De geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika

De uitgestrekte Verenigde Staten hebben een lange en rijke geschiedenis. Denk maar aan de ontdekking door Columbus in 1492, de Trail of Tears van de Cherokee en de Amerikaanse Burgeroorlog. We hebben veel informatie voor je verzameld. Klik hieronder op een periode.

1492-1700

Columbus’ omzwervingen worden over het algemeen gezien als het begin van Europese ontdekkingsreizen en de kolonisatie van Amerika. Toen Columbus in de Nieuwe Wereld aankwam, woonden daar al duizenden jaren lang inheemse indianenvolkeren. Na Columbus volgden andere ontdekkingsreizigers, onder wie kapitein John Smith.

1700-1900

De zeventiende en achttiende eeuw gingen de boeken in als roerige eeuwen. De Amerikanen kwamen in opstand tegen de koloniale overheerser: de Britten. Op 4 juli 1776 werd de Declaration of Independence ondertekend, maar niet door de Britten erkend. Van 1775-1783 vond de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog plaats. Het bleef na deze oorlog erg onrustig in de nieuwe, onafhankelijke Verenigde Staten. Spanningen tussen Noord en Zuid mondden uit in de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865).

1900-1947

De belangrijkste gebeurtenissen in de eerste helft van de twintigste eeuw zijn de Eerste Wereldoorlog, de Drooglegging, de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt de National Park Service opgericht.

1947-2000

De tweede helft van de twintigste eeuw staat in het teken van de Koude Oorlog en de Space Race, oorlogen in Azië en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging. President Kennedy en Martin Luther King worden vermoord, twee gebeurtenissen die een grote impact op het Amerikaanse volk hebben.

2000-heden

11 september 2001 was een zwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis. Bij de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon kwamen duizenden mensen om het leven. De aanslagen leidden tot de invasie in Afghanistan, de jacht op Bin Laden en de oprichting van het Department of Homeland Security.

Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden