Wood Buffalo National Park

Wood Buffalo National Park, Canada Wood Buffalo National Park is het grootste nationale park van Canada. Het is in 1922 opgericht om de laatst overgebleven kudde bizons van Noord-Canada te beschermen. Dit UNESCO-werelderfgoed bevat ook de de laatst overgebleven natuurlijke nestplaats van de trompetkraanvogel.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Salt Plains

In het park vind je indrukwekkende zoutvlaktes. Deze zoutvlaktes zijn een unieke combinatie van geologie, planten, dieren en het klimaat. Het met zout bezaaide landschap beslaat maar liefst 370 vierkante kilometer. Op sommige plaatse in het park zijn witte zoutheuvels te vinden tot maar liefst een meter hoog. Deze ontstaan doordat met zout verzadigd water naar de oppervlakte stijgt en verdampt. Hierdoor blijven lage met zout over. Rij vanaf de Fort Smith Highway 11 kilometer naar het Salt Plains Lookout. Een kort pad leidt naar een uitgestrekt wit veld dat wordt gevormd door het zoute water.

Salt Plains

Dark Sky Preserve

De Royal Astronomical Society van Canada heeft Wood Buffalo National Park in 2013 uitgeroepen tot het grootste Dark-Sky-reservaat ter wereld. Het is dan ook de uitgelezen bestemming om te je te vergapen aan de prachtige sterrenbeelden, de melkweg en met geluk het noorderlicht. Elk jaar wordt eind Augustus hier het meerdaagse Dark Sky Festival gehouden om de terugkeer van de donkere nachten te vieren. Op dit festival kun je naast het bijwonen van diverse activiteiten en workshops ook al je vragen stellen. Ook voor kinderen worden er leuke en interactieve activiteiten georganiseerd.

Northern Lights
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan