Campertypes in Amerika en Canada

In Amerika en Canada zijn verschillende campertyes te huur. Het kleinste campertype is een buscamper, ook wel van-conversion genoemd. Dit is een minibus omgetoverd tot camper. Hierin zit een klein keukentje en soms een wc met douche. Daarna volgt de pick-upcamper, de C-klasse camper en tot slot het allergrootste campertype: de A-klasse. Deze drie campersoorten hebben soms een slide-out. Dat is een uitschuifbaar woongedeelte.

Buscamper of van-conversion

16-23 ft / 5,0-7,0 meter

Dit is het kleinste campermodel dat je kunt huren. De camper is compact, maar biedt een prima leefruimte voor twee personen. Dit model is geschikt voor de sportievere kampeerder. Tevens kun je de Jeep met elektrische daktent onder dit campertype terug vinden.

De buscamper of van-conversion is geschikt voor maximaal 2 tot 3 personen, afhankelijk van het model.

Buscamper

Pick-up

20-26 ft / 6,0-8,0 meter

De pick-upcamper heeft de opbouw op een pick-up truck. Deze camper is relatief compact, waardoor hij makkelijk te besturen is. Toch is er verrassend veel binnenruimte.

De pick-upcamper is geschikt voor maximaal 3 tot 4 personen, afhankelijk van het model.

Pick-up camper

C-class

19-30 ft / 5,8-9,0 meter

Dit is het meest voorkomende campermodel. De C-class camper is geschikt voor reisgezelschappen van drie tot zeven personen, afhankelijk van de lengte van de camper. Het aantal slaapplekken wisselt per C-class camper. Deze campers zijn ook heel geschikt voor twee personen. In veel gevallen is het huren van een C-class camper in Amerika of Canada de voordeligste optie.

C-class camper

C-class met slide-out

22-33 ft / 6,6-10,0 meter

Deze C-class camper heeft een slide-out (= uitschuifbaar woongedeelte), waardoor er extra binnenruimte ontstaat tijdens het verblijf op de camping.

De C-class camper met slide-out is geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen, afhankelijk van het model.

C-class camper met slideout

A-class met slide-out

29-35 ft / 8,9-10,7 meter

De A-class camper is de grootste en meest luxe camper die je kunt huren. Deze campers hebben altijd één of meer slide-outs. Een slide-out is een uitschuifbaar woongedeelte. A-class campers zijn zeer compleet uitgerust en roepen het echte Noord-Amerikaanse gevoel op.

A-class campers zijn geschikt voor maximaal 5 tot 6 personen, afhankelijk van het model.

A-class camper

Rolstoel

26-33 ft / 8,0-10,0 meter

Op een beperkt aantal locaties is het mogelijk om een camper te huren die is aangepast voor een rolstoel. De roelstoelcamper is geschikt voor maximaal 5 personen. Dit campertype is momenteel alleen in Canada te huur.

Rolstoelcamper

Run of Fleet

20-39 ft / 6,0-12,0 meter

Wil je een camper huren tegen een gereduceerd tarief? Kies dan voor Run of Fleet. Je boekt dan een camper die geschikt is voor een maximaal aantal personen, maar je mag niet kiezen met welk campermodel je reist. Bij het ophalen van de camper bepaalt de verhuurder welk type je krijgt. De Run of Fleet is momenteel alleen in Canada beschikbaar.

Run of Fleet

5th Wheel26-32 ft / 7,9-9,8 meter

Een fifth wheel-camper is een soort oplegger en lijkt op een grote caravan. Je huurt de fifth wheel-camper altijd samen met een pick-up, die is bij de huurprijs inbegrepen. Handig aan dit type camper is dat je alleen met de auto op pad kunt: je zet de camper op een campground en hoeft in nationale parken en drukke steden niet onhandig te manoeuvreren. Alle campers beschikken over een badkamer met douche en toilet. De keuken is uitgerust met koelkast, diepvries en oven. Dit campertype is momenteel alleen in Canada te huur.

Fifth Wheel camper

Caravan16-20 ft / 5,0-6,0 meter

Sinds kort kun je in Amerika ook caravans huren. De caravan wordt standaard geleverd met een huurauto met goede trekkracht. Handig! Want je kunt de caravan op de camping parkeren en alleen met de auto op pad. Dat bespaart benzine en maakt het een stuk makkelijker om te parkeren bij bezienswaardigheden..

Caravan Amerika
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan