Oost-Canada, New England & Niagara Falls

Camperrondreis door Oost-Canada en het Amerikaanse New England: alle hoogtepunten zijn inbegrepen! Met deze camperreis vanuit Toronto doorkruist de mooiste natuurgebieden, zoals Algonquin Provincial Park en Mauricie National Park in Canada en de White Mountains in Amerika. Er is een mooie afwisseling van stad en natuur. Je bezoekt onder andere Toronto en Franstalig Québec. Uiteraard staan ook de indrukwekkende Niagara Falls op het programma.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3050 kilometer / 1895 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Europa - Toronto

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Toronto.

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Toronto Ontario

Dag 2. Toronto

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto Kensington Market

Dag 3. Toronto - Niagara Falls

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Toronto en vervolgt je weg naar Niagara Falls.

'Niagara Falls' is de benaming voor drie watervallen langs de grens van Ontario (Canada) en New York (Amerika). Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan beide zijden van de Niagara Falls bevinden zich voorzieningen, attracties en uitkijktorens. De Niagara Falls behoren tot de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Niagara Falls, New York

Dag 4. Niagara Falls

Wil je de Niagara Falls vanuit een ander perspectief bekijken, steek dan de Rainbow Bridge over. De populairste attractie is de Maid of the Mist, een boottocht naar de voet van de watervallen. Een andere attractie om het watergeweld van dichtbij te bekijken is de Cave of the Winds, die begint met een 53 meter diepe afdaling per lift in de Niagara Gorge. Vervolgens word je over houten bruggen en trappen naar het Hurricane Deck geleid, op zes meter afstand van de Bridal Veil Falls.

Niagara Falls, New York

Dag 5. Niagara Falls - Finger Lakes

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Deze groep van lange, smalle meren dankt de naam 'Finger Lakes' aan de gelijkenis met vingers. Cayuga Lake en Seneca Lake vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van Amerika. De meren zijn ongeveer zestig kilometer lang en zes kilometer breed. Ze liggen in een landschap vol glooiende heuvels met wijngaarden en charmante dorpjes. Toch zijn de meren niet de beroemdste attracties. Dat zijn de honderden watervallen, zoals die in Watkins Glen State Park (foto).

Finger Lakes, New York

Dag 6. Finger Lakes - Green Mountains

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De Green Mountains zijn de oudste en hoogste bergen van de staat Vermont. Er leven veel wilde dieren, zoals bevers, elanden, bruine beren en herten. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende recreatiemogelijkheden. De herfst is een populair vakantieseizoen vanwege de prachtige verkleuring van de bossen ('indian summer'). Een groot deel van het landschap valt onder het Green Mountain National Forest.

Green Mountains, Vermont

Dag 7. Green Mountains - White Mountains

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De White Mountains strekken zich uit van New Hampshire tot Maine. De bergen, bossen, kloven, watervallen en grotten maken het gebied zowel 's zomers als 's winters een populaire bestemming. Kenmerkend voor White Mountains zijn de overdekte bruggen. Honeymoon Bridge in Jackson is een beroemd voorbeeld dankzij talloze trouwfoto's. Ook de oude treinroutes Conway Scenic Railroad en Cog Railway trekken veel publiek.

White Mountains New Hampshire

Dag 8. White Mountains

Dwars door het White Mountain National Forest loopt de Kancamagus Scenic Byway. Je reist terug in de tijd naar een bos zonder moderne voorzieningen. In het najaar zijn de herfstkleuren werkelijk schitterend. Populaire staatsparken in White Mountains zijn Franconia Notch en Crawford Notch. Beide parken hebben een diep dal en watervallen. Om de regio echt te ervaren maak je een rit met de Conway Scenic Railroad (foto).

White Mountains

Dag 9. White Mountains - Sherbrooke

Afstand: 200 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Sherbrooke is een mooie overnachtingsplaats tussen de grote steden in Canada en bezienswaardigheden in de VS. De Magog-rivier en Lac des Nations zorgen voor een mooie uitstraling. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen over de promenade. De verlichte dam is ook een bezoek waard!

Sherbrooke Dam

Dag 10. Sherbrooke - Québec City

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Quebec city

Dag 11. Québec City

Het bekendste park in Québec City is Parc des Champs-de-Bataille. De veldslag die hier in 1759 plaatsvond, wordt herdacht in Musée du Fort. Leuk in Basse-Ville (de benedenstad) is Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende stadsdeel. Leer meer hierover in Musée de la Place Royale. In Musée de la Civilisation krijg je een goede indruk van Québec City. Wandel ook zeker langs de restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken aan de Rue du Petit-Champlain.

Quebec City

Dag 12. Québec City - La Mauricie National Park

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

La Mauricie National Park ligt tussen Québec City en Montréal. Het park is vooral bekend om zijn vele wateren: na de ijstijd bleven er meer dan 150 meren over. Kanoën en zwemmen zijn dan ook populaire activiteiten. Daarnaast kun je in La Mauricie prachtig wandelen. Het park is weer geopend na verschillende werkzaamheden en beide entrees zijn weer beschikbaar, maar je kunt niet het park doorkruisen. De renovatie gaat door in verschillende fasen en je kunt het beste de website in de gaten houden.

La Mauricie National Park Québec

Dag 13. La Mauricie National Park - Montreal

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Montréal is een van Canada's oudste steden en biedt je, naast een boeiende geschiedenis, ook prachtige architectuur en goede restaurants. In het oude centrum (Vieux-Montréal of Old Town) waan je je even in Frankrijk. Loop langs historische gebouwen, pak een terrasje op Place Jacques-Cartier en bewonder de Basilique Notre-Dame aan Place d’Armes. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud contrasteert prachtig met de blauwe koepel. In de basiliek staat ook een enorm orgel.

Montreal Quebec

Dag 14. Montreal - Mont-Tremblant

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Met een overvloed aan meren en rivieren is het grote Mont-Tremblant National Park een paradijs voor kanoërs. Het oudste nationale park van Québec ligt in de bergen van de Laurentides, met de gelijknamige Mont-Tremblant als hoogste piek. Vanuit de (wintersport)plaats, die ook Mont-Tremblant heet, kun je met een gondelbaan naar boven om te wandelen of van het uitzicht te genieten.

Mont-Tremblant Quebec

Dag 15. Mont-Tremblant

Mont-Tremblant National Park bestaat uit drie delen, waarvan Diable het meest ontwikkeld is. De populairste activiteit is de Via Ferrata du Diable: een wandel- en klimparcours op een rotswand. Via stalen kabels en bruggen ga je naar een hoogte van tweehonderd meter. Je kunt het gebied ook vanaf het water verkennen. Ga mee met een kano- of rafttocht over de Diable-rivier en laat je door de gids informeren over de flora en fauna. Het is ook mogelijk om een kano of kajak te huren en op eigen gelegenheid over de rivier te peddelen. Ga voor meer informatie naar het Centre d’Activités, in de plaats Mont-Tremblant.

Mont-Tremblant Quebec

Dag 16. Mont-Tremblant - Ottawa

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ottawa is het politieke hart van Canada. Het statige Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Bekijk hier de wisseling van de wacht, die elke morgen om 10:00 plaatsvindt. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kun je 's zomers varen en 's winters schaatsen.

Ottawa Ontario

Dag 17. Ottawa

Het Rideau-kanaal doorkruist Ottawa. Langs de kade liggen plantsoenen, parken en meren. Maar ook Château Laurier, een reusachtig hotel in kasteel-stijl. Vanaf het terras heb je een goed zicht op de Ottawa Locks, een reeks sluizen in het kanaal. Bezoek als je voldoende tijd hebt ook eens Gatineau, een Franse stad aan de overzijde van de Ottawa-rivier. Hier ligt het Canadian Museum of History en schitterende Gatineau Park.

Ottawa Ontario

Dag 18. Ottawa - Kingston

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Kingston ligt aan Lake Ontario en is populair vanwege boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Leuk zijn Boldt Castle en het eiland ‘Just Room Enough’, met precies één huis. In Kingston zelf zijn historische bouwwerken, zoals de City Hall, St. George’s Cathedral en Bellevue House.

Kingston Ontario

Dag 19. Kingston - Algonquin Provincial Park

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Algonquin Provincial Park is het oudste en grootste park van Ontario. Op ruim 7.800 vierkante kilometer kun je genieten van beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren. In Algonquin leven bevers, otters, vossen, wasberen en veel elanden. De toeristische Highway 60 voert je langs verschillende wandelroutes en leuke stopplaatsen, zoals Algonquin Art Centre, Algonquin Visitor Centre en Algonquin Logging Museum. Voor wandelingen en voorzieningen langs de weg heb je een permit nodig.

Algonquin Provincial Park

Dag 20. Algonquin Provincial Park

Algonquin dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen die er ooit woonden. Wil je vanaf Highway 60 verder het park in, ga dan te voet of per boot. Langs de parkweg vind je diverse wandelroutes en meren met stranden waar je kano's kunt huren. In Algonquin leven naast elanden en ander wildlife ook wolven. Ze zijn vooral in de zomer goed te horen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds rond zonsondergang. Elanden zie je vooral in mei/juni.

Algonquin

Dag 21. Algonquin Provincial Park - Midland

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Midland ligt aan de Georgian Bay. In deze baai kun je verschillende eilandjes bezoeken, zoals Present Island, Quarry Island en Snake Island. Bezienswaardigheden in Midland zelf zijn Sainte-Marie among the Hurons, een historisch park met een nederzetting van Europese kolonisten, en Martyrs' Shrine. Op dit historische grondgebied ligt de beroemde Shrine Church.

Midland bezienswaardigheden

Dag 22. Midland - Toronto

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert 's ochends de camper in en vliegt terug naar Europa.

Toronto bezienswaardigheden

Dag 23. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 3050 kilometer / 1895 mijl
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan