Michigan City, Indiana

Michigan City, gelegen aan de zuidkant van Lake Michigan, is een charmante stad die bekend staat om zijn historische vuurtoren, schilderachtige stranden en rijke culturele scene. De stad biedt een mix van natuur en stedelijke voorzieningen, met het Indiana Dunes National Park in de buurt voor outdoor activiteiten zoals wandelen en zwemmen. Het bruisende Uptown Arts District herbergt kunstgalerieën, boetiekjes en eetgelegenheden, terwijl het historische Barker Mansion een fascinerend kijkje biedt in het leven van de industriële elite. Michigan City is dus een ideale bestemming voor zowel ontspanning als culturele verkenning.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Barker Mansion

Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het Barker Mansion zeker aan te raden. Een bezoek aan dit herenhuis geeft je niet alleen inzicht in de persoonlijke geschiedenis van de Barker-familie maar ook in de bredere sociaal-economische ontwikkelingen van het industriële tijdperk in Amerika. Dit imposante gebouw, gebouwd in 1857 en uitgebreid in 1905, was ooit het thuis van industrieel John H. Barker, een belangrijke figuur in de spoorwegindustrie. De architectuur en het interieur van het herenhuis zijn prachtig bewaard gebleven en geven een authentieke indruk van de luxe waarin de elite destijds leefde.

Indiana Dunes National Park

Voor natuurliefhebbers biedt de Indiana Dunes National Park een spectaculair decor van zandduinen, bossen en wetlands. Het park, gelegen op circa 10 minuten ten zuiden van de stad, is perfect voor wandelen, fietsen en vogels spotten.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan