Prince Albert National Park, Saskatchewan

Prince Albert National Park, Canada Wist je dat er maar liefst 1.500 meren tot Prince Albert National Park behoren? Het zal geen verrassing zijn: dé activiteit in Prince Albert National Park is peddelen. Bij Waskesiu Lake ligt het Bezoekerscentrum, een goed startpunt voor je bezoek. In het gezellige dorpje vind je strandjes, het Nature Center en een aantal voorzieningen. Highway 263 is de toeristische route door het park, hij loopt van Waskesiu naar de zuidgrens van het park. De grootste dichtstbijzijnde stad is Prince Albert, op een klein uur ten zuiden van Waskesiu Lake.

Activiteiten & bezienswaardigheden

Waskesiu Lake

Aan het meer ligt een gelijknamig en gezellig toeristisch plaatsje. In het zomerseizoen kun je terecht bij de Waskesiu Golf Course, Waskesiu Marina Adventure Centre, Waskesiu Heritage Museum, Twin Pine Cinemas en Waskesiu Recreation Facilities.

Prince Albert National Park, Canada

Peddelen & mountainbiken

No surprise there: je kunt hier het water op met kano's, kajaks en sups. Je huurt ze in het park. Er zijn diverse routes waaruit je kunt kiezen. Van korte trips tot zelfs trips met overnachting in het achterland. Bij het Bezoekerscentrum kun je terecht voor info. In Waskesiu zijn eveneens fietsen en mountainbikes te huur. Highway 263 leent zich perfect voor een mooi tochtje.

Prince Albert National Park, Canada

Uitkijkpunten

In het park zijn twee uitkijktorens: Height of Land Tower en de Spruce River Highlands Tower. De Height of Land Tower van vijftien meter hoog biedt je een uitzicht over de waterscheiding: de wateren in het noorden monden uit in de Churchill River en de wateren in hte zuiden in de Saskatchewan River. Je staat hier honderd meter hoger dan Waskesiu Lake en kijkt ver uit over de ijsblauwe wateren, uitgestrekte bossen. In de nacht kun je hier geweldig sterrenkijken. De uitkijktoren ligt aan Highway 263, 8,5 kilometer van het Visitor Centre. De tweede uitkijktoren, Spruce River, vormt een iets grotere uitdaging. Deze staat namelijk bovenop een heuvel! Je hebt er een spectaculair uitzicht over de Spruce River. De tocht is zo'n 8,5 kilometer lang (round trip) en kost je 3-4 uur. De trail start 29 kilometer van het bezoekerscentrum aan Highway 263.

Prince Albert National Park, Canada
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan