Dryden, Ontario

Dryden Ontario Dryden wordt omringd door de ongerepte natuur van Noorwest-Ontario, bestaande uit bos, zoetwatermeren en spectaculaire vergezichten. Het zal je niet verbazen dat in de omgeving van Dryden vooral natuurlijke bezienswaardigheden zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Aaron Provincial Park, Blue Lake Provincial Park, Lola Lake Provincial Park of Kinsmen Park. In de meeste parken voeren meren de boventoon. Een niet te missen activiteit voor durfallen is een wandeling over de Suspension Bridge die de Wabigoon River overspant.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Recreatie

De omgeving van Dryden wordt gedomineerd door water. In de buurt van de Wabigoon-meren zijn heel wat buitenactiviteiten te ondernemen. Je kunt er kanoën, kajakken, kamperen, wandelen, mountainbiken, kitesurfen, zeilen, bergbeklimmen of mee op een hondenslede. Avonturiers zonder hoogtevrees kunnen een wandeling maken over de Suspension Bridge die Wabigoon River overspant. De brug is te bereiken via Johnston Park, vlakbij de Trans Canada Highway. In het park beginnen ook 'urban trails', die je onder andere langs de 'Pieces of Dryden' voeren, een mozaïek tussen de bomen.

Kayaks, Ontario

Dryden Urban and Wilderness Hiking trails

Je kunt in de omgeving van Dryden goed wandelen via de Dryden Urban and Wilderness Hiking Trails, er zijn drie wandelroutes die in lengte variëren van 5.4 tot 12.3 kilometer. Vraag meer informatie bij het bezoekerscentrum van Dryden. Ook in Aaron Provincial Park (Thunder Lake) en Blue Lake Provincial Park (Vermilion Bay) vind je wandelpaden. Je wandelt langs de overblijfselen van de storm uit 1973 en ziet rotsen die door gletsjers zijn meegesleurd. Voor geoefende wandelaars zijn er de Ghost Lake Trails, die wat meer door de wildernis lopen. Een route van 22 kilometer voert je door afwisselend terrein met rotsen, wetlands, moeras en bos.

Aaron Provincial Park, Ontario

Laura Howe Marsh Conservation Area

In een omgeving vol meren ligt het Laura Howe Marsh 'wetland'. Het is de thuishaven van diverse dieren, waaronder kikkers, rode vossen en blauwe reigers. Ook vindt je er typische waterplanten. Vanaf de parkeerplaats Van Horne Avenue kun je twee wandelroutes volgen, van 0.4 of 2 kilometer. Onderweg kom je langs diverse uitzichtplatforms.

Laura Howe Marsh Conservation Area, Ontario

Festivals/pow wows

Jaarlijks wordt er in Dryden een festival georganiseerd ter ere van Max the Moose, een groot elandstandbeeld. Er zijn dan o.a. muzikale optredens, activiteiten voor kinderen en The Walleye Masters, een populair vistoernooi. Ook worden jaarlijks pow wows georganiseerd door de First Nations. Deze traditionele bijeenkomsten gaan gepaard met dans, traditionele kostuums, trommels en traditionele maaltijden. Een van de grootste pow wos is Eagle Lake First Nation Pow Wow. 

Pow Wows, Ontario

Feiten

Province Ontario
District Kenora District
Oppervlakte 65.20 km2 land
Inwoners 8,195
Tijdzone Central time zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Geschiedenis

Het Dryden gebied hoorde vroeger bij het gebied van de Ojibwe indianen. Hun gebied was vrij groot, van Lake Huron in het oosten tot Lake of the Woods en verder in het noorden en Sioux in het zuiden. De Ojibwe hadden een nomadische cultuur en trokken rond in dit gebied. Men vermoedt dat het gebied van Bending lake en Turtle River, ten zuidoosten van Dryden, een belangrijke ontmoetingsplaats was van indianen. De mensen kwamen van ver, zoals uit het zuiden van de Verenigde Staten, maar ook uit centraal Canada, om te handelen en cultuur uit te wisselen.

De nederzetting Dryden is opgericht in 1895 als landbouwers gemeenschap door John Dryden, Orantorio’s minister van landbouw. De gemeenschap groeide snel van één boerderij, naar een dorp in 1910, met de naam New Prospect, later veranderde deze in Dryden, naar de stichter. In 1998 werd het met de naastgelegen gemeenschap, Barclay, samengevoegd tot de stad Dryden.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan