Vraag offerte

  Explore & Relax in Florida

Deze reis door Florida is geschikt voor motorrijders die zowel willen ontdekken als ontspannen. Je reist onder andere langs het ruimtecentrum op Cape Canaveral, struint door de straten van 'Magic City' Miami en bezoekt de moerassen van de Everglades. Ook de 'Paradise Coast bij Naples en de parelwitte stranden van Key West staan op het programma. Je sluit je vakantie af in pretstad Orlando.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Orlando

Je reis begint in Orlando.

Welkom in Orlando, de grootste pretstad van Amerika! Je kunt je hier dagenlang vermaken in de beroemde attractieparken. Bezoek bijvoorbeeld Walt Disney World. Hier ontmoet je beroemde tekenfilmfiguren in Magic Kingdom en kruip je in de huid van een astronaut in Epcot. Ga je voor meerdere dagen plezier? Dan kan een flex- of combinatieticket voordelig zijn.

Je kunt overnachten in bijvoorbeeld Orlando of Kissimmee (dichter bij de parken).

Disney Orlando, Florida

Dag 2. Orlando - Cape Canaveral

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt de motor op.

Cape Canaveral is voornamelijk bekend vanwege de ligging bij het Kennedy Space Center, een van de grootste ruimtevaartcomplexen ter wereld. Vanaf Cape Canaveral Air Force Station worden sinds 1957 raketten gelanceerd. Op het Kennedy Space Center kun je met een gratis bustour meerijden over het complex en de lanceerplatforms van dichtbij bekijken. Verdiep je vooraf goed in welke tour bij jou past; er zijn er meerdere mogelijk.

Cape Canaveral, Florida

Dag 3. Cape Canaveral - Miami

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

‘Magic City’ Miami bestaat uit wijken met ieder een uniek karakter. In Downtown Miami vind je de Bayside Marketplace en het oude, gezellige stadsdeel Coconut Grove. Bezoek ook de mediterrane bouwwerken in de Cubaanse buurt Little Havanna. Miami Beach is geliefd vanwege haar witte zandstranden, maar ook de ruim achthonderd pastelkleurige Art Deco-gebouwen met mooie ornamenten trekken veel bekijks.

Florida motorreis

Dag 4. Miami

Op een eiland voor de stad Miami ligt Miami Beach, dat strikt genomen een andere plaats vormt. Hier kun je relaxen op het zandstrand of een boottochtje maken langs de mooie skyline. Heb je genoeg van het strand? Neem dan een kijkje in het gezellige Art Deco District, waar veel mooie gebouwen te bewonderen zijn.

Art Deco, Miami Beach

Dag 5. Miami - Everglades National Park

Afstand: 70 km / 40 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Zuidwest-Florida bestaat voor een groot deel uit de beroemde Everglades. In deze subtropische wildernis leven meer dan 350 soorten vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen. Je kunt Everglades National park op verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld per airboat (moerasboot), fiets, kano of tram. Bij de vijf bezoekerscentra vind je meer informatie en kun je films en tentoonstellingen bekijken.

Everglades, Florida

Dag 6. Everglades National Park - Naples

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Aan de zogenaamde ‘Paradise Coast’ van Florida ligt Naples. Naples is een populaire overwinteringsplaats vanwege het milde klimaat, de mooie stranden en vele winkels en golfbanen. Daarnaast is de stad geliefd onder ecotoeristen, door nabijgelegen natuurgebieden als het Corkscrew Swamp Sanctuary, een reservaat met de grootste overgebleven verzameling moerascipressen van het land. Een stukje verderop ligt het Florida Panther National Wildlife Refuge, een groot natuurreservaat dat het leefgebied vormt van de zeldzame Floridapanter.

Naples, Florida

Dag 7. Naples - Saint Petersburg

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Saint Petersburg ligt aan de Tampa Bay en is Tampa’s kunstzinnige en jongere broertje. St. Petersburg is een plek waar de zon maar liefst 361 dagen per jaar schijnt. Een populaire bezienswaardigheid is de Pier. Hier kun je fietsen, pelikanen voeren of het aquarium bezoeken. Geniet van de zon in de badplaats St. Pete Beach of op Pass-a-Grille, een van de mooiste stranden van Amerika.

St. Petersburg Florida

Dag 8. Saint Petersburg - Homosassa Springs

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Homosassa Springs is vooral bekend om het naastgelegen wildpark; Het Homosassa Springs Wildlife State Park. Er leven dieren zoals zwarte beren, alligators en bobcats, maar het park wordt vooral gezien als één van de beste plaatsen om manatees (zeekoeien) te zien. Gewonde en zwakke manatees worden in het park opgevangen, verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten in het wild. Vanuit Homosassa is het ook mogelijk om snorkelexcursies tussen zeekoeien te boeken. Ook kun je per boot zeekoeien spotten en langs Monkey Island varen om een kleine apenfamilie te zien.

Miami, Florida

Dag 9. Homosassa Springs - Orlando

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

SeaWorld Orlando is het ideale pretpark voor dierenliefhebbers. Aai een rog, kijk hoe de pinguïns worden gevoerd en voer de zeeleeuwen. Maak een rit in een hangende achtbaan, woon een dierenshow bij en volg een tour achter de schermen. Ook een airboat tour is erg leuk: Je zoeft over het water op zoek naar alligators.

Maak en airboat tour langs alligators in Orlando

Dag 10. Orlando

Naast Walt Disney World is Universal Studios een aanrader. In dit amusementspark maak je kennis met de wondere wereld van de filmindustrie. Duik via de Wegisweg in de magische wereld van Harry Potter en proef boterbier of pompoensap, bekijk Shrek in 4D of volg een training bij Men in Black!

Universal Studios in Orlando, Florida

Dag 11. Orlando

Je levert de motor in en reist terug naar huis.

Florida motorreis

Dag 12. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan