Top Trails: Mist Trail

bijgewerkt op do 11 mrt 2021 8:43

Yosemite National Park in Californië wordt geroemd om haar ruige rotsformaties, ongeëvenaarde vergezichten en ruisende watervallen. Vanaf de Mist Trail kun je Yosemite in volle glorie bewonderen. Terwijl je van het ene naar het andere indrukwekkende uitzicht wandelt, wil je het liefst voortdurend foto’s maken - zoals eigenlijk overal in West-Amerika.

Mist Trail

  • Waar: Yosemite National Park, Californië (West-Amerika).
  • Lengte: 4 kilometer retour,
  • tot Nevada Fall: 9 km retour
  • Tijd: 3 (Vernal Fall) tot 5,5 uur (Nevada Fall)
  • Beste periode: Voorjaar en vroege zomer
  • Voorbereiding: De waterval spettert nogal: een poncho of regenjas komt goed van pas! Draag schoenen die nat mogen worden en dan ook nog grip hebben.
waterval yosemite national park

Vernal Fall

De Mist Trail biedt adembenemende uitzichten over de Merced-rivier, de Yosemite-vallei en de 97 meter hoge waterval. De eerste 1,5 kilometer zijn het drukst bezocht. Kijk goed om je heen of je een glimp kunt opvangen van Illillouette Fall. Vanaf de Vernal Fall Footbridge heb je een mooi uitzicht op de voet van de waterval. Veel wandelaars stoppen hier. Voor een wonderschoon uitzicht, loop je echter verder. Een granieten trap met ruim 600 treden brengt je naar de top van Vernal Fall. Voor je de top bereikt, zie je de glinsterende meren Emerald Pool en Silver Apron. Eenmaal boven kijk je de diepte in over het spetterende water en zie je hoe de druppels een regenboog vormen.

Vanaf de top kun je via dezelfde weg terug wandelen of kiezen voor de John Muir Trail, die 300 meter langer is en nieuwe uitzichten oplevert. Ben je nog niet moe en smaakt het wandelen naar meer? Vervolg dan de route naar de top van Nevada Fall!

waterval yosemite national park

Nevada Fall

De klim naar Nevada Fall is pittig. Dat heeft alleen maar voordelen: je laat de grote massa achter je en wordt beloond met mogelijk nog mooiere uitzichten dan op het eerste deel van de Mist Trail. Je wandelt ongeveer 2,5 kilometer via steile, rotsachtige haarspeldbochten. Ze klinken niet aantrekkelijk, maar zijn iedere extra stap dubbel en dwars waard. De laatste honderd meter van de Mist Trail loop je over een trap die is uitgehouwen in de rotsen. Eenmaal boven op de 181 meter hoge waterval kijk je uit over de watervallen en de Yosemite-vallei.

Je kunt terug wandelen via dezelfde route (2,5 km), of ervoor kiezen om via de John Muir Trail terug te lopen naar Yosemite Valley (4 km). Je hebt dan fenomenale vergezichten met Liberty Cap en de achterkant van Half Dome.

waterval yosemite national park

Toegang & parkeren

Wil jij de Mist Trail wandelen? Dan kun je de auto of camper op twee plaatsen parkeren. De meest toegankelijke is de parkeerplaats bij Curry Village. Vanaf daar kun je de gratis shuttlebus nemen naar Happy Isles (halte #16), waar de wandelroute start. Je kunt ook een stuk verder rijden en proberen te parkeren bij het begin van de wandelroute. Wees er dan wel vroeg bij, deze parkeerplaats zit snel vol!

Meer lezen?

Evenementen en Infodagen

Infodag 9 december 2023

Info & aanmelden


Presentatiedag 20 december 2023

Info & aanmelden


Infodag XL 28 december 2023

Info & aanmelden


Infodag voor gezinnen, 29 december in Zwolle

Info & aanmelden


Infodag 13 januari 2024

Info & aanmelden


Infodag 27 januari 2024

Info & aanmelden


Infodag 10 februari 2024

Info & aanmelden


Infodag 24 februari 2024

Info & aanmelden


Infodag 9 maart 2024

Info & aanmelden


Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan