Tips van een local - Dallas

Wandel, fiets of rijd jij tijdens je reis weleens door een stad of natuurgebied en denk je ‘op welke onontdekte plekjes zal de lokale bevolking zich ophouden’. Lees dan snel verder! In deze reeks blogs spreken we elke editie een lokale inwoner, die zijn of haar favoriete, en soms onontdekte, plekken uitlicht. Elena woont samen met haar man al jaren in Dallas, Texas. Ze deelt graag haar highlights met jou.

Wat is het leukste evenement om te bezoeken in Dallas?

In de herfst is het grootste evenement van de stad: Texas State Fair. Deze fair vindt plaats in het Fair Park in het oosten van Dallas. Doe mee met kookcompetities en autoshows of laat je inspireren door buitensporige voedselbrouwsels van deelnemers aan de Big Tex Choice Awards.

Van ongeveer 30 september tot 23 oktober kun je deze Fair dagelijks bezoeken. De data zijn bijna elk jaar hetzelfde. In deze drie weken bezoeken bijna 2,5 miljoen mensen het evenement. Daarmee is Texas State Fair de grootste fair in Amerika.

Fair Park, Dallas

Wat is jouw favoriete plek om te bezoeken?

Mocht je niet tijdens Texas State Fair in de stad zijn, is Klyde Warren Park een geweldige andere locatie om te bezoeken. Ook hier worden regelmatig evenementen georganiseerd. Dit park biedt schilderachtig uitzichten over de skyline van Dallas. Combineer een bezoek aan het park met de populaire foodtrucks die hier op zaterdag en zondag staan opgesteld.

Foodtrucks in Klyde Warren Park

Welk restaurant raad je aan?

Pecan Lodge is bij veel bezoekers, al sinds lange tijd, een favoriete plek om te barbecueën. Het personeel van Pecan Lodge bestiert de barbecue voor de gasten. De bereiding van de gerechten duurt tussen de 12 en 24 uur afhankelijk van het type vlees en de smaakvoorkeuren.

Barbecueën

Wat is de beste bar om te bezoeken?

Direct tegenover Pecan Lodge ligt Ruins, een bar in Midden-Amerikaanse stijl. Een perfecte locatie voor een drankje ‘s avonds laat. Ze hebben een geweldige Mezcal-collectie en bieden Oaxacan-favorieten, zoals chapulines, gedroogde en geroosterde sprinkhanen.

Ruins bevindt zich aan Commerce Street, in het centrum van Deep Ellum. Dit gebied staat bekend om de vele locaties voor concerten, liveshows en leuke restaurants.

Dat klinkt interessant! Wat houden de Mezcal-collectie
en Oaxacan-favorieten in?

Mezcal is een type likeur uit Mexico. Het is gelijk aan tequila, maar met een donkere, rokerige smaak. Oaxacan verwijst naar de keuken en regionale smaken van Oaxaca, een Mexicaanse staat aan de Stille Oceaan, ten zuidwesten van Mexico-Stad.

Commerce Street, Dallas

Wat is een must see of must do als je in Dallas en omgeving bent?

Het maakt niet uit welke tijd van het jaar het is, het American Airlines Center (indoor-sportstadion red.) ontvangt grote sportteams zoals NBA Dallas Mavericks en NHL Dallas Stars. Mocht je NFL Dallas Cowboys willen zien spelen, ga dan verder naar het westen naar de plaats Arlington.

NFL Dallas Cowboys

Wil jij Dallas gaan ontdekken en op reis naar Amerika?

Bekijk hier onze routes.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan