Nevada

Tussen Californië en Utah ligt Nevada, een staat met een grote bergachtige woestijn. Hier zijn verschillende interessante dingen te vinden, zoals de Hoover Dam, een enorme stuwdam in de Coloradorivier. In het noordoosten ligt het Great Basin National Park, een gebied waar alle neerslag meteen verdampt of de grond in trekt en waar mooie druipsteengrotten te bewonderen zijn. Veruit de grootste trekpleister voor toeristen is echter het gokparadijs Las Vegas.

Feiten

Bijnaam: The Siver State
Hoofdstad: Carson City
Grootste stad: Las Vegas
Bevolking: 2.723.000
Oppervlakte: 286.367 km²
Toetreding tot de VS: 31 oktober 1864
Officiële website: www.nv.gov

Vlag & Seal

Vlag Nevada Seal Nevada

Cultuur/Geschiedenis

In de woestijnen van Nevada werd in 1858 de Comstock Lode ontdekt, de eerste van vele grote zilvermijnen die in gebruik genomen werden. Nevada heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘The Silver State’. Veel mensen trokken naar het gebied om werk te vinden en rijk te worden en al snel kwam de regio tot grote bloei. De mijnindustrie van Nevada is sindsdien altijd van groot belang geweest. Er werd eveneens goud ontdekt en tegenwoordig is Nevada nog steeds verantwoordelijk voor meer dan tachtig procent van al het goud dat in de VS wordt gedolven.
 
Niet alle immigranten doken onder de grond om hun geluk te zoeken, ook bovengronds kwam een immense industrie op gang: de gokindustrie. Gokken is in de VS bij vlagen verboden geweest, maar tijdens de grote economische crisis van de jaren 1930 werd het in Nevada weer gelegaliseerd om de verliezen in de mijn- en landbouw op te vangen. Sindsdien is het zo’n groot succes geworden dat het nooit meer is afgeschaft.
 
Het centrum van alle gokactiviteiten is Las Vegas, dat uitgegroeid is tot ’s werelds grootste en bekendste gokparadijs. Het geheim achter het succes van Nevada schuilt in de speciale wetten die de staat aan heeft genomen. Zo kun je er gemakkelijk trouwen en scheiden en zijn er aantrekkelijk lage belastingen en soepele alcoholwetten.

Feesten

In Las Vegas is het elke dag feest; er vinden dagelijks allerlei spectaculaire shows plaats. Elk hotel heeft zijn eigen stijl, met eigen musicals, concerten en attracties. Het Bellagio is bijvoorbeeld bekend vanwege de fonteinenshow die voor het hotel gehouden wordt en in The Venetian kun je een overdekt gondeltochtje maken. Mensen die meer actie zoeken kunnen een ritje maken in de achtbaan van hotel New York New York.
 
Ook buiten Las Vegas worden er evenementen georganiseerd, zoals de Nevada State Fair in Reno (augustus). De Nevada State Fair is een soort kermis die al sinds 1874 wordt gehouden om de goud- en zilverwinsten te vieren.

Culinair

De staat heeft niet echt noemenswaardige specialiteiten op culinair gebied.

Klimaat

Nevada bestaat grotendeels uit woestijn en is de droogste staat van de VS. Door het woestijnklimaat zijn de zomers heet en droog en liggen de maximumtemperaturen rond de dertig graden, hoewel het kwik ook vaak nog verder stijgt. De winters zijn daarentegen behoorlijk koud en kan het ’s nachts meer dan twintig graden vriezen. In het zuiden van Nevada duren de winters een stuk korter en is het weer milder. Er valt het hele jaar door nauwelijks neerslag. Als er al regen valt, is dit meestal in het oosten.

Beste reistijd

De meeste mensen die naar Nevada gaan, komen voor Las Vegas. Aangezien de hotels en casino’s ware attractieparken zijn waar je uren, zo niet dagen, kunt doorbrengen, maakt het niet veel uit in welk seizoen je de gokstad bezoekt. Voor andere gebieden in Nevada kun je het beste in de lente of herfst gaan, hoewel de temperaturen overdag dan ook behoorlijk kunnen oplopen.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan