Top Trails: Devils Garden Primitive Loop

bijgewerkt op za 12 jan 2019 12:00

Arches National Park in de staat Utah herbergt ‘s werelds grootste verzameling natuurlijke bogen. Er zijn wel tweeduizend exemplaren, gevormd door water, zand en wind. De een is nog mooier dan de ander. Via de parkweg kun je Arches National Park met je auto of camper verkennen. Aan de weg starten diverse wandelroutes. Naast de route naar Delicate Arch zijn ook de Landscape Arch Trail en de Devils Garden Primitive Loop aanraders!

  • Waar: Arches National Park, Utah (West-Amerika)
  • Afstand: 2,6 km (Landscape Arch), 11,5 km (Primitive Loop)
  • Duur: 50 minuten (Landscape Arch), 3 à 5 uur (Primitive Loop)
  • Beste tijd: Voorjaar/najaar, zomer: vroeg in de ochtend

Landscape Arch

Van alle natuurlijke bogen in Arches National Park is de Landscape Arch de allerlangste. Deze rode boog zit genesteld tegen een rotswand en is maar liefst negentig meter lang. Wil je dit exemplaar bewonderen? Dan leg je een korte wandelroute af: 2,6 kilometer heen en terug. Je start bij de parkeerplaats bij Devils Garden en passeert onderweg nog twee andere bogen: Tunnel Arch en Pine Tree Arch. Vervolgens zie je aan je linkerhand de Navajo Arch, Partition Arch en de beloofde Landscape Arch liggen. Je wandelt over vlakke, korte (zand)paden die goed toegankelijk zijn. De wandeling duurt in totaal ongeveer vijftig minuten en is ook geschikt voor kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt!

Landscape Arch Landscape Arch Utah
Bezoek Arches De Landscape Arch je ook de Tunnel Arch, foto: Emma Broekhuizen Pine Tree Arch Utah

Primitive Loop

Wil je na de Landscape Arch nog meer mooie bogen zien? Dan is de Devils Garden Primitive Loop wellicht iets voor jou. De Primitive Loop is de langste onderhouden wandelroute in Arches National Park. Omdat de weg niet altijd even goed toegankelijk is, kom je onderweg weinig andere toeristen tegen. Je kunt in alle rust en stilte genieten van het betoverende uitzicht vol rode rotsen, grillige vormen en bijzondere bogen.

Je wandelt voorbij de Landscape Arch en laat de gebaande paden achter je. Via zandpaden, gladde rotsen en steile hellingen klim en klauter je naar de Dark Angel, Double O Arch en Private Arch. Je loopt soms over smalle rotsrichels en ziet hoe ongerepte rotslandschappen zich voor je uitstrekken. Soms wordt de weg gemarkeerd door steentorentjes in plaats van borden. Goed opletten dus! Twijfel je of je links- of rechtsaf moet? Kijk dan in de verte of je het volgende torentje al kunt zien. Tip: bewaar de Tunnel Arch en Pine Tree Arch voor het laatst. Het is een leuke beloning aan het eind van je wandeling.

Devils Garden Primitive Loop Primitive Loop wandeling Arches

Parkeren

Door Arches National Park loopt een verharde parkweg. Je kunt deze volgen met je eigen auto of camper. Om de besproken wandelroutes te bereiken, volg je de parkweg helemaal naar het einde. Daar ligt Devils Garden. Op de parkeerplaats is een toiletgebouw met een kraantje. Naast het toiletgebouw starten de wandelingen. Een groot bord met de route markeert de ingang van het wandelpad.

Arches National Park bezoeken Wandeling Arches Utah

Laatste tips

  • Neem altijd voldoende water mee! Het kan in Arches behoorlijk droog en warm zijn.
  • Bezoek je dit National Park in de zomer? Ga dan vroeg in de ochtend op pad! Je laat dan de grote hordes toeristen achter je en bent de ergste warmte voor.
  • Wil je de lange wandelroute volgen? Neem dan iets te eten mee voor onderweg.
  • Goede wandel- of sportschoenen zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je schoenen draagt met een goed profiel. Vooral op de Primitive Loop moet je soms aardig klimmen en klauteren.
  • Heeft het hevig geregend, zijn er hoosbuien voorspeld of ligt er sneeuw? Sla de Primitive Loop dan over! Deze kan dan erg gevaarlijk zijn. Voor informatie over de weersomstandigheden kun je terecht in het bezoekerscentrum bij de ingang van het park.

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan