Nahanni National Park Reserve, Northwest Territories

Nahanni National Park Reserve Nahanni National Park Reserve was één van de vier eerste parken wereldwijd die als UNESCO werelderfgoed erkend werd. Het is dan ook een park zoals geen ander. Het park ligt langs de Zuid-Nahanni rivier, een van de meeste indrukwekkende en wilde rivieren in Noord-Amerika. Laat je hier omver blazen door uitgestrekte bergplateaus, imposante granieten rotsformaties en diepe canyons.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Virginia Falls

De Virginia Falls zijn maar liefst twee keer zo hoog als de Niagara Falls en is daarmee enorm spectaculair. De waterval is opgedeeld in twee delen door een grote rots. Deze 120 meter lange rots heet Mason's Rock vernoemd naar Bill Mason (1929 - 1988) een bekende schrijver, filmmaker en kanovaarder. Fanatieke en ervaren wandelaars kunnen een daghike maken naar de top van Sunblood Mountain voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Deze wandeling van 8 kilometer start aan de linkerkant van de rivier, tegenover de landingsplaatsen van de watervliegtuigen. De klim is pittig maar je wordt snel beloond met de eerste mooie uitizichten over de rivier. De Virginia Falls zullen voor de meeste bezoekers het startpunt zijn van een bezoek aan Nahanni National Park Reserve. Het is één van de landingsplaatsen voor watervliegtuigjes vanuit Fort Simpson.

Nahanni National Park

Glacier Lake

Een ander startpunt voor een bezoek aan Nahanni National Park Reserve is Glacier Lake. Samen met de Virginia Falls zijn deze beide plaatsen de enige mogelijkheid om naartoe te vliegen voor een dagtrip naar Nahanni. Dit spectaculaire meer wordt omringd door de granieten bergen van de Ragged Range en is de toegangspoort tot het mekka van de klimmers dat bekend staat als de Cirque of the Unclimbables. Vanuit Glacier Lake heb je een prachtig uitzicht op Mount Harrison Smith, één van de hoogste bergen van Ragged Range.

Nahanni National Park

Raften & kanoën

De Nahanni-rivier is één van de meest diverse rivieren ter wereld. De rivier heeft krachtige stromingen en uitdagend wild water. Je kunt hier van juni tot september het water op middel kano of een raft. Tenzij je zeer ervaren bent wordt aangeraden alleen het water op te gaan onder begeleiding van een gids. Er worden dan ook meerdere tours aangeboden variërend vanaf de duur van een week tot aan drie weken. Het is aan te raden deze ruim voorafgaand aan je reis te reserveren. De reputatie van de Nahanni-rivier als een rivier van mysterie en romantiek wordt ondersteund door namen als Deadman's Valley, Headless Creek, Funeral Range of Hells Gate. Tijdens een excursie over de rivier kom je achter de ware betekenis van deze angstwekkende namen.

Nahanni National Park

Kraus Hot Springs

Na een een rafttrip door de First Canyon zijn de Kraus Hot Springs een een welkome verassing. De warmwaterbronnen hier zijn vernoemde Mary en Gus Kraus die er tussen 1940 en 1971 woonden en één van de eerste pioniers waren in dit gebied.

Nahanni National Park

Wildlife

Nahanni National Park biedt thuis aan zowel de zwarte als de grizzlyberen. Door de smalle vorm van het park kunnen de beren zich vrij in en uit het park bewegen. Ondanks het toenemende aantal bezoekers zijn conflicten van beren met mensen hier zeer zeldzaam. Desondanks is het goed om hier wel bewust van te zijn en alle benodigde maatregelen te nemen om een interactie met een beer te voorkomen. In veel gebieden in Noord-Amerika staan grizzlyberen steeds meer onder druk door het uitbreiden van nationale parken voor recreatief gebruik. Nahanni National Park heeft het beleid dat zodra het bekend is dat een grizzlybeer zich in een bepaald gebied zich begeeft dat gebied zal worden afgesloten voor publiek. Dit met het doel om interactie tussen mens en beer te voorkomen en de beren zo hun dagelijkse bezigheden gewoon kunnen voortzetten. Dit komt het vaakst voor in de omgeving van Rabbitkettle River Valley wat een belangrijke voedselbron is voor de beren. Naast beren kun je in de omgeving ook Dall-schapen, elanden en kariboes tegenkomen.

Nahanni National Park

Vervoer

Het park is alleen te bezoeken middels een watervliegtuig vanuit Fort Simpson en Yellowknife in de Northwest Territories. Vanuit British Columbia kan dit vanuit Muncho Lake en vanuit Yukon is dit mogelijk vanuit Watson Lake. Deze zijn hier bij diverse partijen te boeken maar kies voor een organisatie welke een National Park Business License heeft en die bekend is met de omgeving van Nahanni National Park. Omdat deze vluchten alleen gaan bij goed weer adviseren wij meerdere nachten in Fort Simpson te overnachten. Zo is de kans het grootst dat je dit park kunt bezoeken. Voor een dagtrip naar Nahanni National Park is het alleen mogelijk te landen bij Virginia Falls en Glacier Lake.

Klimaat

De beste reisperiode voor een bezoek aan Nahanni National Park zijn de maanden juli en augustus. Het seizoen begint hier al in juni wanneer het langzaam warmer wordt. Het is dan tussen de 0 tot 25 graden. In de maanden juli en augustus kan dit oplopen tot 30 graden. Eind augustus kan het in de nachten al gaan vriezen en kan het weer al snel omslaan. Het advies is dan ook niet veel later dan eind augustus een bezoek aan Nahanni National Park Reserve te plannen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan