Carson City, Nevada

Carson City, Nevada Bij de vraag wat de hoofdstad van Nevada is, zullen de meeste mensen direct aan Las Vegas denken. Niets is minder waar: het is het kleine stadje Carson City. Hier geen grote hotels en casino’s, maar historische gebouwen en straten omlijst door hoge bomen. Centraal in het kleine stadscentrum ligt het Nevada State Capitol. Carson City ligt ten oosten van Lake Tahoe en zo'n veertig minuten rijden ten zuiden van Reno. Het wordt omringd door de bergen van de Sierra Nevada.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Carson City Convention & Visitors Bureau: Carson City Nevada In het bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen in Carson City. Je kunt er onder meer een gids halen voor een wandeling door het historische stadscentrum: de Kit Carson Trail.

Nevada State Museum: Carson City Nevada Waar Las Vegas nieuw en modern ademt, heeft Carson City diverse oude gebouwen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het US Mint Building uit 1869, waarin het Nevada State Museum is gevestigd. Je leert er alles over de oorspronkelijke bewoners (Native American) en het glansrijke mijnverleden. De tentoonstelling met oude auto’s en gokmachines neemt je mee in het verleden van Nevada. Je ontdekt wat deze staat zo bijzonder maakt.

Nevada State Railroad Museum: Carson City Nevada Treinliefhebbers kunnen in dit museum maar liefst 65 treinstellen en -locomotieven bewonderen. Veel ervan zijn uit 1900 of nog ouder, sommige hebben in Hollywood-films gefigureerd. Hier leer je alles over de beroemde Virginia & Truckee Railroad, die werd aangelegd om zilver en goud uit de mijnen rond Virginia City te vervoeren. Je kunt een kijkje nemen in de treinstellen, een ritje maken en meedoen aan verschillende activiteiten.

Mills Park: Carson City Nevada Dit groene stadspark is fijn om uit te rusten of een kleine wandeling te maken. Wekelijks is er een boerenmarkt. Kinderen kunnen een rit maken in het treintje.

Lake Tahoe: Lake Tahoe California Je rijdt vanuit Carson City in ongeveer veertig minuten naar South Lake Tahoe. Dit grote bergmeer is diep, weids en helder blauw. Het wordt omringd door de Sierra Nevada. Hier kun je watersporten, fietsen en genieten op een van de stranden.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Meld je nu gratis aan voor de webinar over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!