Vermilion Cliffs National Monument

bijgewerkt op za 4 mei 2019 9:00

In het zuiden van Utah en noorden van Arizona ligt het Vermilion Cliffs National Monument, een uitgestrekt en ruig gebied dat weinig wordt bezocht, maar bezienswaardigheden telt die hun weerga niet kennen. Neem bijvoorbeeld The Wave, die je alleen mag bezoeken als je een ticket bemachtigt in een speciale loterij.

The Wave (Coyote Buttes North)

The Wave is een spectaculaire golfvorm in het roodoranje zandsteen. Om te voorkomen dat deze fragiele schoonheid teveel te lijden heeft onder de drommen toeristen, heeft het Bureau of Land Management (BLM) een loterij ingesteld. Tegen betaling van een paar dollar geef je online een paar voorkeursdata door. Als je geluk hebt, win je een permit. Vervolgens kun je een tour boeken. Vervoer van en naar de Wave is bij de tour inbegrepen, net als de rondleiding ter plaatse. Kijk voor meer info over de permits op de website van het BLM.

Vermilion Cliffs National Monument, the Wave in Coyote Buttes North Vermilion Cliffs National Monument, the Wave in Coyote Buttes North

Coyote Buttes South & White Pocket

Is het je niet gelukt om een ticket voor de Wave te bemachtigen? Niet getreurd! Het Vermillion Cliffs National Monument bevat nog veel meer bijzondere natuurpracht. De Coyote Buttes South bijvoorbeeld. Dit gebied is wat gevarieerder dan zijn noordelijke wederhelft, maar heeft helaas geen ‘Wave’. Er zijn wel ‘teepees’ (op tipi's gelijkende rotsvormen) en gekleurde rotswanden die te bezoeken zijn met een tour. Fotografen vinden dit deel mooier omdat het meer grotere en kleinere foto-objecten heeft. Ook voor dit Coyote-gebied is een permit vereist. Deze kun je gelukkig op elk moment online kopen en er is geen loterij. Het White Pocket-gebied wordt vaak beschreven als ‘onaards’. Kale witte rotsformaties bedekken het landschap en zijn hier en daar getooid met oranje lagen. Deze bezienswaardigheden zijn alleen toegankelijk per tour of 4x4. Ga je zelf op pad? Bereid je reis dan goed voor.

Vermilion Cliffs National Monument, Coyote Buttes South White Pocket

Buckskin Gulch/Wire Pass

De Antelope Canyon is één van de beroemdste bezienswaardigheden van Zuidwest-Amerika. De beide kloofdelen - Upper en Lower Antelope Canyon - zijn immens populair vanwege hun schoonheid en goede bereikbaarheid. Heb je de Antelope Canyon al eens gezien, of ben je wel in voor avontuur en geniet je graag in alle rust van het natuurschoon? Zet dan de Buckskin Gulch op je lijstje! De Buckskin Gulch is de langste slot canyon van het land en volgens sommigen zelfs de langste ter wereld. De wanden zijn honderden meters hoog en versierd met krommingen, welvingen en lijnen. Je kunt bij ons de Buckskin Gulch Tour boeken vanuit Kanab. Een tour is wel zo prettig: de weg ernaartoe is een dirt road en de kloof ligt erg afgelegen.

Vermilion Cliffs National Monument, Buckskin Gulch Buckskin Gulch (c) Marjolein Lolkema

Een onherbergzaam gebied

Ga nooit onvoorbereid op pad in onherbergzame gebieden. Laat je altijd goed informeren over de wegcondities en weersverwachtingen. Een regenbui maakt de onverharde wegen onbegaanbaar en kan flash floods veroorzaken. Informatie verkrijg je bij het BLM Office in Kanab of bij het Ranger Station aan Highway 89 (na Mile 20). Vraag ook altijd bij je verhuurder na of het toegestaan is om met je voertuig op onverharde wegen te rijden. Vaak is dit niet toegestaan. Wil je het Vermilion Cliffs National Monument bezoeken, dan raden wij aan een tour te boeken. Er zijn diverse aanbieders in Page en Kanab, zoals Dreamland Safari Tours, Paria Outpost & Outfitters en Grand Circle Tours. De tours zijn helaas geen koopje; je boekt ze vanaf circa 175 dollar per persoon. Toch vinden de meeste reizigers het meer dan waard, want het gebied wordt nog weinig bezocht en de natuur is verbluffend.

Verder lezen

Ben je van plan één van deze bezienswaardigheden te bezoeken? Lees dan meer informatie over het Vermilion Cliffs National Monument.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan