Onze redactie

Tioga Tours heeft een eigen redactie. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van onze magazines, infoboeken en webteksten, maar zij bloggen ook. Lisa Huis in 't Veld en Emma Burgers zijn dagelijks op zoek naar interessante verhalen, bijzondere bezienswaardigheden en opmerkelijke nieuwtjes uit Amerika en Canada.

Onze Redactie

Blogs van Onze redactie

Hoera, het is dierendag!

Thu 4 Oct 2018 8:00

Een uitgelezen kans om alle dieren eens flink in het zonnetje te zetten. Want in Amerika en Canada struikel je zo'n beetje over de bijzondere beesten. Van grote, wollige beren tot kleine, brutale eekhoorntjes. Kortom: kijk mee met de leukste dierenplaatjes die door jullie zelf geschoten zijn!

Bosbranden West-Canada

Sat 1 Sep 2018 17:00

Deze blog is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt. In British Columbia en Alberta (West-Canada) woeden bosbranden. Sommige wegen zijn afgesloten. Heb je een hotel geboekt, maar kun je er wegens de bosbranden niet terecht? Dan nemen we contact met je op. Ben je met een camper op pad? Houd dan de lokale nieuwsberichten goed in de gaten en pas zo nodig je route aan. Hieronder staan webs

Bosbranden Yosemite

Mon 16 Jul 2018 11:00

Deze blog is verouderd en wordt niet meer bijgewerkt. Update bosbranden 23 augustus De South Entrance via Highway 41 (Wawona) is gesloten tot vrijdag 24 augustus 08:00. Op vrijdag 24 augustus om 08:00 sluit Highway 140 (El Portal Road) tussen de West Entrance en de Valley. Dit deel van de weg zal dicht zijn t/m zondag 26 augustus van 08:00-16:00. Tussen 12:00-13:00 is de weg tijdelijk

Alternatieven Columbia River Gorge

Thu 21 Jun 2018 19:55

Deze blog is verouderd. Kijk op onze pagina over de Columbia River Gorge voor meer informatie. UPDATE: Als gevolg van bosbranden in 2018 zijn de Oneonta Gorge en de Horsetail Falls niet bereikbaar. Verder is de Historic Columbia River Highway (#30) eenrichtingsverkeer tussen Wahkeena Falls en Ainsworth State Park, dus van west naar oost (info januari 2020).

Roadtrips Texas, Hawaii & Deep South

Thu 17 May 2018 19:35

Wat denk je van een roadtrip in cowboystyle in Texas of Noordwest-Amerika, toeren over de paradijselijke eilanden van Hawaii of slapen in een historische plantage in de Deep South? We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe routes. Dit zijn onze nieuwste reizen op een rijtje!

13x Oranje boven

Fri 27 Apr 2018 9:59

Speciaal voor Koningsdag steken we onze blog in een oranje jasje. Met zoveel prachtige feloranje landschappen in de Verenigde Staten is dat een fluitje van een cent. Kijk en geniet mee!

Reizigersbeurs 2018

Tue 27 Mar 2018 19:55

Na het grote succes van voorgaande jaren organiseerden we op zaterdag 24 én zondag 25 maart alweer onze vijfde editie van onze Reizigersbeurs. Deze beurs voor en door reizigers vond dit jaar voor het eerst plaats in onze eigen belevingsruimte in Zwolle. In totaal kwamen er meer dan 1200 reizigers langs om informatie en tips in te winnen over hun geplande reis naar Amerika of Canada.

Vogels spotten in Noord-Amerika

Wed 4 Oct 2017 15:05

Voor vogelvrienden Bernard en Joke van Doormaal is een reis niet compleet zonder het spotten van vogels. Dus toen ze hun reis door Noord-Amerika uitstippelden, zochten ze meteen uit welke vogels ze waar konden verwachten. Tijdens hun vakantie trokken ze er op uit om die vogels met hun camera vast te leggen. Bernard: “Deze reis door Noord-Amerika is voor vogelspotters de moeite waard! Dit zi

Winnaars fotowedstrijd 2017

Sun 3 Sep 2017 11:00

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen: onze fotowedstrijd! We vroegen iedereen die het afgelopen jaar met Tioga Tours een reis maakte door Amerika of Canada om zijn mooiste vakantiemomenten vast te leggen en toe te sturen. We ontvingen talloze schitterende inzendingen. Dit zijn wat ons betreft (in willekeurige volgorde) de winnaars van onze fotowedstrijd 2017!

Tips voor je autoreis

Sat 19 Aug 2017 8:19

Tips voor een onbezorgde autoreis door Amerika of Canada. Van handige tips voor onderweg (koop een koelbox/koeltas) tot dingen die je vooraf kunt regelen om je reis voorspoedig te laten verlopen, zoals een goed navigatiesysteem.

Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan