Vraag offerte

  Wildlife & Wilderness

Deze avontuurlijke camperreis door Northwest Territories en Alberta brengt je naar het land van de Indigenous Peoples en de ongerepte natuur van Noordwest-Canada. De route pakt een stukje van de Alaska Highway en voert langs woeste natuurparken als Wood Buffalo en Nahanni National Park. Je kijkt je ogen uit in deze pure wildernis, het thuisland van wildlife zoals beren, bizons en lynxen. Deze camperreis begint en eindigt comfortabel in Edmonton, waar je rechtstreeks met KLM naartoe kunt vliegen.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4034 kilometer / 2507 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Edmonton

Je reis begint in Edmonton.

Edmonton is de hoofdstad van Alberta. De stad is beroemd om zijn shopping malls. In West Edmonton Mall vind je naast meer dan 800 winkels ook een attractiepark, subtropisch zwemparadijs, schaatsbaan en aquarium. De stad herbergt ook waardevolle musea zoals de Art Gallery of Alberta en het Royal Alberta Museum. Aan de oevers van de North Saskatchewan-rivier, die langs Edmonton kronkelt, liggen twintig grote (natuur)parken, zoals Fort Edmonton Park.

Edmonton Alberta

Dag 2. Edmonton - Slave Lake

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Edmonton en vervolgt je weg naar Slave Lake.

Slave Lake is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Lesser Slave Lake Provincial Park. Dit park beschikt over kilometers natuurlijk strand, groene beboste kampeerterreinen, paden om te wandelen en te mountainbiken en er is volop gelegenheid om wilde dieren te spotten. Vanaf de Marten River-camping en het Marten Mountain-uitkijkpunt strekt het gigantische meer zich tot aan de westelijke horizon uit. Wandel door het oerbos naar Lily Lake. Bezoek het Lesser Slave Lake Bird Observatory voor voor informatie over de vogels die je op, rond en boven het meer kunt spotten.

Slave Lake

Dag 3. Slave Lake - Peace River

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Vlak bij het stadje Peace River bezoek je het Queen Elizabeth Provincial Park, langs de oevers van Cardinal Lake. Het meer is een populaire plaats, met name in de zomer, om te gaan varen en zeilen. De vele watervogels maken het de perfecte bestemming om vogels te spotten. Steek de Peace River over en breng een bezoek aan de Sagitawa Lookout voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Peace River Alberta

Dag 4. Peace River - Notikewin Provincial Park

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Notikewin Provincial Park is de ideale bestemming voor wie graag buiten is. Je kunt hier nog kamperen in de ongerepte wildernis aan de oever van de Peace River. De omgeving leent zich perfect voor activiteiten zoals kanoën, vissen, hiken en mountainbiken. Hou je ogen open of je onderweg roofvogels, spechten of de Canadese kraanvogel spot.

Kano Notikewin Provincial Park

Dag 5. Notikewin Provincial Park - Fort Vermilion

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In dit 200 jaar oude handelsfort, nu bekroond tot National Historic Site of Canada, duik je terug in de tijd. Begin je tijdreis in het Fort Vermilion Heritage Centre. Hier staan twee van de oudste gebouwen en er zijn verschillende tentoonstellingen. De 'Rocks Tell Tales'-expositie bevat fossielen en botten, de 'Weyiman Waskahikun Wehkohkewin (Fort Vermilion A Special Gathering Place)' is een eerbetoon aan de inheemse Slavey-, Beaver- en Cree-volken en 'Boreal Beauty, Bounty and Balance' gaat over het natuurlijke erfgoed.

Fort Vermilion

Dag 6. Fort Vermilion - Hay River

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op een half uur rijden vanaf Hay River vind je Twin Falls Gorge Territorial Park. Dit is een van de meest populaire parken in de Northwest Territories. Het park strekt zich uit langs de rand van de Twin Falls Gorge. De 32 meter hoge Alexandra-waterval is de eerste van de twee grote watervallen die in dit park te vinden zijn. De tweede is de Louise Falls. Middels een korte wandeling van 2,2 kilometer loop je van de Alexandra- naar de Louise-waterval. Vanuit daar kun je ook nog verder wandelen naar de top van de watervallen.

Twin Falls Gorge Territorial Park

Dag 7. Hay River - Fort Smith

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Fort Smith is de uitvalsbasis van Wood Buffalo National Park. Wood Buffalo National Park is het grootste nationale park van Canada. Het is in 1922 opgericht om de laatst overgebleven kudde bizons van Noord-Canada te beschermen. Dit UNESCO-werelderfgoed bevat ook de de laatst overgebleven natuurlijke nestplaats van de trompetkraanvogel.

Wood Buffalo National Park

Dag 8. Fort Smith

In het Wood Buffalo National Park vind je indrukwekkende zoutvlaktes. Deze zoutvlaktes zijn een unieke combinatie van geologie, planten, dieren en het klimaat. Het met zout bezaaide landschap beslaat maar liefst 370 vierkante kilometer. Op sommige plaatse in het park zijn witte zoutheuvels te vinden tot maar liefst een meter hoog. Deze ontstaan doordat met zout verzadigd water naar de oppervlakte stijgt en verdampt. Rij vanaf de Fort Smith Highway 11 kilometer naar het Salt Plains Lookout om de zoutheuvels te bekijken. Vooral in de herfst en winter heb je grote kans om het noorderlicht te spotten.

Wood Buffalo National Park

Dag 9. Fort Smith - Kakisa

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Wat het kleine Kakisa mist in grootte, maakt het ruimschoots goed met de warme gastvrijheid van de bevolking. Mensen die hier wonen leven van de Kakisa-rivier en de omliggende bossen. De meeste van de vijftig inwoners zijn First Nations. Naast Engels wordt hier dan ook nog veel gesproken in de lokale taal South Slavey. Ook hier is een mooi park: Lady Evelyn Falls Territorial Park. Vanaf de parkeerplaats leidt een kort pad naar de Lady Evelyn Falls. Deze 15 meter hoge watervallen vormen een gigantisch watergordijn van de Kakisa-rivier dat over de kalkstenen helling stroomt.

Kakisa, Northwest Territories

Dag 10. Kakisa - Sambaa Deh Falls Territorial Park

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Sambaa Deh Falls Territorial Park ligt aan de Trout River. Deze rivier heet in de inheemse taal Sambaa Deh. Je kunt prachtige trails lopen naar de watervallen tussen imposante kloven in het gesteente. De Sambaa Deh watervallen kun je al zien vanaf de MacKenzie Highway. De Corall Falls kun je bekijken door een korte wandeling van ongeveer 1,5 kilometer stroomopwaarts te maken. Deze waterval dankt zijn naam aan de koraalfossielen. De paden naar de watervallen zijn erg steil en kunnen ook glibberig zijn.

Sambaa Deh Falls Territorial Park

Dag 11. Sambaa Deh Falls Territorial Park - Fort Simpson

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Fort Simpson is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de wildernis van Nahanni National Park Reserve. Er zijn geen wegen het park in, de beste optie is om een fly-over of dagtrip per (water)vliegtuig te boeken vanuit Fort Simpson. Er zijn diverse organisaties, die soms ook kano- of kajaktochten aanbieden. Een van de mooiste plekken in Nahanni zie je op deze foto: de Virginia Falls. De beste periode om Nahanni te bezoeken is van juni tot en met augustus.

Virginia Falls Nahanni

Dag 12. Fort Simpson / Nahanni National Park Preserve

Populaire bestemmingen in Nahanni voor dagtrips per (water)vliegtuig vanuit Fort Simpson zijn Glacier Lake. Dit spectaculaire meer wordt omringd door de granieten bergen van de Ragged Range en is de toegangspoort tot het mekka voor klimmers, dat bekend staat als de Cirque of the Unclimbables. Een tweede populaire bestemming is Virginia Falls. Deze waterval is maar liefst twee keer zo hoog als de Niagara Falls en wordt in tweeën gespleten door een grote rots. Simpson Air heeft meerdere trips en fly-overs, waaronder een dagtrip waarbij je beide bezienswaardigheden bezoekt.

Fort Simpson Tour Nahanni

Dag 13. Fort Simpson / Nahanni National Park Preserve

De Nahanni-rivier is één van de meest diverse rivieren ter wereld. De rivier heeft krachtige stromingen en uitdagend wild water. Je kunt hier van juni tot september het water op per kano of een raft. De reputatie van de Nahanni-rivier als een rivier van mysterie en romantiek wordt ondersteund door namen als Deadman's Valley, Headless Creek, Funeral Range of Hells Gate.

Fort Simpson Tour Nahanni

Dag 14. Fort Simpson - Fort Liard

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Vandaag volg je de Liard-rivier naar Fort Liard. Je begeeft je in een omgeving die bol staat van culturele geschiedenis en prachtige natuur. Houd je ogen open voor grizzly's en zwarte beren. In de zomer is het heerlijk een duik te nemen in de Muskeg-rivier of een verfrissende kanotocht te maken. Ook is er in Fort Liard nog veel traditioneel handwerk te zien van de inheemse bevolking. Tussen Fort Simpson en Fort Liard vaart een ferry over de Liard-rivier. Deze is gratis en vaart vanaf eind mei t/m oktober tussen 08:00 en 23:45 uur.

Fort Liard

Dag 15. Fort Liard - Fort Nelson

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het vriendelijke Fort Nelson is genesteld in een oase van wildernis in het noorden van British Columbia. Fort Nelson ligt aan de Alaska Highway en wordt regelmatig bezocht door reizigers die onderweg zijn van Alaska naar Yukon (of andersom). Fort Nelson ligt in de noordelijke Rocky Mountains, in de koude maanden wordt er regelmatig geskied. Voor meer informatie over wandelroutes en activiteiten in de omgeving kun je terecht in het Fort Nelson Visitor Centre.

Fort Nelson British Columbia

Dag 16. Fort Nelson - Fort St. John

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Fort St. John, British Columbia ligt tussen de glooiende heuvels van de Peace River Valley. Het is een klein stadje waar de gastvriendelijke bewoners je graag tips aan de hand doen voor leuke activiteiten. Volg de Highway 97 naar het Fort St. John Lookout, of speur vanaf Highway 29 naar bijzondere vogels, elanden of beren. Wil je een regenboogforel vangen? Werp dan je hengel uit in de Peace River of Charlie Lake. Wandelen kan prima op de paden in het Beatton Provincial Park of Charlie Lake Provincial Park, waar ook campings te vinden zijn.

Fort St. John British Columbia

Dag 17. Fort St. John - Grande Prairie

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Deze stad met tienduizenden inwoners is (na Edmonton) de grootste die je in deze regio tegenkomt. Begin je bezoek in Muskoseepi Park, het groene hart van de stad. In het park bevindt zich het Grande Prairie Museum met veel artefacten die de geschiedenis van het gebied laten zien. Wandel ook door Heritage Village om enkele oude gebouwen te bekijken. Natuurliefhebbers gaan naar de markante Kleskun Hill, een honderd meter hoge kale rots middenin een vlak prairielandschap. Natuurlijk zijn er ook genoeg 'stadse' dingen te doen: zoals overheerlijk dineren, shoppen en een Farmers Market.

Kleskun Hill

Dag 18. Grande Prairie - Grande Cache

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Grande Cache ligt zo'n tweehonderd kilometer ten noordwesten van Jasper National Park. Het is een goede uitvalsbasis voor het Willmore Wilderness Park. In de stad zelf zijn verschillende restaurants, winkels, hotels en kampeerplaatsen terwijl de omgeving van Grande Cache zich goed leent voor buitenactiviteiten.

Willmore Wilderness Park, Alberta

Dag 19. Grande Cache - Edmonton

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

De geschiedenis van Edmonton is gereconstrueerd in het grote, historische Fort Edmonton Park. Herleef de tijd van bonthandelaren en pioniers in nagebouwde straten met gekostumeerde acteurs; sluit je bezoek af met een ritje in een stoomtrein. In Alberta Legislature, het Parlementsgebouw van Edmonton, leer je van alles over de Canadese regering, de politieke geschiedenis en de architectuur van dit imposante gebouw.

Edmonton Alberta

Dag 20. Edmonton

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Edmonton Alberta

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4034 kilometer / 2507 mijl
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan