Sporten in Amerika

Amerikanen en Canadezen zijn gek op sport. Vrijwel elke high school of universiteit heeft een of meerdere sportteams die op hoog niveau competitie spelen. Hoewel bijna alle sporten ter wereld gespeeld worden in Amerika en Canada, steken er vier met kop en schouders bovenuit. Baseball, basketbal, football en (ijs)hockey zijn de favorieten. Ben je in Amerika en houd je van spektakel, schroom dan niet om een wedstrijd te gaan kijken met een gezinsbeker popcorn, een hotdog of een grote beker cola.

 • Baseball
  Baseball, Engels voor honkbal, is als sport diep verweven met de Amerikaanse cultuur. Het bezoeken van een wedstrijd is vaak een familie-aangelegenheid en hotdogs en grote bekers cola zijn vaak bij de entreeprijzen inbegrepen. In dit artikel lees je de spelregels en krijg je achtergrondinformatie.
 • Basketbal
  Basketbal is een van de belangrijkste sporten in Amerika. De sport diende aanvankelijk om studenten te vermaken en in conditie te houden. Tegenwoordig is de NBA de beroemdste basketbalcompetitie ter wereld, het bracht sterren voort als Kobe Bryant en Michael Jordan.
 • Football
  Het bijwonen van een football-wedstrijd op hoog niveau is niet zozeer sportervaring, maar een tijdelijke vervoering naar een parallelle, sportmaffe wereld. Geen enkele sport in Amerika, en misschien zelfs op de wereld, kent een zoveel spektakel rond de wedstrijd als football.
 • Hockey
  Wanneer Canadezen of Amerikanen over hockey spreken, hebben ze het over ijshockey. Het hockey zoals dat bij ons op groene velden plaatsvindt, noemen zij 'field hockey'. Wil je jezelf profileren als een sport pro en niet als een amateur, spreek dan nooit over ice hockey.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden