White Pass & Yukon Route Railroad

Weinig treinreizen overtreffen de schoonheid van de White Pass & Yukon Railroad (WP&YR). De rails werd aangelegd op het ruige terrein van de Coastal Mountains om goud te vervoeren dat tijdens de Klondike Gold Rush werd gevonden. Je kunt vanachter het raam kijken naar watervallen, de kolkende Fraser-rivier en diepe kloven. Op het buitendek heb je een nog mooier uitzicht op de lange serie treinwagons die zich voor en achter je uitstrekt en de knappe constructies waardoor de trein diepe ravijnen kan overbruggen. Na elke tunnel wacht je een nieuw uitzicht.

Tijdens de treinrit leer je meer over de gevaarlijke en miraculeuze aanleg van de spoorweg, die op 28 mei 1898 startte en door velen onmogelijk werd geacht. De aanleg van een spoor van zeeniveau naar de top van de White Pass op ruim 800 meter hoogte mocht in die tijd een wonder heten.

Praktische informatie Je kunt kiezen uit verschillende tours. Bijvoorbeeld een retourrit naar Carcross/Lake Bennett (8 uur), Fraser (4 uur, let op: niet beschikbaar in 2018!) of de White Pass (3,5 uur). Er zijn ook treinritten mogelijk naar Whitehorse en Fraser, waarbij je met de bus terugreist. Bij langere excursies is een lunch inbegrepen en kun je halverwege uitstappen. De treinen rijden tussen grofweg de derde week van mei en de eerste week van september.

Tijdsduur:
Tussen 3 uren en 8 uren
  • White Pass and Yukon Railroad

  • White Pass and Yukon Railroad

  • White Pass and Yukon Railroad

Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 19 mei!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden