Churchill, Manitoba

Churchill in Manitoba Churchill ligt aan de oevers van de Hudson Bay. Het is de plaats waar ijsberen en beluga's de mens in aantal overtreffen. De beste periode om Churchill te bezoeken is tussen juli en augustus; de rest van het jaar is de stad verlaten en bedekt onder een dikke laag sneeuw.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fort Prince Wales

Drie plaatsen in Churchill zijn aangewezen als nationaal historische plaats. het Fort Prince of Wales National Historic Site is een immens fort dat in veertig jaar tijd werd gebouwd. Vanuit het stervormige, stenen fort werd nooit een kanonschot gelost. Het staat prominent en trots op het rotsachtige Eskimo Point aan de oevers van de Churchill-rivier. Vier kilometer zuidelijker ligt Sloop's Cove, waar Europese kolonisten hun boten stalden om Churchill tijdens de gure winters te verlaten.

Cape Merry

De derde historische plaats van Churchill is Cape Merry, twee kilometer ten noordwesten van het stadscentrum. Van het historische verdedigingswerk rest weinig meer dan een eenzame kanon en een afbrokkelende muur. Maar de locatie is werkelijk schitterend. In de zomer kun je met wat geluk vanaf de kust beluga's zien zwemmen!

Eskimo Museum

Als je meer wil weten over de dappere bevolking die de winters in Churchill heeft overleefd, bezoek je dit museum. Naast grote aandachtstrekkers als een opgezette ijsbeer en muskusos zijn er peilpunten, harpoenbladen en allerlei andere gebruiksvoorwerpen die de Eskimo maakten en benutten in hun dagelijks leven.

Wapusk National Park

Wapusk werd opgericht om de ijsbeer in paringstijd te beschermen. Het uitgestrekte, desolate park aan de oevers van de Hudson Bay ligt 45 kilometer ten zuidoosten van Churchill. Wapusk National Park ligt tussen arctische toendra en boreale bossen. Je kunt met een gecertificeerde gids mee op zoek naar ijsberen.

Klimaat

Het weer in Churchill is uniek. Er heerst een subarctisch klimaat met lange, koude winters en een hele korte zomer. Van november tot april komen de temperaturen niet boven het vriespunt en vriest de Hudson Bay dicht. In juli en augustus zijn er aangenamere temperaturen en worden er diverse tochten georganiseerd waarbij je ijsberen en beluga's kunt spotten.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan