Ogden, Utah

Ogden Utah Ogden was de eerste nederzetting in Utah en is tegenwoordig een kunstzinnig stadje met veel lokale restaurants, bars en galerieën. Het is de toegangspoort tot de skigebieden Snowbasin en Powder Mountain en heeft een historisch binnenstad. Het is een hotspot voor outdoor liefhebbers en actievelingen die houden van een levendig centrum en gezellige festivals zoals het Ogden Valley Balloon Festival.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historisch centrum

In het hart van Ogden ligt de historische straat Historic 25th Street. Het gezellige centrum staat bekend om zijn eclectische mix van boetiekjes, galerijen, restaurants en bars. Het is een geweldige plek om de lokale sfeer te proeven en meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de tijd van de spoorwegen. Breng ook een bezoek aan het Peery's Egyptian Theater, een historisch gebouw in art-decostijl uit de jaren 20.

Ogden Utah

Union Station

Ooit een bruisend treinstation, fungeert Union Station sinds 1978 als een cultureel centrum met musea zoals het Utah State Railroad Museum, het Browning Firearms Museum, Browning-Kimball Cars Museum en het Spencer S. and Hope F. Eccles Rail Center.

Ogden Utah

Outdoor

Een populaire wandeling is Waterfall Canyon Trail, die dwars door een canyon naar een zestig meter hoge waterval leidt. De wandeling begint in het oosten van Ogden, bij de 29th Street en is ruim 4 kilometer lang. Voor wintersportliefhebbers zijn de skigebieden Snowbasin en Powder Mountain enkele van de beste in Utah, met uitstekende pistes, sneeuwcondities en minder drukte dan de meer bekende resorts bij Salt Lake City. Ook kun je prima kajakken op de Weber rivier.

Ogden Utah

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan