Top Trails: The Narrows

door Onze redactie za 26 sep. 2015 10:00

Een kloof met rode, zandstenen wanden en een kabbelende rivier heten je welkom in Zion National Park (Utah). Dit prachtige park is geliefd om haar diverse natuur en goede wandelmogelijkheden. Een leuke wandeling voor jong en oud is de Riverside Walk, waarbij je de rivier steeds dieper de kloof in volgt. Voor een bijzondere en avontuurlijke ervaring kun je deze wandeling verlengen via the Narrows: een wandeling door de rivier in het smalste gedeelte van Zion Canyon. In deze blog: Wat is the Narrows en wat kun je verwachten?

The Narrows

  • Waar: Zion National Park, Utah (West-Amerika)
  • Lengte: Maximaal 16 kilometer tot Big Springs en terug. Je kunt ook eerder omdraaien.
  • Permit: voor een dagwandeling naar Big Springs en terug heb je géén permit nodig.
  • Beginpunt: Temple of Sinawava
  • Beste tijd: Late lente of zomer, in verband met de watertemperatuur.
Zion, The Narrows Virgin River in Zion National Park

Spetterende wandeling

De Virgin-rivier baant zich een weg door de Zion Canyon. Het smalste gedeelte van de kloof, the Narrows, is een spectaculaire setting voor een wandeling. In the Narrows is de kloof zeshonderd meter diep en slechts een paar meter breed. Het (weinige) zonlicht dat naar binnen valt, zorgt voor een mooi schaduw- en lichtspel. Er loopt geen wandelpad door the Narrows: je moet door het water waden. Hoe hoog het water is, hangt af van regen- en sneeuwval. Vaak staat het water tot je enkels of knieën. Op sommige plekken in de rivierbodem zitten kuilen, waardoor je zelfs tot je dijen in het water kan komen te staan. Het water kan na veel regen zelfs tot borsthoogte stijgen. Als de waterstand hoger wordt, wordt de wandeling door the Narrows afgesloten. Houd er rekening mee dat de bodem onregelmatig is en dat de stenen glad zijn.

Voorbereiding

Als je the Narrows gaat bedwingen, moet je goed uitgerust zijn. Besteed aandacht aan de volgende punten:
  • Draag schoenen die nat mogen worden, gesloten zijn en steun geven aan je voet of enkel. Waterschoentjes zijn niet geschikt in verband met losse stenen, maar hardloop- of wandelschoenen zijn een goede keuze. Als je wandelschoenen draagt, moet je er rekening mee houden dat deze langzaam drogen en de volgende dag niet bruikbaar zijn.
  • Qua kleding kun je het beste synthetische (sport)kleding dragen of kleding van wol. Houd er rekening mee dat het in the Narrows koud kan zijn; het water is fris, er komt weinig zonlicht binnen en er staat vaak wind. Draag dus meerdere lagen.
  • Het is verstandig om een wandelstok mee te nemen. Soms staan deze aan het begin van the Narrows, maar het is slimmer om hier in het bezoekerscentrum vast naar te vragen, zodat je niet onnodig op en neer moet.
  • Je loopt door het water en zult heus wel eens uitschuiven. Laat je camera/mobiel dus in de auto of camper. Wil je deze per se meenemen? Verpak deze dan goed in een waterdichte zak die je in je rugzak stopt!
  • Neem voldoende water en iets te eten mee voor onderweg.

Flash floods

Informeer voor je vertrekt in het bezoekerscentrum naar de weersverwachting en watertemperatuur. Is er een waarschuwing voor flash floods? Sla deze wandeling dan over! Een flash flood is een plotselinge overstroming. Deze komen in Zion regelmatig voor wanneer het hard regent in korte tijd: de droge, steenrijke omgeving is niet in staat om water op te nemen, waardoor het water zich in rap tempo in de Zion Canyon verzamelt. Het water in the Narrows kan hierdoor binnen enkele minuten of zelfs seconden metershoog stijgen. In Zion zijn regelmatig reizigers gewond en verdwaald geraakt en zelfs om het leven gekomen omdat ze waarschuwingen voor flash floods negeerden. Doe dit dus niet!

Ben je geen fan van water, maar wil je wel graag een avontuurlijke wandeling maken in Zion? Bekijk dan eens de trail naar Angels Landing.

The Narrows in Zion National Park

Superaanbieding camperhuur Canadream
Bekijk de Voorjaarsspecial