De mooiste plekken om te trouwen in Canada

door Onze redactie vr 14 feb. 2020 7:30 bijgewerkt op di 14 feb. 2023 9:00

Prachtige parken, gigantische gletsjers, hoge bergtoppen, mooie stranden en meer. Canada heeft genoeg te bieden voor prachtige trouwfoto's. Samen met Wedding Photographers Jelger en Tanja hebben wij de mooiste locaties voor je trouwfoto's in Canada verzameld. Ben je al getrouwd? Je kan hier natuurlijk ook je geloften laten hernieuwen!

Sea To Sky Gondola in Squamish

De Sea To Sky Gondola is een unieke locatie, met zicht op zowel de omliggende bergen als de Howe Sound, een 42 kilometer lang fjord. De gondels brengen je tot de Summit Lodge die een snackbar en uitzichtpunten biedt. Voel je je avontuurlijker? Volg dan de 100 meter lange hangbrug en kies één van de talrijke wandelpaden. Ook in de winter is de Sea to Sky Gondola een aanrader: ga op sneeuwschoenwandeling en geniet nadien van een kop hete chocolademelk bij het kampvuur.

Sea To Sky Gondola in Squamish

Helikopter trips in Squamish

Een uitstap met de helikopter is een unieke ervaring. Diverse helikopterbedrijven in Squamish bieden je een selectie van kant-en-klare routes tot en met een afgelegen locatie naar jouw keuze. Prachtige bergmeren, gigantische gletsjers of één van de vele bergtoppen: de ervaren piloten weten er raad mee.

Helikopter trips, Squamish

Stanley Park in Vancouver

Stanley Park in Vancouver is een park van meer dan vier vierkante kilometer met veel diverse bezienswaardigheden. Van authentieke totempalen, uitzichten op de bergen, de city skyline, aangelegde tuinen en regenwoud tot pittoreske stranden. Dit park heeft het allemaal! En wanneer je het in april bezoekt, kan je genieten van honderden witte en roze kersenbloesems. Omdat Stanley Park in downtown Vancouver is, is het ook heel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het park heeft verschillende terrasjes waar je met een hapje of drankje kunt uitblazen.

Stanley Park, Vancouver

De vele stranden in Vancouver

Zuidelijk van downtown Vancouver zijn er verschillende prachtige stranden. Jericho Beach en Spanish Banks zijn zandstranden met uitzicht op zowel de bergen als de stad in de verte. Beide stranden hebben ook regio’s met bossen, die heerlijk koele schaduw bieden op een warme zomerdag. En blijf zeker lang genoeg om van de zonsondergang te genieten! Westelijk van Spanish Banks verrassen Acadia Beach en Wreck Beach je met hun ongerepte natuur en keienstranden. Goed om weten is dat Wreck Beach een clothing optional beach is, dat wil zeggen: het dragen van (bad)kleding is er niet verplicht.

Vancouver Beach

Capilano Suspension Bridge Park in North Vancouver

Dit park biedt verschillende hangbruggen, waarbij de grootste 140 meter lang is. Wandel tussen de boomtoppen op een hangend parcours of volg de houten paden door het bos. Ook in de winter is het park een aanrader dankzij het lichtfestival (het ganse park wordt volgehangen met kerstlichtjes) en kerstdorp. Capilano Suspension Bridge Park is het jaar rond een populaire toeristische bestemming.

Capilano Suspension Bridge Park, North Vancouver

Lynn Canyon Park in North Vancouver

Lynn Canyon is een gratis park (in tegenstelling tot Capilano suspension Bridge Park). Je vindt er een 50 meter lange hangbrug over een indrukwekkende canyon en rivier. Volg de wandelpaden doorheen het park met zijn typische Westkust-begroeiing (die mij steeds aan Jurassic Park doet denken): groene varens, mossen en dichte begroeiing. Met de pittoreske rivier, het groene water en diverse watervallen is dit park een absolute aanrader.

Lynn Canyon Park, North Vancouver

Cleveland Dam in North Vancouver

Cleveland Dam heeft een ongeëvenaard uitzicht op het Capilano stuwmeer en de omringende bergen. Het park is makkelijk bereikbaar (zelfs als snelle pitstop) omdat het meteen naast de parking ligt. Heb je wat meer tijd, volg dan de vele paden door het prachtige regenwoud, of bezoek de lager gelegen zalmkwekerij.

Cleveland Dam, North Vancouver

Seymour Mountain in North Vancouver

Seymour Mountain is een uitstekende locatie voor een daguitstap. Op deze berg kun je met de auto tot (bijna) aan de top rijden vanwaar er verschillende wandelroutes starten. Geniet van de spectaculaire uitzichten over de Lower Mainland (Vancouver en omliggend steden). Denk eraan dat je hier in ongerepte natuur bent en dat je wilde dieren zoals beren en poema’s kunt tegenkomen. Een goede voorzorg is om luidop te praten of een berenbel aan je rugzak te binden. Voorzie ook in gepast schoeisel en kleding voor veranderende weersomstandigheden (in de bergen kan het weer in een mum van tijd omslaan). En tot slot: breng voldoende water en snacks mee.

Seymour Mountain in North Vancouver

Interesse in trouwfoto's in Canada?

Jelger en Tanja zijn twee Belgische trouwfotografen (ook Nederlandstalig!) die in 2011 naar Vancouver zijn verhuisd. Wil je meer weten over Jelger en Tanja en wat zij te bieden hebben? Klik dan hier.
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan