Welke bestemming past bij jou?

door Lisa Huis in 't Veld do 29 sep. 2016 9:46

De Verenigde Staten zijn groot. Heel erg groot. Wat is er allemaal te zien? Om deze vraag te beantwoorden stoppen we de mega grote VS voor één keer in een notendop. Lees verder en bepaal welke regio bij jou past!

Beroemde plaatsen - Zuidwest-Amerika

Jij:
Jij wilt beroemde plekken van je lijst afstrepen, kennismaken met het land van cowboys en indianen en je laten betoveren door landschappen die zó mooi zijn, dat je het bijna niet gelooft. De camera is je beste vriend en je maakt anderen graag jaloers met foto’s die zo in onze reisbrochure kunnen.

Monument Valley Tribal Park de beroemde toegangsweg

Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Jouw bestemming:
Zuidwest-Amerika. Dit is de regio met verreweg de beroemdste bezienswaardigheden, de mooiste natuurparken en de meest afwisselende steden. Wie droomt er niet van een helikoptervlucht over de Grand Canyon en fietsen over de Golden Gate Bridge?

Jouw reis:

Zon, zee en strand - Florida

Jij:
Vakantie is voor jou: luieren aan het strand, een cocktail in je hand, wuivende palmbomen, zwemmen in kraakhelder zeewater en snorkelen tussen felgekleurde vissen. Dit wissel je af met shoppen in mega malls en flaneren langs de boulevard. Zo nu en dan is het tijd voor actie, zoals zwemmen met dolfijnen, op een airboat langs alligators zoeven en de beste achtbanen van een land trotseren.

Parelwit strand in Florida

Lifeguard-huisje op North Beach in Miami

Jouw bestemming:
Het kan niet missen: jij moet naar Florida!

Jouw reis:

Geschiedenis en architectuur - Washington DC en omstreken

Jij:
Bent heel nieuwsgierig en wilt weten waar de Amerikaanse president woont, waar het Congres zetelt, waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend en waar de allereerste kolonisten aan land kwamen. Je bent bovendien gek op architectuur en gerenommeerde musea.

Witte Huis in Washington DC

Schip bij Plymouth in Massachusetts

Jouw bestemming:
De oostkust van Amerika. Bezoek Washington DC, Philadelphia, de Amish en Gettysburg. En vooruit, knoop er meteen een bezoek aan New York en eventueel Boston aan vast. Wist je dat het van New York naar Washington DC slechts een paar uur met de trein is?

Jouw reis:

Blues, rock & roll en jazz - De Deep South

Jij:
Werd niet groot en sterk met pindakaas, maar met de muziek van Elvis en andere legendes. Je luistert het liefst naar rock ‘n’ roll, blues of jazz. Je vindt het geweldig om optredens bij te wonen en houdt wel van een biertje drinken in een gezellig muziekcafé. Je vindt het leuk om door steden te struinen en af en toe wat van de omgeving te zien.

Memphis Graceland, landgoed van Elvis Presley

Muzikanten in New Orleans Louisiana

Jouw bestemming:
Ga naar de Deep South! Het landgoed van Elvis in Memphis, countryhelden in Nashville en jazzoptredens op straat in New Orleans. Geen enkele regio is zo muzikaal als het Diepe Zuiden van Amerika. Ter afwisseling kun je plantages en belangrijke locaties uit de Burgeroorlog bezoeken.

Jouw reis:

Into the wild - Alaska (of Noordwest-Amerika)

Jij:
Bent helemaal wild van het boek/de film Into the Wild en er schuilt een ware Chris McCandless (noot: de hoofdpersoon) in je. Klein verschil: jij gaat wél voor een happy end. Je wilt mijlen en mijlen rijden zonder iemand tegen te komen. Je geniet van stilte en van uitgestrekte natuur, die al eeuwenlang onveranderd is gebleven. Je bent niet bang om onderweg meer beren, elanden en herten tegen te komen dan mensen. Je houdt van woeste bergen, ruwe rivieren en spiegelgladde meren.

Highway door Alaska USA

Beren in Alaska

Jouw bestemming:
Alaska, the last frontier! Vind je Alaska net een stapje te ver? Overweeg Noordwest-Amerika. Een perfecte bestemming als je af en toe ook eens in een grotere stad wilt vertoeven, maar nooit genoeg krijgt van majestueuze bergen met verstilde gletsjermeren en miljoenen jaren oude vulkanen. Bonus: de kust van Noordwest-Amerika is prachtig en bestaat uit serene baaien, hoge kliffen en rotskusten. Een derde - iets toeristischer - optie zijn de Amerikaanse Rocky Mountains, met ab-so-lu-te hoogtepunt Yellowstone National Park.

Jouw reis:

Indian Summer en schilderachtige dorpjes - New England

Jij:
Bent een herfsttype en krijgt nooit genoeg van de kleurenpracht die de herfst met zich meebrengt. Tegelijkertijd houd je van buiten zijn en ben je een fanatieke hiker. Je voelt je thuis in pittoreske dorpjes in de heuvels en men kan jou wakker maken voor een rit met een stoomtrein langs ravijnen en watervallen. Of een schitterende hike door een kloof met overdekte bruggen en watervallen. Of voor een versgebakken biologische appeltaart.

Notch Train, New Hampshire

Covered Bridge in New Hampshire

Jouw bestemming:
Welkom in New England!

Jouw reis:

Aan jou de keus!

We geven toe, deze lijst is lang niet volledig en geeft een sterk versimpeld beeld. Elke regio heeft heel veel moois voor je in petto, meer dan we in deze blog kunnen laten zien. Onze reisadvsieurs helpen je graag met het kiezen van een regio en uitstippelen van een route. Zij reizen vaak rond in Amerika en Canada en helpen je vanuit hun eigen reiservaringen. Zoek vast een mooie rondreis uit, pas hem eventueel aan, of vertel ons gewoon wat jij wilt! Ontmoet ons op een beurs, infodag (gratis) of roadshow (gratis). Bekijk de agenda.

Boek nu je camper voor 2018!
Bekijk de vroegboekacties