Onze redactie

Tioga heeft een eigen redactie, voor zowel Tioga Tours als ViaTioga. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld en Elske Oldeboer zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes over onze bestemmingen.

Blogs van Onze redactie

Opeens kom je het getal 35 overal tegen!

Sat 27 May 2023 9:00

Dit jaar organiseren wij al 35 jaar reizen! Een mijlpaal om trots op te zijn. Wanneer je eenmaal het getal 35 in je hoofd hebt, kom je het overal tegen. In deze blog delen we routes, wandelingen en andere wetenswaardigheden waar 35 in is verwerkt.

Nienke verkent Arizona en Texas

Fri 19 May 2023 11:00

Eind 2022 heeft onze reisspecialist Nienke Arizona en Texas verkend! De route liep van Phoenix, via Sedona, Flagstaff en Seligman, naar Las Vegas. Daarna vloog ze door naar Dallas om Fort Worth te bezoeken. Een gevarieerde reis, vol verrassingen!

Opvallende Nederlandse namen in Amerika

Thu 27 Apr 2023 7:00

Wil jij tijdens Koningsdag je rondreis een Nederlands tintje geven? Bezoek dan een Amerikaanse plaats met een Nederlandse naam. Het voelt gewoon als thuis komen. In deze blog geven we een selectie van Nederlandse plaatsnamen in Amerika.

Reizigersbeurs 2023

Mon 20 Mar 2023 9:55

Na drie jaar konden we op 18 en 19 maart 2023 eindelijk weer ons favoriete evenement organiseren: de Reizigersbeurs. De zevende editie, voor de derde keer op ons kantoor in Zwolle. Zo'n 1.200 enthousiaste reizigers kwamen tips inwinnen voor hun reis naar Amerika en/of Canada. Veertig ervaren reizigers stonden klaar met hun prachtige fotoboeken, souvenirs en slideshows. In deze blog een kort

Wegafsluiting Yosemite National Park

Mon 11 Jul 2022 15:06

UPDATE: ALLE TOEGANGSWEGEN ZIJN GEOPEND! - deze blog is gesloten - In Yosemite National Park is de brand bij de zuidelijke ingang onder controle. Vanaf zaterdag 23 juli is Highway 41 (Wawona Road) weer geopend. Helaas woedt er een nieuwe brand in Mariposa County, waardoor Highway 140 en een aantal aansluitende wegen tot nader order zijn afgesloten. Houd er rekening mee dat de

Wegafsluitingen Yellowstone National Park

Tue 14 Jun 2022 16:00

De North Loop is sinds 2 juli grotendeels weer open voor verkeer. Het systeem voor toegang op basis van kentekenplaat, vervalt. De North Entrance Road (bij Gardiner) richting Mammoth Hot Springs en de Northeast Entrance Road (Cooke City naar Tower-Roosevelt) blijven naar verwachting de hele zomer dicht. De blog hieronder is niet meer van toepassing. Kijk voor updates op https://www.

Inreisvoorwaarden Amerika COVID-19

Thu 28 Oct 2021 10:00

In deze blog vind je een samenvatting van de inreisregels voor de Verenigde Staten met betrekking tot COVID-19. Er is geen testverplichting en vaccinatieverplichting meer. Ga altijd uit van de informatie op de officiële Amerikaanse overheidswebsite. Kijk in onze vraagbaak voor informatie over reisdocumenten zoals ESTA.

Vier redenen om langs te komen op een infodag

Mon 23 Aug 2021 8:00

De laatste zandkorrels uit de auto geveegd, broodtrommeltjes weer gevuld, de vakantie zit er op. School, werk en het alledaagse leven beginnen weer én onze infodagen ook! Tijdens de infodagen nemen we je mee naar onze lievelingsplekken in Amerika en Canada. Van regiopresentaties over de mooiste bestemmingen tot een aantal highlights in Zwolle: hier vier belangrijke redenen om langs te komen

Inreisvoorwaarden Canada COVID-19

Wed 21 Jul 2021 16:00

Op 1 oktober 2022 zijn alle Canadese COVID-19 maatregelen vervallen, inclusief de vaccinatieverplichting, het verplichte gebruik van ArriveCAN en het random testen bij aankomst. Dit geldt bij binnenkomst via land, de zee en lucht. Ga altijd uit van de informatie op de officiële Canadese overheidswebsite. Kijk in onze vraagbaak voor informatie over reisdocumenten zoals eTA.

The Great Escape op 24 mei 2021

Wed 26 May 2021 8:00

Op 24 mei verzamelden speurders uit alle windstreken zich bij ons kantoor: het was tijd voor 'The Great Escape', een spannende puzzeltocht over en onder de straten van Zwolle. Wist je dat er vroeger een ondergronds netwerk onder de stad verborgen zat? Waaghalzen zochten naar geheime deur die toegang bood tot dit ondergrondse netwerk. We kunnen tot onze blijdschap melden dat alle deelnemers

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan