Vraag offerte

  Alaska Adventure

Maak een camperreis door Alaska! 'It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception.’ Alaska is een enorm uitgestrekte staat, die haast als een land op zich beschouwd kan worden. Deze camperreis door Alaska is een unieke ervaring te midden van bergen, gletsjers, bossen, rivieren en wilde dieren. Je bezoekt de hoogtepunten van Alaska en kijkt je ogen uit in onder andere Denali National Park, de Prince William Sound, Homer en Seward.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2663 kilometer / 1655 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Europa - Anchorage

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Anchorage.

Anchorage betekent 'ankerplaats': een toepasselijke naam voor de stad waarin bijna de helft van alle Alaskanen woont. Voor een kijkje in de rijke geschiedenis van Alaska bezoek je het grote Anchorage Museum of het Alaska Native Heritage Center. Een leuke wandelroute in het centrum van Anchorage is de korte en levendige coastal trail. Ook in natuurparken rondom de stad kun je goed wandelen.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 2. Anchorage - Talkeetna

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt de camper op in Anchorage en vervolgt je weg naar Talkeetna.

Talkeetna is een historisch dorp aan de voet van Mount Denali, de hoogste piek van Noord-Amerika. Bergbeklimmers vanuit de hele wereld komen naar Talkeetna toe om de uitdaging aan te gaan. Talkeetna is de ideale locatie voor een 'flightseeing'. Je vliegt in een kwartier naar Mount Denali en hebt dus veel tijd om over de besneeuwde berg te vliegen en eventueel op een gletsjer te landen. Het kleine dorp wordt omringd door een rijk natuurlijk landschap met meren en een rivier.

Talkeetna Alaska

Dag 3. Talkeetna - Denali National Park

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Denali National Park draait om Mount Denali (voorheen McKinley), de hoogste berg van Noord-Amerika. De 150 kilometer lange Denali Park Road geldt als een van de allermooiste wegen van Alaska. Aan de weg liggen mooie uitkijkpunten en wandelroutes. Bezoek zeker de populaire Savage River. De Park Road is grotendeels alleen per shuttlebus (of tourbus) te bereizen. De shuttles vertrekken vanaf het Wilderness Access Center naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake en Kantishna. Trek twee dagen uit voor Denali National Park.

Denali National Park, Mount Denali

Dag 4. Denali National Park

Bezoek Denali of Eielson Visitor Center voor meer informatie over Denali National Park, mooie wandelroutes en interessante stopplaatsen. Aanraders zijn Wonder Lake, een fraai spiegelend bergmeer, en Reflection Pond, waar je mooie foto's kunt maken. De shuttlebussen in Denali rijden vier verschillende routes naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake of Kantishna. Je moet betalen voor de bussen. Reserveren is aanbevolen!

Denali National Park, Alaska

Dag 5. Denali National Park - Fairbanks

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Fairbanks is de toegangspoort tot het binnenland van Alaska. Hier, aan de voet van Mount Denali, kun je fabelachtige flightseeing-excursies doen over de besneeuwde bergpieken. Ook leuk is een bezoek aan Pioneer Park: een groot stadspark vol musea en attracties die het verleden van Alaska doen herleven. Ook gaaf is het University of Alaska Museum of the North. De grootste attractie van Fairbanks is het noorderlicht; een natuurspektakel dat iedere winter de nachthemel kleurt. In de zomer wordt het in Fairbanks nauwelijks donker en zie je het noorderlicht niet.

Fairbanks Alaska

Dag 6. Fairbanks

Een mooie introductie op Fairbanks krijg je met een Riverboat Discovery: je vaart op een hekwielboot over de rivier en kunt bij een aantal toeristische plekken uitstappen. Natuurliefhebbers raden we Creamer's Field Migratory Waterfowl Refuge aan, waar je het hele jaar door vogels en wildlife kunt spotten. In de open velden, bossen en de moerassige veenlanden leven meer dan 150 soorten vogels. Daarnaast komen er elanden, vossen en coyotes voor. Er zijn diverse trails door het natuurreservaat uitgezet.

Fairbanks bezienswaardigheden

Dag 7. Fairbanks - Tok

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het rustige plaatsje Tok (zeg: 'Took') ligt bij de grens met Yukon, aan het eind van de fabelachtige Top of the World Highway. Neem ruim de tijd om deze prachtige weg, die zijn naam eer aandoet, te rijden. Informeer voor je op pad gaat altijd naar de wegconditie en weersomstandigheden. Rijd je vanuit Tok naar Beaver Creek, dan kom je langs Tetlin National Wildlife Refuge. Hier wisselen bossen, toendra, meren, bergen en gletsjerrivieren elkaar af. Er leven vogels, wolven, (grizzly)beren en rendieren.

Tok Alaska

Dag 8. Tok - Valdez

Afstand: 410 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Valdez behoort tot de belangrijkste vissershavens van Alaska. Omdat Valdez is omringd door de Chugach-bergen vind je er bijzonder veel gletsjers en ijsvlakten. Vanaf de Small-Boat Harbor vertrekken er boten naar de Prince William Sound, waar je kunt genieten van het uitzicht op bergen, gletsjers en wilde dieren. Je kunt de omgeving ook verkennen met een kajaktocht of wildlife-tour. Begin je bezoek in het Valdez Convention & Visitors Bureau. Wandelliefhebbers kunnen terecht op de Dock Point Trail (1,5 km): via een park met wilde bloemen bereik je een punt met uitzicht op de baai van Valdez en de adelaarsnesten.

Valdez Alaska

Dag 9. Valdez

Valdez werd in 1964 volledig weggevaagd door een tsunami. Je leert alles over deze natuurramp in het Valdez Museum aan Hazelet Avenue. In het hoofdgebouw, even verderop, worden de regionale geschiedenis, de Copper River Valley en de Prince William Sound uitgelicht. Voor een nadere kennismaking met de oorspronkelijke Alaskanen en het wildlife, bezoek je het Maxine & Jesse Whitney Museum. Voor wandelliefhebbers is de Shoup Bay Trail (8,5 km) een aanrader. Je maakt een hike door een gevarieerd landschap met bos, beekjes en weiden en eindigt bij de Gold Creek-brug. Ook kijk je uit op de mooie baai.

Valdez Alaska

Dag 10. Valdez - Matanuska Glacier View

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De Glenn Highway slingert door de Matanuska River Valley, die ligt ingeklemd tussen machtige bergen en een schat aan bezienswaardigheden biedt. De allermooiste stop is de 42 kilometer lange Matanuska Glacier. Dit is de langste gletsjer van Alaska die je per voertuig kunt bereiken. Je kunt er fantastische foto's maken en over de voet van de gletsjer wandelen, eventueel met een gids. Je ziet de Matanuska-gletsjer al van verre liggen.

Matanuska Glacier, Alaska

Dag 11. Matanuska Glacier View - Cooper Landing

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Cooper Landing is een pittoresk dorpje aan de voet van hoge bergen. In de zomer stromen de toeristen toe om hier te vissen in de Kenai-rivier en het Kenai Lake. Bezoek het Cooper Landing Museum voor een kijkje in de geschiedenis of maak een avontuurlijke rafttocht door de Kenai Canyon.

Cooper Landing in Alaska, VS

Dag 12. Cooper Landing - Homer

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Homer ligt aan het eind van de Sterling Highway, midden in het Kenai Peninsula. De weg ernaartoe is een lust voor het oog, waarbij je het liefst elk half uur wil stoppen om foto's te maken. Eenmaal in Homer is een hoogtepunt het schiereiland Homer Spit, waar je prachtig uitkijkt op de groene kustlijn van het Kachemak Bay State Park. Fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen versieren de kustlijn. Je bereikt Kachemak Bay State Park alleen per watertaxi. Homer is een populaire bestemming onder heilbotvissers en een ideale bestemming om een beerexcursie te doen - vooral tussen juni en september heb je kans om beren te zien.

Homer Alaska

Dag 13. Homer

Een van de mooiste wandeltochten rond Homer is de Homestead Trail (11 km). De route strekt zich uit door bossen, open velden en langs waterstromen. Onderweg heb je mooi uitzicht op de Cook Inlet en Kachemak Bay, dat alleen per vliegtuigje of watertaxi bereikbaar is. De kortere Creek Trail (3,5 km) loopt door een vergelijkbaar landschap. Wil je meer weten over de geschiedenis van deze regio? Bezoek dan het Pratt Museum.

Homer Alaska

Dag 14. Homer - Seward

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Seward ligt op het Kenai Peninsula. Dit weergaloze schiereiland wordt gevormd door besneeuwde bergen, bossen, alpenweiden en gletsjers. Een hoogtepunt is het Kenai Fjords National Park, ten zuidwesten van Seward. Maak de korte wandeling naar de Exit Glacier of daag jezelf uit met een day hike naar het Harding Icefield - een ijsveld van bijna 200 vierkante kilometer met ruim 38 gletsjers.

seward alaska

Dag 15. Seward

In Sewards mooie haven zie je regelmatig zeeotters. Een absolute aanrader is een boottocht van een hele of halve dag, waarbij je wordt getrakteerd op fabelachtige uitzichten en bovendien kans hebt om dolfijnen, zeeleeuwen en (met wat geluk) orka's en bultruggen te zien. Blijf je liever aan wal, ga dan naar het Alaska SeaLife Center. Hier kun je zien hoe gewonde en zieke dieren, zoals papegaaiduikers, zeeleeuwen en inktvissen, worden opgevangen en verzorgd.

Seward Alaska

Dag 16. Seward

Wil je meer leren over de geschiedenis van de regio, bezoek dan het Seward Community Library & Museum. Je kan ook altijd achter het stuur kruipen en een tour door de omgeving maken. De Seward Highway naar Anchorage is een prachtige route, die dwars door het indrukwekkende Chugach National Forest loopt.

Seward Chugach Mountains

Dag 17. Seward - Anchorage

Afstand: 200 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Een leuke wandelroute in het centrum van Anchorage is de korte en levendige coastal trail. Ook in natuurparken rondom de stad kun je goed wandelen. Bijvoorbeeld door het Far North Bicentennial Park, waar je in de lente (kleine) kans hebt om grizzlyberen en elanden te zien. Een groter kans op wildlife-succes heb je in de Alaska Zoo. Bezoek ook zeker het Chugach State Park met het outdoor-dorp Girdwood, waar je kunt raften, gletsjer hiken of met de gondel naar de top van Mount Alyeska zoeven. Als je later naar Seward reist, kom je hier sowieso doorheen.

Anchorage Alaska

Dag 18. Anchorage

Je levert de camper in.

Liefhebbers van luchtvaart kunnen in Anchorage het Alaska Aviation Heritage Museum bezoeken voor historische vliegtuigen en helikopters, een grote restauratiehangar, vliegsimulators en een Hall of Fame. Op Point Woronzof bezoeken, waar de vliegmobielen laag over je hoofd razen. Je kunt een fietstocht van achttien kilometer maken over de Tony Knowles Coastal Trail, die uitzicht biedt op de Alaska Range en langs Earthquake Park, Point Woronzof en Kincaid Park loopt.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 19. Anchorage

Als je vanuit Anchorage in noordelijke richting rijd, neem dan zeker de tijd voor Hatcher Pass: een bergweg langs toendra vol wilde bloemen en de alpensneeuwhoenderen. Je kunt op de top de Independence Mine bezoeken voor meer informatie over goudmijnen. Ook zijn er prachtige wandelroutes. Een andere mooie bezienswaardigheid is Chugach State Park, dat je bereikt via de Seward Highway naar Seward. Aan de weg ligt ook de Turnagain Arm.

Hatcher Pass Alaska

Dag 20. Anchorage

Je vliegt terug naar Europa.

Hatcher Pass Alaska

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2663 kilometer / 1655 mijl
Deze maand: aflopende vroegboekkorting camperhuur
Bekijk acties per verhuurder
10% korting op hotels bij complete autoreizen
Bekijk autoreizen
Kom naar onze infodag op 16 of 28 december.
Meld je aan
Reisinspiratie opdoen in de kerstvakantie? Bezoek onze infodag op donderdag 28 december!
Meld je aan