Teslin, Yukon

Teslin, Yukon Teslin is een klein dorp gelegen aan het Teslin-meer en de baai van Nitsulin. Generaties lang was het de zomer verblijfplaats van de Tlingit bevolking tot de goudzoekers hier arriveerden en er een nederzetting vestigde. Tegenwoordig wonen er ongeveer 450 mensen in Teslin.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Teslin Lake Teslin, Yukon Het Teslin-meer is 125 kilomter lang en is op zijn diepst bij 213 meter. In de late zomer zwemmen hier de Chinook en de Chum-zalm om vervolgens in de Teslin rivieren te paaien. Aan de noordkant van het meer vind je de Nisutlin-brug. Dit is de langste brug langs de Alaska Highway. Voor vogelspotters geldt, hou je ogen open, vanaf het Teslin Lake Observatory zijn maar liefst meer dan 185 soorten vogels waargenomen.

Teslin Tlingit Heritage Centre Teslin, Yukon Een paar kilometer buiten Teslin vind je het Tlingit Heritage Centre. Bij de ingang van het gebouw staan vijf opvallende totempalen die de verschillende clans van de Tlingit vertegenwoordigen. Binnen in het museum kom je meer te weten over hun rijke cultuur.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!