Pinnacles Campground (Pinnacles NP, California 95043) Paicines, Californië

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Pinnacles Campground (Pinnacles NP, California 95043)
2400 Pinnacles Highway
Paicines California 95043
Verenigde Staten

GPS-locatie:
36.493077507, -121.146240234

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

Aan de weg nr 25

Onverwacht mooie camping. Tegen zonsondergang vliegen tientallen condors laag over naar hun nesten. Mooie wandelingen, direct vanaf de camping te maken.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen
  • Winkel
  • Zwembad

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (7)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 7
Kosten per nacht: $ 59 (2)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 14-10-2023 door

Mooie camping met elektriciteit. De toiletten waren wel een eindje lopen. Een mooi overzichtelijk national park, waar je goed kan wandelen, ook vanuit de camping.

Kosten per nacht: $67

Bezocht op 25-08-2023 door

Prima campground op loopafstand van Pinnacles NP (voor sommige trails is het overigens aan te raden hier toch met de camper heen te rijden i.v.m. de warmte, zeker midden op de dag; er zijn volop parkeerplaatsen aanwezig op verschillende plekken in het park).

Dit is het enige NP (althans, voor zover ons bekend) dat beschikt over een zwembad. De camping zelf is niet erg bijzonder. Veel irritante vliegen en bijen/wespen aanwezig. Toch 4 sterren i.p.v. 3 vanwege de aanwezigheid van een zwembad, kampwinkeltje en de trails op loopafstand.

De campground zelf is iets kleiner (de plek zelf), duurder en minder mooi dan we gewend zijn op veel andere plekken in Nationale Parken (bijv. Yosemite, Zion, Bryce, Capitol Reef en Sequoia). Het (kleine) park zelf maakt echter veel goed. De rit naar het park toe is ook geweldig (veel goudgele heuvels/bergen; rijdend met een rv moet je echt je snelheid flink naar beneden aanpassen hier). Je waant je in een sprookjeswereld. Dit geldt ook wanneer je de grotten/rotsen in het park bezoekt. Erg bijzonder park, niet te vergelijken met andere NP's en (veel) minder druk.

De Bear Gulch Trail (grotten!) en High Peaks Trail zijn aanraders. Doe de wandelingen in de ochtend of na 16:30, ander is het (althans, in augustus) veel te warm.

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 08-09-2022 door

Wij hadden een non-electric plek en deze was prima. Let wel op de dieren, anders heb je net als wij een wasbeer achterin de camper rondlopen. Daarnaast zit de camping in een nationaal park en moet je dus langs zo'n 'entrance station'.

Kosten per nacht: $39

Bezocht op 16-07-2019 door

Prachtige natuurcamping, mooie ruime plaatsen (Loop D 116). De campground zag er verzorgd uit, mooi groen en keurig netjes. Elektriciteit bij de camper en een centrale dumpgelegenheid en waterbijvulplaats. Mensen bij de receptie/winkel erg vriendelijk. Dit was onze eerste Campground. Ons toch bij de voorbereiding wat vergist in de afstand, vanaf Newark (Cruise America San Francisco) was dit nog wel een aardig eindje en het werd al vroeg donker. Daardoor niet veel van de omgeving kunnen zien. Er schijnt hier veel wildlife te zijn, wij hebben wasberen gezien bij de camper. Er was ook een zwembad. Zag er keurig uit, maar geen gebruik van gemaakt om wille van de tijd. Op deze campground kun je je wel een paar dagen vermaken als je van natuur houdt!

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 17-05-2019 door

Erg leuke natuurcamping. Picnictafel en fire pit. Winkel met park rancher en wifi (tegen betaling per apparaat). Verder weinig faciliteiten. Voor toiletten stukje lopen. Water bij vullen kon wel. Condors, gieren, coyote (liepen bij ons langs de camping terwijl we buiten zaten), kwartels, enz. Mooie wandelingen in het park. Dit nationale park ligt een beetje afgelegen, maar misschien juist daarom wel zo natuurlijk en rustig. En de route er naar toe (vanuit Fresno via route 25) was ook mooi (golden hills en black oaks).

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 18-07-2018 door

Vriendelijke mensen achter de receptie. Zwembad aanwezig op de camping, was erg welkom gezien de warmte op de camping zelf. In zomer rustig, waren slechts 3 andere campers. Veel wild op de camping, herten, condors die over vliegen, wasberen (ook veel vliegen). Klein camping winkeltje erbij. Dump station apart (was gesloten), wel electricity en water bij de campsite

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 24-04-2018 door

Wandelen, natuurgebied, condors vliegen laag over, geweldig!

Kosten per nacht: $35

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan