Top 10 excursies Oost-Canada

IJsbergen spotten in Newfoundland, kanoën door Algonquin Provincial Park of terug in de tijd gaan in Québec City. Verken Oost-Canada eens op een bijzondere manier. Dit is onze top 10 excursies in Oost-Canada!

Algonquin kano

1. Fietsend door Toronto (Ontario)

De multiculturele stad Toronto barst van de leuke wijken zoals Kensington en Little Italy. Ontdek al deze gave wijken en hotspots als de CN Tower en het Rogers Center op de fiets. Er zijn vier uur durende fietstochten (hele jaar door) die je de stad bij daglicht laten zien, maar minstens zo bijzonder is een fietstocht na zonsondergang. Voor de Islands Twilight Bicycle Tour vaar je met de ferry naar de Toronto Islands, waar je de mooiste uitzichten hebt op de skyline en de historische bezienswaardigheden ziet, waaronder de vuurtoren bij Gibraltar Point. Deze ruim drie uur durende Twilight Tour kun je boeken van eind april tot eind november.

Toronto Bike Tours

2. Wandelen door Québec City (Québec)

Stap terug in de tijd en ontdek hoe het leven in de vroege zeventiende eeuw was in Québec-City. Een gids loodst je tijdens deze twee uur durende tour via prachtige kronkelige straten en langs de oude gebouwen van het oudste stadsdeel langzaam terug naar het heden. Je wandelt in een kleine groep en kunt al je vragen afvuren op de gids. Ook meedoen aan deze stadswandeling? Voor kinderen tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief, kinderen tot 5 jaar lopen gratis mee.

Quebec, Old Town

3. 1000 Islands Cruise bij Kingston/Gananoque (Ontario)

Stap aan boord voor een bijzondere cruise langs typische eilandjes die middenin de St. Lawrence-rivier liggen. De meeste van deze Thousand Islands zijn privébezit en dragen soms veelzeggende namen. Zoals de naam al verklapt is er op ‘Just Room Enough’ slechts ruimte voor één huis. Ook bijzonder is Boldt Castle. De boten varen meerdere malen per dag tussen half april en eind oktober. De 1000 Islands Cruise duurt ongeveer één uur. Kinderen tot 5 jaar varen gratis mee, voor kinderen tussen 5 en 12 jaar geldt een gereduceerd tarief.

Thousand Islands

4. Peddelen door Algonquin Provincial Park (Ontario)

Maak kennis met het oudste park van Ontario: Algonquin Provincial Park. Met zijn duizenden meren, moerassen en rivieren is dit een waar kano-paradijs. Peddel er dus lustig op los en kijk goed rond of je elanden, reigers of bevers ziet. Tip: trek zwemkleding aan zodat je bij warm weer een duik kunt nemen! Je huurt een kano voor zo’n 4 uur en je moet tenminste 6 jaar oud zijn.

Kanoën in Algonquin

5. Walvissen spotten bij Tadoussac (Québec)

Ga op zoek naar de grootste zoogdieren ter wereld op de St. Lawrence-rivier. Je kunt kiezen uit een walvistocht van zo’n drie uur op een wat groter (overdekt) schip of een tocht van twee uur op een razendsnelle Zodiac. De minimumleeftijd voor de Zodiac is 6 jaar, de minimumlengte 140 cm. Voor de standaardexcursie zijn geen speciale vereisten.

Tadoussac Whale Watching Wildlife Viewing

6. Cirkelen boven de Niagara Falls (Ontario)

Je voelt de grootsheid van de Niagara Falls pas écht als je zelf naast de immense watervallen staat en het water in je gezicht voelt spetteren. Er is slecht één manier om dat te overtreffen: door een helikoptervlucht! Je cirkelt onder andere boven de drie watervallen op de grens van Amerika en Canada, over de Canadese Horseshoe Falls, de Niagara-rivier en Rainbow Bridge. Ook zie je de diepe Niagara Gorge. De helikoptervlucht is kort (9 minuten), maar indrukwekkend. Kinderen onder de 11 jaar krijgen korting.

Helikoptervlucht boven de Niagara Falls

7. Iceberg Tour in Twillingate (Newfoundland)

IJsbergen in Canada? Jazeker! Sterker nog: Twillingate is een van de beste plekken om ijsbergen te zien. Tijdens deze twee uur durende Iceberg Tour zie je ijsbergen in allerlei vormen. Het is een indrukwekkend gezicht (en geluid!) als er een stuk ijs afbreekt. De beste tijd om ijsbergen te zien is eind mei tot begin juni. Buiten het ijsberg-seizoen is deze excursie ook een aanrader. De gids vertelt van alles over de regio en gaat op zoek naar wildlife. Er komen veel papegaaiduikers voor en tussen mei en september bestaat de kans dat je walvissen boven de golven uit ziet komen.

IJsberg tour bij Twillingate Iceberg Tour bij Twillingate

8. Zeekajakken rond Hopewell Rocks (New Brunswick)

Kajakken op zee tussen de Hopewell Rocks is een unieke ervaring! Bij hoog water stap je met een gids in de Bay of Fundy in een kajak. Vervolgens peddel je rond de ‘bloempotrotsen’ bij Hopewell Cape. Het is grappig om hier nog eens terug te komen bij laag tij: daar waar je eerder nog kon kajakken, kun je nu te voet rond de reusachtige bloempotten wandelen. Voor de anderhalf tot twee uur durende excursie moet je tenminste 12 jaar oud zijn. Deze excursie kun je boeken via Baymount Adventures (het nieuwe seizoen is meestal vanaf maart boekbaar).

Kajakken Hopewell Rocks

9. Whale Watching Brier Island (Nova Scotia)

Tijdens de Brier Island Whale Watching Cruise die vertrekt vanaf Digby ben je getuige van een wetenschappelijke studie naar het leven in de zee. Vanaf de boot heb je grote kans om veel soorten zeedieren te zien, waaronder bultruggen, vinvissen, dolfijnen, bruinvissen en de zeldzame en bedreigde noordkapers. Je vaart ook langs de bijzondere vuurtoren Western Light.

Brier Island, Western Light Walvissen spotten bij Brier Island

10. Spooktocht door Ottawa (Ontario)

Deze één uur durende wandeling is niet voor angsthazen. Tijdens de Haunted Walk Tour zie je Ottawa opeens in een heel ander licht. De gids neemt je mee door de stad en vertelt over oude legendes en deelt spannende verhalen. Bekende bezienswaardigheden als the Bytown Museum, Fairmont Château Laurier en Ottawa’s Haunted High School blijken bijna allemaal een geheim met zich mee te dragen.

Haunted Walk Tour Ottawa

Ook leuk om te lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan