Reis in beeld: Wild West Canada

bijgewerkt op vr 7 jan 2022 8:40

West-Canada is een ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Je vindt er besneeuwde bergen, stranden, naaldbossen, gletsjers en helderblauwe meren. Met wat geluk spot je elanden, beren of walvissen. Tijdens de auto- of camperreis The Wild West maak je kennis met veel natuurschoon en de stad Vancouver. De besproken reis duurt 21 dagen, maar kan ook langer of korter worden gemaakt. Ga je mee op reis?

rondreis west-canada

Vancouver

Vancouver is een van Canada's leukste steden. Vancouver bestaat uit verschillende wijken, waaronder het historische Gastown en levendige Chinatown, dat ook wel ‘Hongcouver’ genoemd wordt. In het hippe Granville Island vind je eettentjes, boetiekjes en een grote overdekte markt. Bezoek ook zeker Stanley Park, een groot stadspark met fabelachtig uitzicht op de stad. Beroemd zijn de negen totempalen bij Brockton Point. Durfallen wagen zich op de 135 meter lange Capilano Suspension Bridge over een diep ravijn.

Bezienswaardigheden Vancouver

Manning Park

Wie van wandelen houdt, zit goed in Manning Park. Het gevarieerde landschap wordt doorkruist door mooie wandelpaden. De meeste reizigers wandelen de Lightning Lake Loop langs de meren Lightning, Flash, Thunder en Strike. Manning is van oudsher het leefgebied van de Similkameen-indianen; je kunt ook wandelen langs historische vindplaatsen en bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden West-Canada Rondreis West-Canada

Okanagan Valley

De mediterrane Okanagan-vallei heeft een mild klimaat en vele fruitboom- en wijngaarden. In het Wine Information Centre in Penticton kun je honderden wijnen proeven en kopen. Bij de stad Kelowna kun je wandelen of fietsen over de Kettle Valley Railway. Deze verlaten spoorweg voert je langs spoorbruggen, oude stations en tunnels. Tussen Myra Station en Ruth Station overbrug je de spectaculaire Myra Canyon.

Bezienswaardigheden West-Canada Bezienswaardigheden West-Canada

Mount Revelstoke National Park

De 1.920 meter Mount Revelstoke vormt het hart van het gelijknamige National Park. De Meadows in the Sky Parkway voert je via allerlei mooie uitzichtpunten naar Balsam Lake. Vanaf dit meer kun je met een shuttlebus of de benenwagen naar de bergtop, waar een vuurtoren staat en indrukwekkende wandelroutes zijn uitgestippeld.

Bezienswaardigheden Vancouver

Banff & Jasper National Parks

De parels van de Rocky Mountains zijn de nationale parken Banff en Jasper. Ze schitteren met hun besneeuwde bergpieken, turkooizen meren, gletsjers, watervallen en dichte naaldbossen. Hoogtepunten in Banff zijn de Johnston Canyon, Lake Louise en Moraine Lake. In Jasper stelen Maligne Lake en Maligne Canyon de show. Beide parken worden met elkaar verbonden via de fabelachtige Icefields Parkway.

Bezienswaardigheden West-Canada Bezienswaardigheden West-Canada

Wells Gray Provincial Park

Niet voor niets draagt het natuurpark Wells Gray natuurpark de bijnaam ‘Waterfall Park’. Er zijn maar liefst 250 watervallen in alle soorten en maten. Hoogtepunten zijn de Spahats Creek Falls (75 meter), Dawson Falls (20 meter) en Helmcken Falls (141 meter hoog).

Bezienswaardigheden Vancouver

Tofino

Voor ongerepte stranden en wildlife bezoek je de plaats Tofino op Vancouver Island. Tussen half maart en half april zwemmen duizenden grijze walvissen langs Vancouver Island, op weg naar de voedselrijke wateren van Alaska. Ook buiten deze periode zie je de zeedieren soms. Naast walviscruises kun je in Tofino ook beerexcursies maken. Een van de mooiste stranden bij Tofino is het uitgestrekte Long Beach, dat deel uitmaakt van Pacific Rim National Park.

Bezienswaardigheden West-Canada Bezienswaardigheden West-Canada

Victoria

‘Engelser dan Engeland’, claimt de stad Victoria te zijn. Je ziet hier, in de hoofdstad van British Columbia, dan ook regelmatig dubbeldekkerbussen en huizen in tudorstijl. Ook zijn er verzorgde stadstuinen, waaronder de Butchart Gardens. In het historische Old Town vind je gebouwen en pleinen uit de negentiende eeuw. Het havengebied wordt gedomineerd door het parlementsgebouw en het Empress Hotel.

Bezienswaardigheden West-Canada Bezienswaardigheden West-Canada

Bekijk deze reis

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan