Campertypes in Amerika

In Amerika zijn verschillende campertypes. Van de relatief kleine en zuinige buscampers (campervans) tot tien meter lange A-klasse campers. Daar tussenin zit de C-klasse. C-klasse campers zijn familiecampers van circa 6 tot 9 meter lang. De lengte wordt aangegeven in feet: de C-25 camper is bijvoorbeeld 25 feet lang, dat is 7,62 meter. Hieronder lees je meer over de campertypes en zie je door welke camperverhuurders het type wordt aangeboden. Voor het huren en besturen van elke camper moet je minstens 21 jaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs. Een gewoon autorijbewijs dus. Alle campers hebben een automatische versnellingsbak en zijn voorzien van een keuken. Grotere campers hebben ook een douche en toilet aan boord.

Buscamper of van-conversion

16-23 ft / 5,0-7,0 meter

Dit is het kleinste campermodel dat je kunt huren. De camper is compact, maar biedt een prima leefruimte voor twee personen. Dit model is geschikt voor de sportievere kampeerder. Tevens kun je de Jeep met elektrische daktent onder dit campertype terug vinden.

De buscamper of van-conversion is geschikt voor maximaal 2 tot 3 personen, afhankelijk van het model.

Buscamper

Pick-up

20-26 ft / 6,0-8,0 meter

De pick-upcamper heeft de opbouw op een pick-up truck. Deze camper is relatief compact, waardoor hij makkelijk te besturen is. Toch is er verrassend veel binnenruimte.

De pick-upcamper is geschikt voor maximaal 3 tot 4 personen, afhankelijk van het model.

Pick-up camper

C-class

19-30 ft / 5,8-9,0 meter

Dit is het meest voorkomende campermodel. De C-class camper is geschikt voor reisgezelschappen van drie tot zeven personen, afhankelijk van de lengte van de camper. Het aantal slaapplekken wisselt per C-class camper. Deze campers zijn ook heel geschikt voor twee personen. In veel gevallen is het huren van een C-class camper in Amerika of Canada de voordeligste optie.

C-class camper

C-class met slide-out

22-33 ft / 6,6-10,0 meter

Deze C-class camper heeft een slide-out (= uitschuifbaar woongedeelte), waardoor er extra binnenruimte ontstaat tijdens het verblijf op de camping.

De C-class camper met slide-out is geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen, afhankelijk van het model.

C-class camper met slideout

A-class met slide-out

29-35 ft / 8,9-10,7 meter

De A-class camper is de grootste en meest luxe camper die je kunt huren. Deze campers hebben altijd één of meer slide-outs. Een slide-out is een uitschuifbaar woongedeelte. A-class campers zijn zeer compleet uitgerust en roepen het echte Noord-Amerikaanse gevoel op.

A-class campers zijn geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen, afhankelijk van het model.

A-class camper
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!