Bosbranden Yosemite

door Onze redactie ma 16 jul. 2018 11:00 bijgewerkt op zo 12 aug. 2018 8:30

Update bosbranden 15 augustus
Yosemite is grotendeels open. Dicht zijn: Glacier Point Road en de parkingang via Highway 41 (Wawona). Wel kun je vanaf het zuiden de Mariposa Grove en Wawona bereiken.

Wat is er gesloten vanwege de bosbranden in Yosemite?

Voor de volgende parkgebieden is nog geen verwachte openingsdatum bekend:
- De zuidingang via Highway 41 (Oakhurst/Wawona). Wawona en de Mariposa Grove zijn via het zuiden bereikbaar, maar je kunt niet verder rijden naar de Valley
- Glacier Point Road (in de Valley)
- Merced Grove

Overzicht Yosemite

Ik had een hotel geboekt in Yosemite, wat nu?

De hotels zijn weer open. Als jouw hotel dicht is/blijft vanwege de bosbrand/bluswerkzaamheden, informeren wij je hierover en boeken we een andere accommodatie voor je. We houden de berichten over de bosbranden nauwlettend in de gaten.

Ik had een camping geboekt in Yosemite, wat nu?

Vrijwel alle campings zijn weer open. Neem voor de zekerheid contact op met de camping voordat je gaat rijden. Houd de pagina's onderaan deze blog in de gaten voor updates. Via onze campingdatabase vind je alle campings rond Yosemite. Wil je niet naar Yosemite? Bezoek dan Mammoth Lakes, Lake Tahoe, Sequoia National Park of verblijf langer aan de kust. Lees hieronder meer.

Ga naar Sequoia / Kings Canyon

Je kunt natuurlijk doorrijden naar je volgende bestemming en daar wat langer blijven. Als je liever een andere bestemming wilt bezoeken, denk dan aan Sequoia and Kings Canyon National Parks. In deze twee aan elkaar grenzende parken staan de grootste sequoiabomen ter wereld. De beroemdste is de 2.500 jaar oude General Sherman Tree. Er zijn bovendien prachtige uitzichten op diepe kloven. Let op: campers/trailers langer dan 22 feet kunnen niet via de zuidelijke toegang bij Three Rivers het Sequoia National Park in. Je rijdt dan via de Big Stump Entrance (Highway 180) in het noorden.

Bezienswaardigheden Sequoia

2. Of Lake Tahoe

Op de grens van Californië en Nevada ligt een gigantisch zoetwatermeer: Lake Tahoe. Lake Tahoe is het tweede diepste meer in de VS. De ligging is prachtig; Lake Tahoe wordt aan alle kanten omringd door bergen. Als je wat verkoeling zoekt, ga dan zwemmen of maak dan een boottocht over het meer. Rondvaarten vertrekken vanuit South Lake Tahoe en de Zephyr Cove.

Bezienswaardigheden Lake Tahoe

3. Of Mono Lake (bij Lee Vining)

Tussen de bergpieken, vlak bij de oostingang van Yosemite National Park (die gewoon open is!), ligt Mono Lake. Het grote zoutmeer staat bekend om de zogenaamde tufa’s, grillige kalksteentorens.

Bezienswaardigheden Mono Lake

Hier vind je belangrijke info

Actuele info over de branden bij Yosemite vind je op de Facebookpagina van Yosemite National Park en op www.nps.gov. Ook InciWeb geeft goede updates (kijk onder 'Road Closures' en 'Mandatory Evacuations').

NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata