Redactionele blogs

Onvolprezen Oregon

Door Lisa Huis in 't Veld op wo 30 dec. 2015 11:11:00 bijgewerkt op za 26 jan. 2019 8:57:00

Welkom in Oregon, waar ruige bergen met eeuwige sneeuw worden afgewisseld door mooie stranden, vulkanische valleien en dorre prairies. Deze staat heeft veel natuurlijke bezienswaardigheden, maar is lang niet zo druk bezocht als de zuiderbuur Californië. In deze blog staan onze acht hoogtepunten! Scroll snel door naar de nummers 3, 4, 6 en 8 voor de locaties van Wie is de Mol? 2017!

Het blauwe Crater Lake is een bezienswaardigheid in de staat Oregon

Top Trails: Johnston Canyon

Door Lisa Huis in 't Veld op ma 13 jul. 2015 10:00:00 bijgewerkt op do 24 jan. 2019 10:32:00

Banff National Park is een pareltje in de Canadese Rocky Mountains. Naast turkooizen meren, besneeuwde bergtoppen, dichte naaldbossen en prachtige parkwegen, vind je er de ruige Johnston Canyon. Als je van wandelen houdt, heb je geluk. Er zijn diverse wandelpaden in Banff. Een aanrader is de korte of langere wandeling naar de Johnston Canyon.

Banff, Johnston Canyon Trail

Top Trails: Hopewell Rocks

Door Emma Broekhuizen op di 8 sep. 2015 10:00:00 bijgewerkt op do 24 jan. 2019 0:00:00

Hoe Hopewell Rocks in Oost-Canada eruit ziet, wordt volledig bepaald door de stand van het water. Bij eb kun je wandelen over de oceaanbodem en kun je grotten en hoge rotsformaties bekijken. Bij vloed kun je kanoën tussen de toppen van diezelfde rotsen. In het provinciale park zijn verschillende (verharde) wandelpaden. Een mooie wandelroute is de trail naar Hopewell Rocks.

Hopewell Rocks

De geheimen van Utah's Mighty Five

Door Visit Utah op ma 11 jan. 2016 9:00:00 bijgewerkt op di 22 jan. 2019 0:00:00

Warme zonnestralen, koelere avonden, kleurrijk zandsteen, schitterende sterrenhemels en ongerepte natuur in vijf nationale parken: We nemen je mee naar de avontuurlijke rode rotslandschappen in Zuid-Utah. Wat is de ultieme tip van de kenners? Dat is jezelf vinden, alleen, in een groots landschap vol tafelbergen, kloven, bogen en rotspunten. Dat is vroeg opstaan voor een kop koffie en jezelf uitdagen om nét iets verder te hiken dan de anderen. Het geheim is opblijven om de zonsondergang te zien en te genieten van de show die daarna van start gaat.

Wandeltip Zion National Park

VIP: Martin Luther King

Door Emma Broekhuizen op vr 15 jan. 2016 9:00:00 bijgewerkt op ma 21 jan. 2019 10:20:00

‘I have a dream…’, wie kent niet de beroemde woorden die Martin Luther King, Jr. spreekt tijdens de Mars naar Washington? De mars is een van de vele vreedzame protesten tegen de ongelijke rechten en discriminatie van Afro-Amerikanen in de jaren vijftig en zestig. Vandaag is het Martin Luther King Day en blikken we kort terug op het leven en streven van deze mensenrechtenstrijder.

foto martin luther king

We love Wildlife

Door Emma Broekhuizen op zo 24 apr. 2016 8:00:00 bijgewerkt op do 17 jan. 2019 0:00:00

Wildlife zien maakt je reis door Amerika of Canada extra bijzonder. Een kudde bizons op de weg, een moederbeer met jongen; grijp je camera of geniet in stilte. In deze blog: de vijf indrukwekkendste dieren van Amerika en Canada.

beer rocky mountains glacier national park

Reis in beeld: Highway One

Door Irene Hummel op zo 13 jan. 2019 8:45:00

De legendarische kustroute Highway One is werkelijk adembenemend. Daar waar aan de ene kant steile rotswanden hoog boven je uittorenen en aan de andere kant de blauwe Oceaan lonkt. Na elke bocht van de Pacific Coast Highway wacht een nieuw verrassend vergezicht. Deze camperreis leidt je niet alleen langs Highway One, maar combineert ook wereldsteden Los Angeles, San Francisco en San Diego met natuurwonderen Mount Rainier en het vulkanische Lassen Volcanic National Park. Ga je mee op (foto)reis over Highway One?

rondreis West-Amerika

10 hoogtepunten van New York

Door Emma Burgers op vr 11 jan. 2019 0:00:00

Je snapt dat in “The city that never sleeps” tal van hoogtepunten zijn. Vaak vrij letterlijk, aangezien New York een stad vol immens hoge gebouwen is. Of je nou een kenner bent óf op het punt staat om voor het eerst te gaan: in New York raak je nooit uitgekeken. Om je een beetje wegwijs te maken, hebben wij de 10 ultieme hoogtepunten voor je op een rij gezet. En omdat de stad de reputatie heeft nogal duur te zijn, ontbreken ook de budgettips niet.

Vrijheidsbeeld, New York
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie