Grand Canyon: groots met een hoofdletter G

door Emma Broekhuizen ma 30 mei 2016 16:09

Groots met een hoofdletter G: de Grand Canyon. Deze 443 kilometer lange kloof in Arizona is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Amerika. De meest bezochte zijde van de Grand Canyon is de South Rim, want; mooier weer en toegankelijker dan de North Rim. Hoe maak je een bezoek aan Grand Canyon onvergetelijk? In deze blog: mijn top vijf Gave Activiteiten in Grand Canyon.

Top 5 Grand Canyon activiteiten

1. Hiken!

De gratis shuttlebussen zijn een ideaal vervoersmiddel langs de lange South Rim, maar het beste beeld van de Grand Canyon krijg je met de benenwagen. Wandel een stuk de kloof in via de Bright Angel Trail (19,2 km) of de South Kaibab Trail (11,3 km). Keer wel op tijd om; een retourtje bodem kost je twee dagen. Bedenk ook dat de afdaling net een stukkie makkelijker gaat dan de terugweg. Beter behapbaar is de Rim Trail (21 km). Deze vlakke wandelroute start bij Grand Canyon Village. Je wandelt langs de kloofrand, via diverse mooie uitijkpunten, naar Hermits Rest, het westelijke punt van de Hermits Rest Drive. Het immer veranderende uitzicht op dekloof verveelt nooit. Zere voeten? Neem de shuttlebus naar het eindpunt of terug naar het bezoekerscentrum.

Meer informatie over hiken aan de South Rim.

Top 5 Grand Canyon activiteiten Top 5 Grand Canyon activiteiten

2. Bewonder Desert View Point

De South Rim telt ruim tien uitkijkpunten die elk de moeite waard zijn. Mijn favoriet is Desert View Point, bij de oude stenen uitkijktoren. Je ziet er hoe weids de kloof is en kijkt neer op de kabbelende Colorado-rivier, die de Grand Canyon in miljoenen jaren heeft uitgesleten. Desert View Point ligt aan het einde van Desert View Drive, die tussen het bezoekerscentrum en de oostelijke ingang loopt. Je komt langs meerdere mooie stopplaatsen, waaronder Moran Point en Lipan Point. Ook mooi is Grandview Point. En Yaki Point. En eigenlijk alle andere Points. Maar we moeten keuzes maken.

Top 5 Grand Canyon activiteiten

Geniet mee!

3. Bekijk de zonsondergang

Hoewel wolken, zon en regenbogen de Grand Canyon elke minuut een andere aanblik geven, is er weinig indrukwekkender dan de zonsondergang. Het populairste punt om de zon in de kloof te zien zakken is Hopi Point. Goede alternatieven (met minder bezoekers) zijn Pima Point (oost) en Yaki Point (west). Voor vroege vogels die de zonsopkomst willen zien, zijn Mather Point en Yaki Point aanraders.

Top 5 Grand Canyon activiteiten Top 5 Grand Canyon activiteiten

4. Maak een rondvlucht

Het is diep in de buidel tasten, zo’n rondvlucht boven de Grand Canyon. Met een helikopter of (iets voordeliger) een vliegtuigje zie je ‘s werelds grootste kloof van bovenaf. Je vliegt over de Colorado-rivier en ziet hoe de wolken en zon elkaar afwisselen en schitterende schaduwen vormen. Via een koptelefoon leer je meer over dit wereldwonder. De gemiddelde vlucht over de Grand Canyon duurt 30 minuten, maar er zijn langere tochten met tussenlanding mogelijk. Excursies: rondvlucht boven de Grand Canyon.

Top 5 Grand Canyon activiteiten

5. Vaar op de Colorado River

Mijn ultieme droom: dobberen op de blauwgroene Colorado-rivier en de immense kloof vanaf het water aanschouwen. Ver weg van alle drukte. Ervaring: subliem. Prijs: extravagant. Een eendagstour start met een rondvlucht en eindigt met een boottrip. Meerdaagse tours bieden alleen boottochten en starten in Page of Las Vegas. Het kost ongeveer een kwart van je reissom. Maar gaaf is het wel.

Top 5 Grand Canyon activiteiten Top 5 Grand Canyon activiteiten

6. Bonus: Havasu Falls

Misdadig mooi: de Havasu Falls net buiten Grand Canyon National Park. Ze lijken uit de Droomvlucht te zijn ontsnapt. Het helderblauwe water ligt ingesloten tussen rode rotspartijen en tientallen watervalletjes. Klein minpuntje: de watervallen liggen in Havasupai Indian Reservation en de enige manier om ze te bereiken is een pittige wandeltocht van 16 kilometer. Enkele reis. Helaas. Maar plaatjes kijken kan gelukkig altijd.

Top 5 Grand Canyon activiteiten

Grootse bonus!

Tarieven Road Bear 2018 bekend
Bekijk de aanbiedingen