10 hoogtepunten van Los Angeles

bijgewerkt op vr 25 feb 2022 8:00

Beroemd door de film- en muziekindustrie, de Hollywoodletters en de Walk of Fame. ‘City of Angels’, Los Angeles is het eindpunt van de epische Route 66. Een stad zo uitgestrekt, dat je bijna niet weet waar ‘ie begint of eindigt. Een gewilde overnachting in een rondje Zuidwest-Amerika, een favoriet bij pretparkliefhebbers en bommetje vol met bezienswaardigheden. We hebben een mix van tien klassieke hoogtepunten, persoonlijke favorieten en nieuwkomers voor je op een rij gezet!

Goed om te weten: De stad is gigantisch en veel attracties liggen een stuk uit elkaar. Houd er rekening mee dat het verkeer in Los Angeles berucht is om twee dingen: het verkeer is druk en als het niet doorrijdt is dat waarschijnlijk omdat het vast staat. Stippel van te voren je route tactisch uit en trek voldoende tijd uit voor je bezoekjes. Rijen zijn overal (ook buiten het verkeer om) en zo voorkom je een teleurstelling of gehaast! Onderaan deze blog geven we je nog wat tips over rondreizen door L.A.

1. De stranden van Los Angeles

In Los Angeles heb je de keuze uit meerdere stranden die de stad rijk is. Ieder met een eigen karakter, maar allemaal even mooi. Kies je voor Venice Beach, dan kies je voor de kleurrijk doorsnede van alle bevolkingsgroepen en stereotypes die Los Angeles rijk is. Of bevind je je graag tussen de beroemdheden en surfers? Die toeven allemaal op Malibu Beach, het strand dat je bereikt via de prachtige Highway 1. Dicht bij Malibu vind je een goed bewaard (maar inmiddels misschien niet meer zo) geheim in de vorm van El Matador State Beach: een bijzondere plek met grote massieve rotsen, vogels en met zeewier bedekte stenen. Er zijn slechts 20 parkeerplekken dus je moet er vroeg bij zijn als je het strandje wilt bezoeken.

Venice Beach, Los Angeles

2. Santa Monica Pier

Santa Monica beschikt ook over een mooi strand, maar omdat de pier minstens net zo beroemd is houden we ‘m toch even apart. Zowel het strand als de pier zijn sterspelers in een aantal films en series, zoals Forrest Gump en hoe kan het ook anders: Baywatch. Santa Monica Beach is het einde (of begin, zo u wilt) van de legendarische route 66 en wát een manier om je roadtrip te eindigen. Ben je hier rond golden hour, dan schiet je gegarandeerd de mooiste plaatjes. De pier is het thuis van een groot aantal straatartiesten en verkopers. Je vindt hier ook het enige pretpark op een pier ter wereld: Pacific Park. Ook als je liefhebber bent van klassieke arcadespelletjes en bijbehorend voedsel (Hotdog-on-a-Stick anyone ?) ben je hier op de juiste plek. Eigenlijk is het een ratjetoe, maar wel een hele vrolijke.

Santa Monica Pier, Los Angeles

3. Beverly Hills

Gek op de lifestyle van celebrities? Hou je wel van een beetje glitter en glamour? Dan ben je in Beverly Hills op de juiste plek. In deze buurt kijk je je ogen uit. Rijen van luxueuze villa’s en bizarre auto’s. Voor een beetje windowshoppen ga je naar Rodeo Drive, waar de onbetaalbare winkels zich hebben verzameld. En mocht je honger naar de sterren-weetjes dan nog niet gestild zijn: je kunt ook verschillende tours boeken. De gids geeft je dan meer informatie over welke mensen er in die luxe paleisjes wonen.

Rodeo Drive, Los Angeles

4. Hollywood en Hollywood sign

De twee plekken die je natuurlijk moet bezoeken als jij een passie hebt voor films. Hollywood (de buurt) was ooit het bruisende hart van de filmindustrie, met als ultiem hoogtepunt nu de Walk of Fame. Op de stoep langs de Hollywood Boulevard vind je over een lengte van 2,1 kilometer bijna 2.500 gegraveerde sterren die beroemdheden uit de entertainmentindustrie eren. Een ander (vrij letterlijk) hoogtepunt zijn de beroemde Hollywood-letters. Je kunt er niet al te dichtbij komen, de omgeving van de letters is afgesloten. Maar er zijn mooie wandelingen naar de letters toe, met prachtig uitzicht over de stad.

Hollywood Sign, Los Angeles

5. Grand Central Market

Sterren spotten, frisse zeelucht opsnuiven, een wandeltocht naar de Hollywood Sign: je krijgt er honger van. Eén van de allerleukste plekken om te eten in Los Angeles is Grand Central Market. Hier vind je werkelijk alles wat je foodie-hartje begeert. Uit alle windrichtingen komen invloeden en daardoor is er voor ieder wat wils. Taco’s, rijstgerechten, steenoven pizza’s. Schuif aan waar je maar wilt. En vooral zo vaak als je maar wilt. Ben je klaar met eten? Loop dan even door naar Angels Flight. Hier kun je je kortste ritje ooit meemaken in een antieke tram, voor het symbolische bedrag van $1,-. Fun fact: Angels Flight is in meer dan honderd films te zien.



6. Musea. Zo veel Musea.

Los Angeles is het thuis van wereldberoemde musea. We hebben de vijf belangrijkste voor je geprobeerd samen te vatten.

1. The Getty Museum: De toegang is gratis, er is een gigantische collectie en de locatie is schitterend bovenop een heuvel. Als je maar één museum kunt bekijken, raden we je deze als eerste aan.
2. LACMA: De collectie van dit prachtige museum beslaat meerdere eeuwen en een divers aanbod. Beroemd wegens het bos van gietijzeren straatlantaarns, genaamd Urban Light van kunstenaar Chris Burden. De tweede dinsdag van de maand is een bezoek gratis, anders $ 25,-.
3. The Broad: Het 140 miljoen kostende gebouw is van buiten net zo bijzonder als van binnen. Een museum voor hedendaagse kunst. Voor een tentoonstelling betaal je $ 18,- maar de standaard collectie is gratis toegankelijk.
4. Moca: Nog meer moderne kunst! In het Museum of Contemporary Art vind je o.a. het werk van Andy Warhol. Toegang kost $ 15,- en geeft je toegang tot de twee andere locaties. Iedere donderdag tussen vijf en acht is de entree gratis.
5. Natural History Museum of Los Angeles County: Ontzettend leuk om met kinderen te bezoeken. Spectaculaire tentoonstellingen met dinoskeletten, een bioscoop met educatieve 3D-films. Tickets variëren tussen de $ 15,- en $ 30,-.

Getty Museum, Los Angeles

7. Griffith Observatory

Wil je één van de allermooiste uitzichten over de stad hebben? Dan raden we je aan om tegen het vallen van de avond naar Griffith Observatory te gaan. De lichtjes over de stad zijn betoverend. Je kunt ook het prachtige art deco gebouw bezoeken, de entree is zelfs gratis en het gebouw is open tot 22:00. Hier hebben ze interessante tentoonstellingen en een gigantische telescoop waarmee je bij helder weer naar de planeten kunt turen.

Griffith Observatory, Los Angeles

8. Amusement Parks

Natuurlijk staan de pretparken van L.A. in het teken van film. De grootste zijn Universal Studios Hollywood en Disneyland California. Een beetje afhankelijk van wie jouw helden zijn, kun je hier één of meerdere dagen in een magische wereld stappen. Kies je voor meerdere dagen, dan is een pas misschien een goed idee.

Universal Studios, Los Angeles

9. OUE Sky Space (SkySLide)

Uitzicht over de stad en geen last van hoogtevrees? Dan is de SkySlide van het kantoorgebouw OUE SkysSpace misschien wat voor jou. In de toren van dit gebouw heb je uitzicht over de stad, maar dat niet alleen. Als je wilt glijdt je een verdieping omlaag via een glazen (!) glijbaan om op het volgende observatiedek te belanden!


10. Trendy wijken

Zoals in alle grote steden heeft ook Los Angeles te maken met buurten die in opkomst zijn. In verschillende buurten valt van alles te beleven. In de wijk Silver Lake vind je bijvoorbeeld de Silver Lake Farmers Market, voor streekproducten en vintagekleding. In Downtown L.A,. zijn de art-deco gebouwen uit de jaren ‘20 weer in gebruik en de charmante buurt leeft weer helemaal op. Ga helemaal terug in de tijd in het Grammy Museum. Melrose Avenue in West-Hollywood staat bekend om de leuke restaurantjes, kunstgalerieën en vlooienmarkt.

Downtown, Los Angeles

Bonus: The Last Bookshop

Boekenwurm? Zorg dan dat je de magische boekhandel ‘’The Last Bookstore’’ niet overslaat.

The Last Bookshop, Los Angeles - Credits: James Martinez

Vervoer:

Over vervoer vanaf het vliegveld hebben we een handige blog. De beste en snelste manier om je te verplaatsen in L.A. is waarschijnlijk met een huurauto. Als dat geen optie is, dan raden we je aan om de apps Uber of Lyft te gebruiken. Het alternatief is het openbaar vervoer, wat wel goedkoper is ($7,- voor een dagkaart) maar waarschijnlijk een stuk langer duurt. Zoek op Google Maps van te voren uit welk vervoersmiddel het beste voor jou werkt, het verschilt per bestemming.

Ook naar Los Angeles?

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan