Tatshenshini-Alsek Provincial Park, British Columbia

Tatshenshini-Alsek Provincial Park, British Columbia Tatshenshini-Alsek wordt beschouwd als een van de meest bijzondere riviersystemen op aarde. Het gelijknamige park in het noordwestelijke puntje van British Columbia bevat bijna één miljoen hectare aan met gletsjers bedekte bergpieken, wilde rivieren en zeldzame plantensoorten. Het is een belangrijk leefgebied voor grizzlyberen. Ondanks de afgelegen locatie trekt het natuurgebied veel kajakkers, rafters, wandelaars en mountainbikers.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Haines Highway

Vanaf de Haines Highway kun je de bijzondere flora en fauna van het park bekijken. De weg doorkruist onder andere subalpine- en toendra-landschappen. In het gebied rond Mount Mansfield worden vaak Dall-schapen gespot, die alleen in deze streek voorkomen. Let bij vochtige gebieden langs de weg goed op of je elanden ziet. Bij de Blanchard-rivier zie je wellicht zelfs zwarte beren en grizzly’s. De beste tijd om de beren te spotten is tussen juli en september, wanneer de rivier vol zalm zit.

Tatshenshini-Alsek Provincial Park, British Columbia

Wandelen

Tatshenshini-Alsek biedt een scala aan wandelroutes, van eenvoudig tot zeer uitdagend. Let op: het weer kan in de zomer snel omslaan. Zorg dat je tijdens wandelingen een goede kaart bij je hebt. Een mooie wandel- en mountainbikeroute is de Chuck Creek Trail, die circa 141 kilometer ten zuiden van Haines Junction aan de Haines Highway begint. De trail start in een brede vallei met uitzicht op bergen. Na drie kilometer duikt Mineral Lake op aan je linkerkant. Vervolgens kom je uit bij Chuck Creek, waar je doorheen moet waden om de overkant te bereiken. Zeven kilometer vanaf het beginpunt steek je de Clear Creek over en heb je een mooi uitzicht op de Samiel-gletsjer. Dit een goed punt om te stoppen en terug te keren: vanaf dit punt gaat de route namelijk flink dalen.

Tatshenshini-Alsek Provincial Park, British Columbia

Raften en kajakken

Watersportliefhebbers zijn echt op hun plek in Tatshenshini-Alsek. Om op de Tatshenshini- en Alsek-rivier te kajakken of te raften dien je minimaal een maand van tevoren een permit te regelen: op de website van Tatshenshini-Alsek vind je meer informatie. Hoewel het raften niet heel moeilijk is, is een goede voorbereiding aanbevolen: je bevindt je immers in een afgelegen gebied.

Tatshenshini-Alsek Provincial Park, British Columbia
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan