Top Trails: The Narrows

door Onze redactie za 26 sep. 2015 10:00

Een groene kloof met betoverende wanden van rood zandsteen en een kabbelende rivier heten je welkom in Zion National Park (Utah). Dit prachtige park is geliefd om haar natuur en goede wandelmogelijkheden. Tussen april en oktober rijdt er een gratis shuttlebus door het park die je van de ene naar de andere locatie brengt. In de bus wordt omgeroepen welke halte er volgt en welke wandelingen daar starten. Een leuke wandeling voor jong en oud is The Riverwalk, waarbij je de rivier steeds dieper de kloof in volgt. Wie een bijzondere tocht wil maken, kan de rivier ín wandelen via The Narrows, naar het einde van de kloof. Eerder omdraaien kan natuurlijk ook.

The Narrows

  • Waar: Zion National Park, Utah (West-Amerika)
  • Lengte: Maximaal 15 kilometer retour. Je kunt op elk punt omdraaien.
  • Beste tijd: Zomer, in verband met de temperatuur van het water.
Zion, The Narrows Virgin River in Zion National Park

Spetterende wandeling

De rode wanden van de Zion Canyon vormen een verbluffend contrast met het vele groen langs de rivieroever. Het water van de Virgin-rivier baant zich een kilometerslange weg door de steeds smaller wordende kloof. Het smalste gedeelte, The Narrows, is een spectaculaire setting voor een wandeling. Hier is de kloof zeshonderd meter diep en slechts een paar meter breed. Het zonlicht dat naar binnen valt, zorgt voor een mooi schaduw- en lichtspel. Je kunt letterlijk niet altijd om de rivier heen, je moet regelmatig dwars door het water waden.

Voorbereiding

Informeer voor je vertrekt in het bezoekerscentrum naar de weersverwachting en watertemperatuur. Is er een waarschuwing voor Flash Floods? Sla deze wandeling dan over! Trek schoenen aan die nat mogen worden, neem een wandelstok mee (verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum) en ga op pad! Het kan verstandig zijn om je camera/mobiel in de auto of camper te laten of goed te verpakken in een waterdichte zak!

Ben je geen fan van water maar wil je wel graag een avontuurlijke wandeling maken in Zion? Bekijk dan eens de trail naar Angels Landing.

The Narrows in Zion National Park

Superaanbieding camperhuur Canadream
Bekijk de Voorjaarsspecial
Kom naar de Reizigersbeurs op 19 maart in Hilversum
Meld je gratis aan