De geschiedenis van Canada

De Canadese geschiedenis is een levendige. Het land werd stukje bij beetje ontdekt door Engelse en Franse kolonisten, die het grondgebied van de First Nations omtoverden tot strijdtoneel. Een lange strijd maakte van Canada een onafhankelijk land, dat nog immer haar onafhankelijkheid viert op Canada Day. We hebben interessante mijlpalen uit de geschiedenis voor je op een rijtje gezet en toegelicht. Kies hieronder een tijdvak.

1497-1700

In 1497 claimt John Cabot de huidige provincie Newfoundland in naam van Engeland. Cabots ontdekking was het begin van het grote koloniale rijk dat Engeland in Noord-Amerika op zou bouwen. De grondlegger van het Franse koloniale rijk in Noord-Amerika was Jacques Cartier. Hij zette in het begin van de zestiende eeuw voet op Canadese bodem.

1700-1900

De achttiende en negentiende eeuw waren roerige tijden voor Canada. Zo langzaam de huidige landgrenzen en provincies tot stand kwamen, zo snel ontwikkelde de infrastructuur zich. Er werd goud ontdekt in de Yukon en de Canadian Pacific Railway zorgde voor een verbinding tussen oost en west.

1900-1947

Canada raakte in de twintigste eeuw betrokken bij de grote oorlogen in Europa. Leukere evenementen waren de Zomerspelen en Wereldtentoonstelling in Montréal en Winterspelen in Calgary.

2000-heden

De eenentwintigste eeuw staat in Canada bekend om sportieve evenementen. Zo organiseerde de stad Vancouver in 2010 de Olympische Winterspelen en werd het Canadese Lacrosse-elftal wereldkampioen in 2006. Ook in Canada breekt in deze eeuw een economische crisis aan.

Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden