Lincoln, Nebraska

Lincoln Nebraska Midden in een zee van prairie en maïs ligt Lincoln, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Nebraska. Lincoln is een levendige studentenstad waar volop gefietst wordt. In het Haymarket District vind je galerieën met moderne kunst en specialiteitenwinkeltjes (met drop!). Elke zaterdag is er een boerenmarkt waar je streekproducten kunt kopen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Haymarket District

Eind 1800 werd er op dit plein hooi en vee verkocht; tegenwoordig vind je er zes blokken aan galerieën, specialiteitenwinkeltjes en leuke horeca. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Licorice International; 's werelds grootste snoepwinkel van Amerika of koop verse lokale producten op de boerenmarkt, die elke zaterdag gehouden wordt. In het Haymarket District vind je ook leuke cafés en restaurants. Zo kun je bij Bread & Cup lokale ingrediënten proeven als kaneelrolletjes, hamburgers en pulled pork; bij Zipline Brewing Co. kun je proeven van vijftien lokale bieren. Wie houdt van exotisch eten kan naar de kruising tussen North 26th en W Street, waar Vietnamese eetgelegenheden zijn.

Lincoln Nebraska

Nebraska State Capitol

De 120 meter hoge toren van het capitoolgebouw zie je al van verre. Van een afstandje zie je misschien waar het gebouw zijn puberale bijnaam "penis of the prairie" aan dankt. Binnen zie je hoe art deco en klassieke bouwkunst elkaar ontmoeten, op de veertiende verdieping is een platform waar je kilometers ver kunt kijken. Na je bezoek aan het State Capitol kun je een aantal dubieuze musea bezoeken, zoals het National Museum of Roller Skating of the International Quilt Museum. Ook indrukwekkend is Governor's Mansion: weliswaar niet het Witte Huis, maar de gouverneur van Lincoln woont in een huis dat bijna net zo groot is!

Lincoln Nebraska

Fietsen

De studentenstad Lincoln wordt doorkruist door ruim 200 kilometer aan fietspaden. Een mooie route is de MoPac, een voormalige spoorlijn die vanaf het universiteitsterrein naar Omaha voert. Als je voorbij 84th Street bent gefietst, ontvouwt zich een verstild landschap van bossen, wilde bloemen en prairies - waar de rust alleen onderbroken wordt door vogelgezang. Je kunt een fiets huren op het universiteitsterrein bij Outdoor Adventures Center.

Lincoln Nebraska

Studentenstad

De Universiteit van Nebraska telt 25.000 studenten, die Lincoln een levendige sfeer geven. De campus ligt midden in de stad en is rijk aan koffiehuisjes, boekwinkeltjes en kringloopwinkels. In de herfst zie je op zaterdagen regelmatig duizenden mensen in het rood gekleed: zij komen het football team The Cornhuskers aanmoedigen dat zijn wedstrijden speelt in Memorial Stadium. The Cornhuskers dragen een record: al sinds 1962 spelen zij elke thuiswedstrijd in een uitverkocht stadion!

Lincoln Nebraska

Muziek

Lincoln heeft een redelijk onontdekte, maar zeker niet onaardige muziekscene. Zo kun je in The Bourbon Theatre luisteren naar indiebandjes, rappers, soulzangers, DJ's en alles er tussenin. Bourbon Theatre was in 1920 een bioscoop en dat zie je goed aan de voorgevel. Er is bijna elke dag van de week wel een liveoptreden te beluisteren. Vega is een stuk kleiner en biedt alternatievere muziek; voor blues ga je naar het met posters behangen Zoo Bar.

Lincoln Nebraska

Wyuka Cemetery

De Wyuka Cemetery is een historische begraafplaats in het centrum van Lincoln. Het is opgenomen in de lijst van nationale erfgoeden. Men doet hier een poging de geschiedenis te bewaren. De bouwwerken die hier staan laten zien wat de eerste kolonisten op deze plaats graag wilden bereiken.

Lincoln Children’s Museum

Dit museum, speciaal ontworpen voor kinderen, biedt kinderen een unieke en interactieve ervaring. Er zijn verschillende ruimtes waar kinderen kunnen spelen en leren tegelijk. Zo kun je er rollenspellen doen of individueel verschillende ruimtes verkennen.

Lincoln Nebraska

Museum of American Speed

In dit museum vind je veel alles dat met snelheid te maken heeft. Van raceauto’s tot alle accessoires die ermee gepaard gaan, voor liefhebbers van snelheid is dit de perfecte plek.

Lincoln Nebraska

Oak Creek Park

In dit rustige park kun je een dagje wandelen met je familie of sportief zijn en gaan vissen, hardlopen of mountainbiken. Als je minder actief bezig wil zijn, is het ook een prima plek om te gaan picknicken.

Lincoln Nebraska

Woods Park

Tussen twee drukke wegen in geklemd, ligt deze oase van rust. Je kan er zwemmen in fris water, vissen, met je kinderen spelen of gewoon zelf iets gaan ondernemen. Ook leuk is dat hier veel faciliteiten zijn voor bijvoorbeeld kano’s en kajaks en dat er ook les in wordt gegeven. Reserveer hiervoor wel op tijd.

Lincoln Nebraska

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Door haar positie in het midden van de Verenigde Staten, ver verwijderd van stilstaand water of grote hoogtes, heeft Omaha een vochtig continentaal klimaat met hete zomers en koude winters. In de zomer is het gemiddeld zo’n 25 graden met zo nu en dan een zomerse bui en in de winter is het gemiddeld -5 graden. Neerslag valt dan in de vorm van sneeuw of hagel. De meeste neerslag valt in de warmste maanden.

Geschiedenis

In 1856 werd Lincoln gesticht door de Engelse kolonisten als ‘Lancaster’. Later werd de stad omgedoopt tot Lincoln. In die tijd was Omaha nog de hoofdstad van de staat Nebraska, maar Omaha lag niet centraal genoeg naar de zin van de inwoners van deze staat. De hoofdstad werd echter pas officieel verplaatst toen een burgeroorlog met Kansas dreigde. De hoofdstad werd toen achter de rivier die door Nebraska loopt verplaatst, en een heel eind naar het westen. Ook is hier de University of Nebraska gevestigd.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan