te bereiken zijn. De Helmcken Falls is de belangrijkste bezienswaardigheid. Het is een van de hoogste watervallen van Canada met zijn 141 meter. Deze watervallen zijn te bezoeken zowel per auto als d.m.v. een prachtige wandeltocht van ruim 1,5 uur. De Dawson Falls, iets stroomopwaarts, laat zien hoeveel water hier daadwerkelijk naar beneden valt. Dan is er nog de Moul Falls, hier kun je naartoe wandelen en achterlangs wandelen. Deze watervallen zijn bereikbaar via de verharde weg. Verderop in het park is een zeer slechte onverharde weg. Ga met je huurauto of -camper geen onverharde wegen op!


Actief
door Kris Bresseleers op 16-08-2022

Absolute topdag: de watervallen van Wells Gray Prov Park. Vermits we overnachtten op de Helmcken Falls Campground waren we snel terplaatse. Eerst Helmcken Falls met de auto tot op P. 5 minuutjes wandelen naar viewpoint op Helmcken Falls. Indrukwekkende waterval. En dan even terug met auto tot op P van de South Rim Trail. Via dit prachtige wandelpad kom je na een uur aan de andere kant van de waterval. Je loopt eerst naast het water en ziet dan die massa water in de diepte storten. De wandeling is niet vermoeiend, de beloning intens: het zicht vanaf hier op de Helmcken Falls is veel indrukwekkender. Nadien naar Dawson Falls: korte wandeling naar een grote brede waterval. Veel water, veel geraas. En tenslotte nog naar de Moul Falls. Vanop de parking moet je hier rekenen op ruim 45' wandelen. Eerst rustig, op het einde iets steviger afdalen langs een stalen trap. De beloning is intens waterplezier. Je voelt de grond daveren onder je voeten. En als je even tot achter de waterval stapt, dan heb je er een gratis douche bij!!! Het traject dat je met de auto moet rijden voor deze watervallen is allemaal op een mooie vrij nieuwe asfaltbaan. Geen enkel probleem hier. Muggen zijn er wel, maar al wandelend viel dat best mee. Deze watervallen waren voor ons een absoluut toppunt: Helmcken Falls via de South Rim Trail, en de Moul Falls. Doen, zonder twijfel!!

door Erica op 23-10-2019

Dawson Falls van de andere kant. De parkeerplaats bij Dawson Falls is niet heel groot en dus gauw vol. Rij gewoon door en wel richting Helmcken Falls. Vlak voor de weg naar Helmcken Falls links af gaat. Kun je naar rechts een gravelweg op. Er staat aangegeven Pyramid Campground. Het is een goede gravelweg ( 1 a 2 km) zonder kuilen. Net voor de Campground is aan de linkerzijde een grote parkeerplaats. Loop nu ongeveer 150 meter terug langs de weg waarover je gekomen bent. Er staat dan een wegwijzer richting Dawson Falls. Er stond ook dat er geen hek was, maar dat klopte niet, langs de afgrond bij de waterval was een prima hek. Het pad naar de waterval is een kleine kilometer schat ik. Mooi zicht op de Dawson Falls en er was verder niemand aan deze kant.

door Geeske Kouwenhoven op 04-09-2019

het park was mooi maar voegde niet veel toe aan wat we al gezien hadden, behalve de zalmentrek

door ingegert61 op 27-07-2018

Wij hebben ook de prachtige watervallen bezocht. Daarna wilden we naar dat meer over de 22km lange , onverharde weg. Geen pretje om te doen. En wij persoonlijk vonden het meer wel mooi, maar achteraf niet waard om dat hele eind te hobbelen en misschien schade aan de auto te krijgen. Voor ons dus niet echt een meerwaarde naar dit meer te gaan.

door marloessiccama op 24-06-2018

Redelijk aan het begin van Wells Gray Provincial Park kun je naar Moul fall wandelen. Leuke wandeltocht! Ga tot onder bij de fall, als je geluk hebt kun je er achter langs wandelen. Wij niet, omdat er te veel smeltwater naar beneden kwam en het te gevaarlijk was er achter langs te gaan.

door j.o.dejong op 01-10-2017

de watervallen in Wells Gray Provincial Park zijn prachtig eerst de spahats toen de Dawson en verder op naar de Helmcken Falss geweest echt een aanrader om te zien ook baily shute een stroomversnelling in de rivier met de springende zalmen is super om te zien. De route is goed te doen rustig rijden en genieten van de prachtige natuur.

door Familie Smit op 21-08-2017

Prachtige watervallen (Dawson, Helmcken en Spahats bezocht), voor alle drie moet je vanaf de weg een klein stukje lopen. De weg door Wells Gray is niet best, terwijl wij alleen het geasfalteerde deel hebben gereden (veel hobbels en kuilen). De grote aanrader ligt op een half uurtje rijden van Clearwater in Wells Gray, nl. Moul Falls. Hiervoor moet je wel een uurtje lopen, eerst gemakkelijk en vlak, het laatste stuk stevig naar beneden. Je komt dan bij een prachtige waterval, waar je achterlangs kunt lopen (en bij een beetje wind kletsnat wordt). Zeer de moeite waard! Je loopt via dezelfde route weer terug naar de parkeerplaats.

door Sjors en Joke van den Tillaar - Karman op 22-07-2017

Watervallen in Welsch Gray Provincial park bezocht. Ingang is bij Clearwater na 42,5 km zie je de hoogste waterval van het park. Je kunt het beste de watervallen van boven af bekijken. Je begint dus met de Helmkens fall, doorrijden naar Clearwater Lake is niet aan te raden, niet zo bijzonder de watervallen zijn het interressants. Bij de laatste waterval staat een Belg met brusselse wafels en bonbons. Hij is patissier en heeft een klein winkeltje in Clearwater. In het seizoen verkoopt hij zijn spullen bij de onderste waterval.zo' n 11 jaar geleden geemigreerd, het bevalt hem in het rustige Canada. Ik wens hem succes. Kleine trails lopen geeft een goede indruk van de natuur.

door Berbstra op 06-07-2017

We stonden op de Wells Gray RV Golf resort. Zie mijn review daar onder de naam Berbstra. De onverharde weg is inmiddels zodanig dat het ook met een camper goed te doen is. Geen gaten in de weg meer. Je zult wel je snelhei aan moeten passen omdat het onverharde weg is. Geen probleem omdat je toch van de natuur wilt genieten. Helemaal uitgereden tot het einde. 1 beer gezien en prachtige meren, watervallen en natuurlijk de natuur.

door W. van Weerdenburg op 18-10-2016

Prachtige natuur, waaronder de watervallen in het Wells Gray Provincial Park! Maar ook Ray's Farm en Baily's Shute ( zalmentijd springen de zalmen de stroomversnelling over) Prachtige campground na ca 40 km : Wells Gray Golf Resort en niet te geloven: iedere dag zwarte beren te zien ( zelf 2 dagen mogen ervaren!) Groot minpunt van het park is, de al eerder genoemde, zandweg vol kuilen en een berm die afbrokkelt waardoor er zelfs een camper gekanteld was!! Dit stuk komt gelukkig na de 3 bekende watervallen! Wij zijn omgedraaid!!!

door joke.mol op 09-10-2016

We rijden dus door , na een flink eind rijden, waarschijnlijk een kilometer of 30 staan we op een soort zandweg en de asfaltweg maakt een haakse bocht. We zullen die wel moeten volgen als doorgaande weg. We komen bij de Helmcken Falls. Een heel hoge waterval van ongeveer 134 meter. Het weer is niet best, er hangen daar veel wolken al of niet opgewekt door het en masse neerstortende water. Prachtig gezicht voor zover we kunnen zien. Hij is genoemd naar een collega, dr Helmcken, die arts was bij een expeditie team en de toenmalige president van Canada goed heeft geholpen. Dan koppelt deze president die naam aan die locatie. We rijden terug naar de driespong en die verharde zandweg gaat nog eens 22 km naar het Clearwater Lake. Geen aanduidingen of verboden voor deze weg. We willen dat Lake toch zien. Het is een martelgang om er te komen. Er zitten veel gaten in de weg en je kunt niet zien hoe diep ze zijn omdat ze vol water staan. Het is slalom rijden, maar we vorderen heel langzaam. Het bos waar we door rijden is wel heel mooi en ook weer anders dan we kennen tot nu toe. Af en toe staan we even met een wiel in puthole. We wachten dan even tot de camper uit geschommeld en uit gerammeld is en gaan dan verder, soms rechts, soms midden en soms links. Na meer dan uur is die 22 km afgelegd en we komen bij een prachtig meer uit. Helemaal stil. Vlak water en omringd door bos. Geen bergen op de achtergrond. Een plaatje. Wij genieten nog een van de mooie aanblik en gaan op de terugweg. Die gaat iets sneller omdat deze kant van de weg iets beter is. Joke timet en zegt dat ik daar een uur over gedaan heb.

door Lenny Fleer op 19-06-2015

Echt de watervallen in Wells Grey gaan bekijken, adembenemend mooi.

door J. Schelhaas op 16-10-2014

Bij Clearwater van de H way 5 langs de Clearwater River naar het noorden, kom je eerst bij de Dawson Falls van 90 m breed en een val van 18m en dan het hoogtepunt, de Helmcken Falls die door een smalle kerf in het basalt gesteente 137m naar beneden valt.

door L. ter Harmsel - Dubbink op 15-07-2014

Er is een weg naar een viewingpoint. Maar mooier is het om de Helmcken Fall Trail te lopen, 4km one way. Aan het eind kom je vlak bij het begin van de waterval uit. Er staan geen bordjes, hekken of andere afscherming, dus je moet goed oppassen. Maar het uitzicht is indrukwekkend! Je hoort de waterval van verre en als je hem dan tussen de bomen door in zicht krijgt: WAUW

door Kippen in USA 2009 op 05-07-2014

In Wells Gray Provincial Park ligt deze hoge waterval die hoger is dan de Niagara waterval. Vanaf diverse kanten goed te bekijken. Hierna kan je nog via een onverharde weg naar Clearwater Lake.

door Gerard de Krosse op 16-06-2014

Vanuit Clearwater naar de Dawson en Helmcken Falls rijden, deze watervallen zijn zo schitterend, echt de moeite waard.

door Gerrie en Caroline Goud op 18-08-2013

Wells Gray is een mooi park, met veel verschillende watervallen en ander natuurschoon. Wij hebben er heerlijk op een campground gestaan, midden in de natuur, ver weg van de bewoonde wereld.

door Koos en Magda op 29-07-2013

De mooiste watervallen zijn hier te zien. Minder bekend maar zeer de moeite waard voor een bezoek van minimaal 1 dag.

door Saskia op 10-07-2013

Wandel de Moul Falls Trail - Wells Gray Provincial Park.

Schrijf een review
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan