Nienke verkent Arizona en Texas

Eind 2022 heeft onze reisspecialist Nienke Arizona en Texas verkend! De route liep van Phoenix, via Sedona, Flagstaff en Seligman, naar Las Vegas. Daarna vloog ze door naar Dallas om Fort Worth te bezoeken. Een gevarieerde reis, vol verrassingen!

Phoenix, Arizona

Nobody puts Baby in the corner

Met een groep van twaalf enthousiastelingen reist Nienke af naar Phoenix. De hoofdstad van Arizona heeft een rijke geschiedenis en ligt midden in de Sonora-woestijn. Naast dat Phoenix een leuke stad is, was Nienke aangenaam verrast door de vele mooie resorts. Geen ketens te vinden in deze stad, maar allemaal unieke resorts met een eigen stijl. De stijl van de resorts doet Nienke een beetje denken aan de klassieker Dirty Dancing. Hoe sfeervol is dat!

Resort Resort

Van Phoenix naar Seligman

De leukste en mooiste omgeving van de studiereis vindt Nienke de route van Phoenix, via Sedona en Flagstaff, naar Seligman. Een gevarieerde route met prachtige vergezichten. In Sedona komt de groep bij toeval terecht, want het luchtballon varen in Phoenix gaat (tot iedereens teleurstelling) niet door in verband met een koufront. Plan B was uitslapen of het charmante Sedona bezoeken. De enthousiaste groep kiest direct voor Sedona bezoeken, een goede keuze blijkt achteraf!

Sedona

500 verlichte kerstbomen in de tuin

De groep reist door naar het levendige Flagstaff. Nienke heeft deze plaats niet eerder bezocht en is onder de indruk, of in haar eigen woorden “Flagstaff is helemaal geweldig!” In deze stad is heel veel te doen en in de winter kun je hier skiën. Een aanrader in de avond is het Lowell Observatory, waar je echte sterren en planeten kunt bekijken. Nienke zou deze activiteit zelf niet snel uitkiezen, maar is na dit bezoek verkocht! De lichten langs het pad worden steeds roder, zodat je langzaam went aan het donker. Je tuurt in een grote telescoop en ziet een schitterende sterrenhemel. Kleed je wel dik aan, want de avonden zijn koud in de winter!

Aangezien de groep net voor Kerstmis naar Amerika afreist, worden de kerstdecoraties al opgehangen. Een hotel in Flagstaff heeft 500 verlichte kerstbomen in de tuin geplaatst. Een schitterend gezicht. Ook hebben ze een Noordpool Expeditie voor kinderen. Nienke krijgt helemaal het Amerikaanse kerstgevoel!

Sterrenhemel, Flagstaff Nienke tuurt door een telescoop

Absolute aanrader: Wallnut Canyon Monument

Het nabijgelegen Walnut Canyon National Monument is een absolute aanrader! Een prachtig park met een pittige wandeling langs adembenemend uitzichtpunten. De wandeling is soms wat hoog en smal en met knikkende knietjes heeft Nienke de top gehaald. Zeker de moeite waard, maar niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. Dit park heeft Nienke echt positief verrast.

Nienke in Wallnut Canyon National Monument

Met de discobus door Las Vegas

De groep springt het busje weer in en de Amerikaanse gids brengt hen via Seligman naar Las Vegas. Daar moet Nienke wel even wennen! Ze stappen over op een discobus en gaan op verkenning in Sin City. Na de mooie natuur en rust, komt de hectiek van Las Vegas wel even luid binnen. Gelukkig is Nienke de volgende dag weer geaard.

Ben je op zoek naar een paar uurtjes rust in het bruisende Las Vegas? Bezoek dan de FlyOver. Een 4D ervaring over Amerika en Canada waar je van de ene verbazing in de andere valt. Volgens Nienke word je er helemaal in meegezogen en lijkt het levensecht.

Heerlijk eten kun je in de Gordon Ramsey pub! Simpele gerechten, maar kwalitatief heel goed. Gordon is zelf niet aanwezig, maar je wordt verblijd met een grote foto van hem aan de muur. Bezoek ook zeker een show wanneer je in Las Vegas bent. Nienke heeft genoten van de Beatles Cirque de Soleil: Love. Ook de vrij nieuwe show in Wynn: Awakenings, heeft haar geamuseerd.

Een show in Las Vegas

Een hotel in Las Vegas Cattle Drive, Fort Worth

Voortreffelijke margarita's en meer in Fort Worth

Het Nederlands/Belgische reisgezelschap stapt op het vliegtuig naar Dallas, waar ze in het nabijgelegen Fort Worth een bijeenkomst hebben met nog zes groepen uit Europa. Alle groepen samen bezoeken het American Airlines CR Smith Museum (een uniek museum!), wonen diverse presentaties bij en lunchen bij Joe T. Garcia’s met voortreffelijke margarita's.

Nienke vindt Fort Worth een sfeervolle en gezellige plek, ze maakt hier een tour downtown. Bezoek als je hier bent Sundance Square of een van de musea. In de Stock Yards vindt een Cattle Drive plaats, runderen met gigantische hoorns lopen door de straten. Ook vind je hier ‘s werelds grootste Honky Tonk Billy Bob’s Texas, met live muziek, line dansen (met cowboyhoed op!), rodeo en eten.

Het reisgezelschap

Rollend weer naar huis

Een lichte waarschuwing: je gaat rollend weer naar huis! Het eten is overal heerlijk. Nienke krijgt tijdens de studiereis soms wel drie keer per dag een driegangenmenu. De meest bijzondere locatie waar ze heeft gegeten is in het ‘Kai’ restaurant in Sheraton Grand. Nienke schrikt zich een hoedje, het personeel komt in zwarte kleding gezamenlijk op je af en veegt met een scheermesje over de tafel om deze schoon te maken. Toch is een maaltijd nuttigen hier een geweldige ervaring.

Na een week vliegt Nienke, veel kennis en ervaring rijker, weer naar huis. Een absolute must see in dit gebied is volgens Nienke de Walnut Canyon National Monument. Die mag je echt niet overslaan!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan