Secret Spot: Shoshone Point, Grand Canyon

bijgewerkt op vr 4 feb 2022 8:00

De Grand Canyon, een van de machtigste natuurverschijnselen van de Verenigde Staten. Een absolute must-see waarvan de grootsheid niet te bevatten, noch vast te leggen is. Jaarlijks komen een paar miljoen toeristen van over de hele aardbol dit wereldwonder aanschouwen. Gelukkig is de Grand Canyon groots met een hoofdletter G en bevat het nationale park meerdere prachtige uitzichtpunten. Wil je een beetje weg van de andere toeristen? Dan vertellen wij je graag meer over een van best bewaarde geheimen op de South Rim: de wandeling naar Shoshone Point.

Een absolute must-see in Amerika: de Grand Canyon

Wandeling naar Shoshone Point

De Grand Canyon is een van de zeven wereldwonderen en die titel krijg je natuurlijk niet zomaar. De kloof heeft de respectabele leeftijd van ruim twee miljard jaar en is het resultaat van eeuwen aan geologisch geweld. Op z'n breedste punt strekt de kloof zich zo'n 29 kilometer uit en het diepste punt is 1,8 kilometer. De Colorado-rivier heeft zich een weg door de Canyon gebaand en nog steeds vinden er langzaam veranderingen plaats.

Een van de best bewaarde geheimen van de Grand Canyon is de wandeling naar het uitzichtpunt Shoshone Point. Ongeveer een half uurtje rijden vanaf de Desert View Watchtower vind je langs de weg een plek met een paar (niet geasfalteerde) parkeerplaatsen. Je moet er rekening mee houden dat de parkeerplaatsen snel vol raken. Als je met je rug naar de weg staat, ga je rechts een bospad op. Loop ongeveer een kilometer door het bos (ook heel mooi) en dan beginnen de eerste uitzichtpunten al op te doemen. Je kunt doorlopen tot Shoshone Point, hier staan picknicktafels. We beloven je dat er weinig mooiere plekken zijn om te picknicken dan hier. Je kunt bij Shoshone Point helemaal doorlopen tot de richels die boven het ravijn lijken te zweven. Let op: niet geschikt voor de mensen met hoogtevrees!

Fotogenieke spots bij Shoshone Point Mooie wild flowers bij Shoshone Point

Wat kun je allemaal doen bij de Grand Canyon?

Er zijn tal van activiteiten die je in de Grand Canyon kunt ondernemen, maar er zijn mensen die beweren dat er slechts één manier is om de grootsheid echt te bevatten... Vanaf boven! Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon is vrij prijzig, maar ontzettend de moeite waard. Liever niet in de lucht? Dan misschien over het water. Ga raften! Hier hangt wel een extravagant prijskaartje aan. Je leest meer over je opties in onze blog over activiteiten bij de Grand Canyon. Gelukkig kun je ook 'gewoon' de Grand Canyon bezoeken en van hoogtepunt naar hoogtepunt rijden.

Bezoek de Desert View Watchtower aan de rand van de Grand Canyon Achter de toren vind je prachtige vergezichten
Meer lezen?

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan