Vraag offerte

  Nova Scotia & Prince Edward Island

Deze camperreis door Noordoost-Canada is een historische en culturele ontdekkingstocht. Je leert alles over de Schotse, inlandse en Acadische geschiedenis van de maritieme provincies Nova Scotia en Prince Edward Island, Canada’s kleinste provincie en de bakermat van de Canadese Federatie. Je vertrekt vanuit Halifax. Onderweg maak je onder andere kennis met kleine vissersdorpjes, de Bay of Fundy, Cape Breton en de mooie panorama’s bij Bras d’Or Lake.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Halifax

Je reis begint in Halifax.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 2. Halifax - Lunenburg

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt 's middags de camper op in Halifax en vervolgt je weg naar Lunenburg.

Lunenburg is een grote vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia. De gekleurde houten huizen in Old Town zijn werelderfgoed. Een rondwandeling langs deze achttiende- en negentiende-eeuwse bouwwerken is een aanrader. Een andere mooie bezienswaardigheid is de St. John's Anglican Church. In het Fisheries Museum of the Atlantic staat de visserijtraditie centraal. In het Knaut-Rhuland House Museum nemen gekostumeerde gidsen je mee terug in de tijd. Vlakbij Lunenburg vind je de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada: Peggy's Cove!

Lunenburg Nova Scotia

Dag 3. Lunenburg - Kejimkujik Park

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Kejimkujik National Park ligt grotendeels in het Canadese binnenland, een kleiner deel (Kejimkujik Seaside) ligt langs de Atlantische kust. Hier vind je zandstranden en waterrijke gebieden. Kejimkujik is zowel nationaal park als een National Historic Site. Een klein deel van 'Keji' kun je per auto verkennen, de rest alleen te voet, per kano of fiets. In Kejim vind je tientallen wandelroutes, een mooie route is die naar Mill Falls (2 km).

Kejimkujik National Park

Dag 4. Kejimkujik Park - Digby

Afstand: 70 km / 40 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

In een beschermde inham van de Fundy-baai ligt het plaatsje Digby. Deze baai heeft enorme getijdenstromen en heeft een van de grootste walvispopulaties ter wereld met vinvissen, bultruggen en zelfs orka's. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich ten noordoosten van Digby, rond de plaats Annapolis Royal. Bezoek Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken en een museum, en Port-Royal National Historic Site. Meer geschiedenis vind je bij de nabijgelegen Melanson Settlement National Historic Site, dat de overblijfselen van een Acadische nederzetting bevat.

Nova Scotia

Dag 5. Digby

Digby is een uitstekende uitvalsbasis om het nabij gelegen Kejimkujik National Park te bezoeken. Ook kun je via een mooie route over de Digby Neck, een 74 kilometer lange landtong, naar Long Island en Brier Island. Onderweg geniet je van mooie stranden, adembenemende vergezichten en uitkijkpunten waar je zeevogelkolonies, zeehonden en walvissen kunt spotten.

Kejimkujik National Park

Dag 6. Digby - Truro

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De grootste publiekstrekker in Truro is Victoria Park. De Lepper Brook-rivier stroomt in een kloof tussen heuvels en bossen. Je kunt verschillende wandelroutes volgen naar de watervallen die hieruit ontspringen: Waddel en Joseph Howe Falls. Truro staat in verbinding met de Cobequid Bay. Bekijk de grote getijdenverschillen die hierin ontstaan bij de Marchlands Section. De Cobequid Trail (16 km) leidt je over een voormalige spoorlijn door de mooie omgeving.

Truro bezienswaardigheden

Dag 7. Truro - Charlottetown

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Via de 13 kilometer lange Confederation Bridge bereik je het sfeervolle Prince Edward Island. Charlottetown is de charmante hoofdstad van Prince Edward Island (PEI) en heeft een gezellige haven met restaurantjes. De stad was cruciaal voor de eenwording van Canada, veel gebouwen herinneren daar nog aan. Struin door de sfeervolle straten met hoge bomen en verken het centrum te voet. Bezienswaardigheden zijn het Province House en de Founders Hall. Beaconsfield Historic House is volgens velen het mooiste Victoriaanse landhuis van Canada, met prachtuitzicht vanaf de veranda.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 8. Charlottetown - Cardigan

Afstand: 50 km / 30 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Cardigan ligt op het platteland in het oosten van Prince Edward Island. Hoewel het dorpscentrum met een theesalon en nijverheidswinkeltjes wel wat vermaak biedt, is het vooral de omgeving die Cardigan interessant maakt. De voornaamste attractie rondom Cardigan is de Points East Coastal-autoroute langs de oostkust. Je begint (of eindigt) ongeveer bij Hillsborough Bay en rijdt richting East Point (of andersom). Cardigan ligt ongeveer op de helft van de route. De route voert je langs (verlaten) kustlijnen en groene landbouwvelden, bossen, rivieren en vissersdorpjes. De Confederation Hiking Trail is met 110 kilometer een walhalla voor de wandelliefhebber, hij voert door het hart van Cardigan.

Cardigan

Dag 9. Cardigan › › Antigonish

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Wood Islands naar Caribou.

Antigonish is de thuishaven van de oudste Highland Games van Noord-Amerika. Elk jaar in juli trekken mensen uit alle windstreken naar Antigonish om deze spelen, die in het teken staan van de Schotse en Keltische cultuur, mee te maken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Antigonish Heritage Museum, Cape George Lighthouse en de boerenmarkt Antigonish Farmers' Market. Een mooie wandeling kun je maken over de Cape George Hiking Trail (33 km) of door Arisaig Provincial Park.

Antigonish bezienswaardigheden

Dag 10. Antigonish - Cape Breton Highlands National Park

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Cape Breton Island combineert Iers-Schotse tradities met oud-Franse Acadische gewoonten. De driehonderd kilometer lange Cabot Trail over het noordelijke deel van het eiland is een absoluut hoogtepunt. De autoroute brengt je in driehonderd kilometer naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Onderweg zie je zandstranden, steile kliffen en met dichte bossen omgeven meren. Tel daarbij op de schilderachtige vissersdorpen, ingeklemd tussen de bergen en de zee, en je hebt een van 's werelds mooiste routes.

Cape Breton

Dag 11. Cape Breton Highlands National Park

Een derde van de Cabot Trail loopt door het Cape Breton Highlands National Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust. Hier leven zeearenden, dolfijnen en elanden. Langs de route starten meer dan twintig wandelroutes, vaak met panoramische uitzichten. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. In Pleasant Bay is het Whale Interpretive Centre gevestigd, met een aquarium en meer informatie over de walvissoorten van Nova Scotia.

Cape Breton

Dag 12. Cape Breton Highlands National Park - Liscomb Mills

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Liscomb Mills ligt aan een kleine baai in de monding van de Liscomb River. De omgeving is rijk aan meren en andere mooie natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken over diverse (aangelegde) paden. Liscomb Mills ligt aan de Marine Drive, de toeristische route die je langs witte zandstranden en vissersdorpen voert.

Liscomb Mills

Dag 13. Liscomb Mills - Halifax

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Dat in de haven van Halifax in de twintigste eeuw veel immigranten arriveerden, wordt herdacht in het Canadian Museum of Immigration (op Pier 21). In Halifax wordt daarnaast aandacht besteed aan de Titanic-ramp. De stad stuurde in 1912 twee reddingsschepen naar het gebied waar het onzinkbare schip op een ijsschots voer. Veel Titanic-slachtoffers zijn begraven op Fairview Lawn Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic vind je de belangrijkste collecties over deze scheepsramp en over de Halifax Explosion (1917).

Halifax Nova Scotia

Dag 14. Halifax

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Halifax Nova Scotia

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan