Watson Lake, Yukon

Watson Lake Yukon Het plaatsje Watson Lake, Yukon ligt aan de grens met British Columbia. Vaak wordt Watson Lake bezocht als overnachtingsplaats langs de Alaska Highway. Het vormt het centrum van de kleine bosbouwindustrie en transportsector in Yukon en is van oudsher een servicecentrum voor de mijnindustrie. Beroemd is het Sign Post Forest, waar in totaal zo’n 68.000 borden van woonplaatsen over de hele wereld hangen. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sign Post Forest

Het verhaal gaat dat een soldaat uit het Amerikaanse leger, die aan de Alaska Highway werkte, in 1942 het eerste bord plaatste omdat hij heimwee had naar zijn geboorteplaats Danville in Illionis. Anderen volgden zijn voorbeeld en de traditie duurt voort tot op de dag van vandaag. Er hangen tienduizenden plaatsnaambordjes uit alle hoeken van de wereld en het aantal blijft groeien.

Sign Post Forest

Northern Lights Space and Science Centre

De topattractie van het Northern Lights Centre is de film over het noorderlicht, die op een groot koepelscherm geprojecteerd wordt. Verder zijn er interactieve tentoonstellingen over Canada’s ruimteprogramma en de wetenschap en legendes achter het noorderlicht. Je hebt de grootste kans om het noorderlicht te zien in het najaar, rond middernacht en als er geen bewolking is.

Northern Lights Space and Science Centre

Visitors Interpretive Centre

Neem zeker een kijkje in het bezoekerscentrum, dat goede tentoonstellingen over de aanleg van de Alaska Highway heeft. Ook beschikt het centrum over toeristische informatie over de regio.
 

Visitors Interpretive Centre

Natuurparken

In de directe omgeving zijn verschillende wandelingen uitgezet door de natuur. Ga bijvoorbeeld naar Wye Lake Park, waar je een mooie rondwandeling rond het meer kan maken (2,5 km). Informatieborden helpen je de lokale flora en fauna te ontdekken. Wye Lake ligt direct naast het dorp aan de Alaska Highway. Watson Lake is het grootste meer in de wijde omtrek en biedt kampeer-, zwem-, wandel- en watersportmogelijkheden. Het ligt aan de Robert Campbell Highway ten noordwesten van het plaatsje. Lucky Lake, ook vlakbij gelegen, heeft de enige waterglijbaan boven de zestigste breedtegraad. Er is een recreatiestrand en een wandelpad naar de stroomversnellingen in de Liard-rivier.

Bizons Watson Lake

Vervoer

Watson Lake ligt aan de de snelweg, vlakbij het knooppunt van de Alaska Highway (mile 635) en de Robert Campbell Highway. Het dorp ligt vlakbij de Liard River en is ook bereikbaar vanuit de lucht, dankzij Watson Lake Airport, dat eerst werd gebruikt voor lokale en regionale vluchten door Canadian Pacific Airlines, maar dat nu alleen nog wordt gebruikt voor corporate en charter vluchten.

Feiten

Territory Yukon
Oppervlakte 10.9 km2 (land)
Inwoners 1547  (in 2004)
Tijdzone Alaska Time Zone (10 uur vroeger dan in Nederland)

Klimaat

Zoals het grootste gedeelte van Yukon heeft Watson Lake een subarctisch klimaat. Dit is een landklimaat dat wordt gekarakteriseerd door zeer koude winters en korte warme zomers. Het klimaat komt voor op grote landmassa's weg van de matigende effecten van oceanen en kent een van de grootste temperatuurschommelingen met de seizoenen op aarde. De gemiddelde temperatuur overdag ligt in juli rond de 21°C en op z’n koudst is het gemiddeld in januari met -29°C.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan