Corpus Christi, Texas

Corpus Christi Texas Corpus Christi, wat in het Latijn 'Lichaam van Christus' betekent, begon zijn bestaan als een kleine handelspost bij de Mexicaanse grens. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste steden van Texas en de grootste havensteden van Amerika. De grootste bezienswaardigheden zijn het strand en het museumschip USS Lexington. Je kunt een bezoek aan Corpus Christi het beste beginnen bij het Corpus Christi Convention and Visitors Bureau. Hier vind je allerlei informatie over actuele evenementen in de stad.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bayfront

De Bayfront is de boulevard van Corpus Christi. Soms loopt de boulevard direct langs het water, op andere plaatsen bieden trappen toegang tot het strand. De Bayfront strekt zich uit van Magee Beach naar het havengedeelte en loopt onder andere langs het Art Museum of South Texas. Langs de Bayfront staan diverse miradors, een soort prieeltjes met gedenkplaten waarop specifieke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Corpus Christi zijn afgebeeld. De bekendste mirador is Mirador de la Flor, een gedenkteken voor de in 1995 vermoorde Latino-zangeres Selena. In de zomer worden er vaak festivals georganiseerd op de Bayfront.

Corpus Christi Texas

Art Museum of South Texas

Sinds 1972 vormt het bijzondere gebouw van het kunstmuseum een herkenningspunt in Corpus Christi. Het museum beschikt over een collectie die voornamelijk gericht is op kunst uit Texas en de omringende regio's, waaronder Mexico. De vaste collectie bestaat uit meer dan 1.300 werken, uiteenlopend van schilderijen en beeldhouwwerken tot textiel en keramiek.

Corpus Christi Texas

Texas State Aquarium

Dit aquarium werd op de eerste plaats opgericht om het behoud en de rehabilitatie van het zeeleven  in de Golf van Mexico onder de aandacht te brengen. Het aquarium is opgedeeld in verschillende exposities die allemaal een bepaald thema hebben. Zo heb je aparte aquaria voor dolfijnen, otters en haaien. Daarnaast zijn er in het aquarium speciale shows met dolfijnen en vogels.

Texas State Aquarium, Corpus Christi Texas

USS Lexington Museum

In de haven van Corpus Christi ligt het gigantische schip de USS Lexington met de onheilspellende bijnaam 'Blue Ghost'. Het vliegdekschip verdiende zijn sporen tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd op 15 juni 1992 benoemd tot museum. Een groot deel van het schip is opengesteld voor publiek. Op het dek kun je verschillende vliegtuigen bekijken. Het schip vormde gedeeltelijk het decor voor de film Pearl Harbour.

USS Lexington, Corpus Christi Texas

Stranden

Corpus Christi Beach (North Beach) is een familiestrand met rustig zeewater, strandwachten en toegang tot restaurants en winkels. Ook zijn er toiletten, douches en picknicktafels. McGee Beach ligt aan de Shoreline Boulevard in Downtown, op loopafstand van veel hotels. Parasols en strandstoelen zijn te huur. Lees het kopje 'Omgeving' voor twee natuurstranden wat verder van Downtown.

Corpus Christi Texas

Omgeving

King Ranch

Vlak bij Corpus Christi ligt King Ranch, de op één na grootste ranch ter wereld. De ranch beslaat een oppervlakte van 3.340 km² en biedt plaats aan meer dan 60.000 runderen en 300 paarden. De ranch beheert zelfs enkele gebieden in Florida. Op het land vind je onder andere een museum, een bezoekerscentrum en een winkel waar je handgemaakte zadels kunt kopen. Er worden dagelijks verschillende rondleidingen georganiseerd, waaronder wildlife tours en historische tours.

Bezienswaardigheden Corpus Christi Texas

Mustang Island State Park

In zee voor Corpus Christi liggen langgerekte barrière-eilanden met prachtige zandstranden. Direct voor Corpus Christi ligt Mustang Island met daarop het gelijknamige staatspark. Het park staat garant voor een leuke dag voor de hele familie. Kinderen kunnen deelnemen aan Junior Ranger-programma's en er zijn veel tropische vogels te spotten. Natuurlijk kun je er ook fijn zonnebaden en zwemmen. Er zijn picknicktafels, toiletgebouwen en douches. Het is ongeveer een half uur rijden naar het staatspark. Een kwartier verder ligt Port Aransas. Deze badplaats, spreek uit 'Ahranzis', is een van de leukste en meest relaxte plaatsen aan de Texaanse kust. Het is klein genoeg om te voet te verkennen.

Corpus Christi, Mustang Island State Park

Padre Island

Onder Mustang Island strekt het 230 kilometer lange Padre Island zich uit tot aan Mexico. Bijna de helft van dit eiland is ongerepte natuur, behorende tot Padre Island National Seashore. De zandstranden, schelpen en met gras begroeide duinen doen misschien denken aan de Hollandse kust, maar vergis je niet: hier leven coyotes, herten en zeeschildpadden. Alleen de eerste paar mijl van de parkweg zijn verhard. Je kunt wel het bezoekerscentrum bereiken (waar een fijn strand ligt) en naar de Bird Island Basin Area rijden, waar je kajaks en stand-up paddleboards huurt.

Corpus Christi, Padre Island

Vervoer

Er zijn diverse buslijnen die onder de verantwoordelijkheid vallen van de Corpus Christi Regional Transportation Authority.

Feiten

Staat Texas
County Nueces, Kleberg, San Patricio, Aransas
Oppervlakte 1.192 km²
Hoogte 2 meter
Inwoners 308.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Corpus Christi kent een vochtig subtropisch klimaat. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden Celsius, en gemiddeld genomen ligt de temperatuur in de winter rond de 10 graden, hoewel het er ook kan vriezen. Over het algemeen is het er erg zonnig, en zoals je kunt verwachten van een kuststad, waait het er vaak flink.

Geschiedenis

Het huidige Corpus Christi werd oorspronkelijk bewoond door Karankawa-indianen. Het gold als een belangrijke handelplaats voor lokale stammen. De nabijgelegen baai werd in 1519 ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Alonzo Alvarez de Pineda. De Spanjaard besloot de baai te noemen naar het katholieke feest dat die dag gevierd werd: Corpus Christi.

In 1839 werd bij de baai een kleine handelspost opgericht om bevoorrading te verkopen aan het Mexicaans onafhankelijkheidsleger dat circa 40 kilometer verderop gestationeerd was. In 1845 sloeg een peloton van het Amerikaanse leger zijn kamp op bij de handelspost ter voorbereiding op de oorlog met Mexico. Ze bleven een jaar, waarna de plaats Corpus Christi gedoopt werd. In 1852 werd de stad bij de Verenigde Staten ingelijfd. Een belangrijk jaartal in 1926, toen de haven van Corpus Christi geopend werd. De haven zou een cruciale rol spelen voor de stad en vormt tot de dag van vandaag een belangrijke bron van inkomsten.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan