Vraag offerte

  Atlantic Canada

Ontdek de Oost-Canadese kustprovincies Newfoundland en Nova Scotia vanuit Halifax. Maak kennis met kleine vissersdorpjes, torenhoge fjorden en drijvende ijsbergen. Bezoek de oostkust van Newfoundland om walvissen te spotten en kolonies papegaaiduikers en jan-van-genten. Op Nova Scotia voelen tuimelende dolfijnen zich thuis. Kortom, tijdens deze autorondreis draait het om de grootsheid van de natuur!

VROEGBOEKKORTING 2024
Boek uiterlijk 5 januari 2024 een autorondreis met vertrek in 2024 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Halifax

Je reis begint in Halifax. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 2. Halifax

Dat in de haven van Halifax in de twintigste eeuw veel immigranten arriveerden, wordt herdacht in het Canadian Museum of Immigration (op Pier 21). In Halifax wordt daarnaast aandacht besteed aan de Titanic-ramp. De stad stuurde in 1912 twee reddingsschepen naar het gebied waar het onzinkbare schip op een ijsschots voer. Veel Titanic-slachtoffers zijn begraven op Fairview Lawn Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic vind je de belangrijkste collecties over deze scheepsramp en over de Halifax Explosion (1917).

Halifax Nova Scotia

Dag 3. Halifax - Lunenburg

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Lunenburg is een grote vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia. De gekleurde houten huizen in Old Town zijn werelderfgoed. Een rondwandeling langs deze achttiende- en negentiende-eeuwse bouwwerken is een aanrader. Een andere mooie bezienswaardigheid is de St. John's Anglican Church. In het Fisheries Museum of the Atlantic staat de visserijtraditie centraal. In het Knaut-Rhuland House Museum nemen gekostumeerde gidsen je mee terug in de tijd. Vlakbij Lunenburg vind je de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada: Peggy's Cove!

Lunenburg Nova Scotia

Dag 4. Lunenburg - Digby

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In een beschermde inham van de Fundy-baai ligt het plaatsje Digby. Deze baai heeft enorme getijdenstromen en heeft een van de grootste walvispopulaties ter wereld met vinvissen, bultruggen en zelfs orka's. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich ten noordoosten van Digby, rond de plaats Annapolis Royal. Bezoek Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken en een museum, en Port-Royal National Historic Site. Meer geschiedenis vind je bij de nabijgelegen Melanson Settlement National Historic Site, dat de overblijfselen van een Acadische nederzetting bevat.

Nova Scotia

Dag 5. Digby - Truro

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De grootste publiekstrekker in Truro is Victoria Park. De Lepper Brook-rivier stroomt in een kloof tussen heuvels en bossen. Je kunt verschillende wandelroutes volgen naar de watervallen die hieruit ontspringen: Waddel en Joseph Howe Falls. Truro staat in verbinding met de Cobequid Bay. Bekijk de grote getijdenverschillen die hierin ontstaan bij de Marchlands Section. De Cobequid Trail (16 km) leidt je over een voormalige spoorlijn door de mooie omgeving.

Truro bezienswaardigheden

Dag 6. Truro - Cape Breton Highlands National Park

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Cape Breton Island combineert Iers-Schotse tradities met oud-Franse Acadische gewoonten. De driehonderd kilometer lange Cabot Trail over het noordelijke deel van het eiland is een absoluut hoogtepunt. De autoroute brengt je in driehonderd kilometer naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Onderweg zie je zandstranden, steile kliffen en met dichte bossen omgeven meren. Tel daarbij op de schilderachtige vissersdorpen, ingeklemd tussen de bergen en de zee, en je hebt een van 's werelds mooiste routes.

Cape Breton

Dag 7. Cape Breton Highlands National Park

Een derde van de Cabot Trail loopt door het Cape Breton Highlands National Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust. Hier leven zeearenden, dolfijnen en elanden. Langs de route starten meer dan twintig wandelroutes, vaak met panoramische uitzichten. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. In Pleasant Bay is het Whale Interpretive Centre gevestigd, met een aquarium en meer informatie over de walvissoorten van Nova Scotia.

Cape Breton

Dag 8. Cape Breton Highlands National Park › › Channel-Port aux Basques

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 11 uur  

Dit traject bevat een ferry van Sydney naar Channel-Port aux Basques.

Vandaag rij je in anderhalf tot twee uur van Cape Breton National Park naar de haven van Sydney. Hier vandaan vertrekt om 11.45 uur (o.v.) de ferry naar jouw volgende hoogtepunt: Newfoundland! Tijdens de zeven uur durende oversteek heb je goede kans om walvissen en dolfijn te spotten. In het uiterste zuidwesten van het eiland Newfoundland ligt Channel-Port aux Basques. De (houten) huizen in dit vissersdorp zijn eenvoudig en in pasteltinten geschilderd. Verken Port aux Basques te voet door de harbour boardwalk te volgen. Een uitstapje maken in de omgeving? Ga dan naar Cape Ray Lighthouse. Het museum herinnert aan de tijd dat hier inheemse volken op zeehonden jaagden.

Channel-Port Aux Basques Newfoundland

Dag 9. Channel-Port aux Basques - Gros Morne National Park

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Gros Morne National Park is vernoemd naar de berg Gros Morne. Het park bestaat uit kliffen, fjorden, watervallen, zandstranden en enkele vissersdorpjes met kleurige huisjes. Er zijn mooie wandelroutes en er vertrekken boottochten door de fjorden. Vanuit de plaats Western Brook Pond kun je een 2 uur durende boottocht maken om deze spectaculaire fjorden vanaf het water te bewonderen. In het Gros Morne Wildlife Museum en het Bonne Bay Marine Station kom je meer te weten over het dierenleven in Newfoundland.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 10. Gros Morne National Park

Sinds 1988 staat het Gros Morne National Park op de Werelderfgoedlijst. De Long Range Mountains worden beschouwd als het oudste gebergte van de wereld en tornen hoog boven de fjorden uit. Gros Morne vormt het leefgebied van elanden, rendieren, vossen en zeearenden. Ook wordt de zwarte beer geregeld gespot. Vlakbij de plaats Rocky Harbour ligt een van de oudste vuurtorens van Newfoundland, de Lobster Cove Lighthouse.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 11. Gros Morne National Park - Twillingate

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Twillingate ligt in het noordoosten van Newfoundland en bestaat uit twee eilanden: North Twillingate Island en South Twillingate Island. Twillingate hoort bij de Notre Dame Bay en wordt omringd door water. Met name in de lente en de vroege zomer is Twillingate een bezoek waard. Dan ontdek je waarom de plaats ook wel 'Iceberg Capital of the World' genoemd wordt: er drijven ijsschotsen voorbij die soms duizenden jaren oud zijn. Daarbij is Twillingate een aanrader voor liefhebbers van wandelingen, rustige natuur en reizigers die hun ogen openhouden voor wildlife!

Twillingate Newfoundland

Dag 12. Twillingate

Twillingate is een historisch plaatsje aan de Iceberg Alley route. De ruige kustlijn met ijsbergen en wildlife is de grote aantrekkingskracht van Twillingate. Hier heb je in het late voorjaar en de zomer een grote kans om verschillende walvissoorten te spotten. Het Long Point Lighthouse is gebouwd in 1876 en is nog altijd in gebruik. De vuurtoren is niet alleen een mooi gebouw om te bezoeken, het is ook een prachtig uitkijkpunt. In het pittoreske centrum is het leuk rondsnuffelen en er zijn goede visrestaurants met dagelijks verse aanvoer.

Twillingate Newfoundland

Dag 13. Twillingate - Trinity

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Een van de bekendste dorpjes op het Bonavista-schiereiland is Trinity. Vanuit Trinity kun je een walvisexcursie maken of kajakken langs kliffen en ijsbergen. De piek van het ijsbergseizoen is in mei en juni. In het oude centrum van de vissersplaats vind je historische panden. Kenmerkend zijn de zogenaamde root cellars, traditionele opslagplaatsen in de groene heuvels.

Trinity Newfoundland

Dag 14. Trinity - Saint John's

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Saint John’s is de hoofdstad van de provincie Newfoundland en is een levendige havenstad. Je vindt er een natuurlijke haven, bontgekleurde houten huizen en smalle straatjes die over de heuvels golven. Het (historische) centrum van Saint John's is goed te voet te verkennen. Bezoek in ieder geval Signal Hill, een groot historisch park met een heuvel waar je een schitterend uitzicht hebt over de haven.

St. Johns Newfoundland

Dag 15. Saint John's

Ook de natuurrijke omgeving van Saint John's is prachtig. Bewandel (een deel van) de East Coast Trail en breng een bezoek aan Cape Spear, het oostelijkste punt van Noord-Amerika. Op de rotsachtige kliffen staat een vuurtoren, die vaak in mist is gehuld. Ook kun je vlakbij de stad een grote kolonie papegaaiduikers bewonderen. Wil je meer te weten komen over het verleden van Saint John's? Breng dan een bezoek aan The Rooms (een cultureel centrum) of het Railway Coastal Museum.

St. Johns Newfoundland

Dag 16. Saint John's - Argentia ('s avonds nachtboot naar North Sydney)

Dit traject reis je per ferry.

Dit traject bevat een ferry van Argentia naar Sydney.

Vandaag kun je nog een paar uur doorbrengen in Saint John's of je rijdt met je huurauto naar het plaatsje Bay Bulls. Je treft dit kleine vissersplaatsje aan in een beschutte baai net onder Saint John's. Hier vandaan vertrekken meerdere boottochten naar het Witless Bay Seabird Ecological Reserve waar miljoenen zeevogels broeden. De bekendste kolonie is die van de officiële provincie vogel: de papegaaiduikers. In de zomerperiode heb je grote kans op het spotten van diverse soorten walvissen, zoals de grote bultruggen en dwergwalvissen.

Eind van de dag rij je naar de ferryhaven van Argentia om aan boord te gaan van de nachtboot. De 16 uur durende overtocht vertrekt om 17.00 uur (o.v.) en brengt je comfortabel van Argentia naar North Sydney op Nova Scotia.

Saint John's Newfoundland

Dag 17. Vanaf de boot naar Liscomb Mills

Afstand: 560 km / 350 mijl || Reistijd: ongeveer 12 uur  

Dit traject bevat een ferry van Argentia naar Sydney.

De nachtboot komt na een nacht varen om circa 09:00 aan in de haven van North Sydney. Met je huurauto rij je op jouw eigen tempo naar Liscomb Mills. Dat maakt de totale reistijd deze dag zo'n 12 uur: 9 uur op de boot en 3 uur in de auto. Liscomb Mills ligt aan een kleine baai in de monding van de Liscomb River. De omgeving is rijk aan meren en andere mooie natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken over diverse (aangelegde) paden. In Liscombe Lodge is een resort met binnenzwembad, sauna en bubbelbaden. Vanuit hier vertrekken wandeltochten en kun je andere buitenactiviteiten ondernemen.

Saint John's Newfoundland

Dag 18. Liscomb Mills - Halifax

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Halifax Nova Scotia

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan