Vraag offerte

  Rocky Mountains & Great Plains

Deze autorondreis laat je het mooiste zien van de Rocky Mountains en de Great Plains. De rondreis zit vol schitterende en ruige natuur. Je hebt de tijd om de nationale parken Yellowstone, Grand Teton en Rocky Mountain echt te zien. Ook doe je wat onbekendere pareltjes aan, die qua schoonheid echt niet onder doen voor de bekende jongens. Denk aan Colorado National Monument bij Grand Junction in Colorado, Theodore Roosevelt National Park bij Medora in North Dakota en Badlands National Park bij Rapid City in South Dakota. Nabij Rapid City bezoek je bovendien de presidentshoofden van Mount Rushmore.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Autoreis vanuit Denver van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 3382 kilometer / 2101 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Denver

Je reis begint in Denver. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver, ooit een goudzoekersnederzetting, combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. Opvallend is het Colorado State Capitol met zijn gouden koepel. In het gebouw is een museum gevestigd, doordeweeks zijn er gratis tours. Lower Downtown Denver, LoDo voor ingewijden, heeft gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is dé ontmoetingsplaats.

Denver Colorado

Dag 2. Denver

Breng in Denver een bezoek aan het History Museum, het Denver Art Museum, het Black American Museum of maak een dagtocht door de omgeving. Erg mooi is de Mount Evans Scenic Byway, de hoogst gelegen verharde autoweg in Amerika. Op de 4.348 meter hoge top van Mount Evans heb je een mooi uitzicht op de Front Range van de Rocky Mountains.

Denver, Mount Evans

Dag 3. Denver - Canon City

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mensen komen naar Canon City vanwege de raftmogelijkheden in de Royal Gorge. Ook Temple Canyon Park, net ten zuiden van Canon City, is een schat voor iedereen die off the beaten track wil. Volg de Redemption Trail door de kloof, waar Grape Creek voor verkoeling zorgt. In het Royal Gorge Bridge & Park is 's wereld hoogste hangbrug en vind je spannende attracties zoals de Cloudscraper Zip Line en de Royal Rush Skycoaster.

Raften

Dag 4. Canon City - Vail

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Vail Mountain is een van de beste ski-resorts ter wereld. In de zomer is het een komen en gaan van mountainbikers, fanatieke wandelaars en golfers. Als de sneeuw gesmolten is, kun je nog steeds met de gondel omhoog (Gondola One of Eagle Bahn). Bovenaan de Eagle Bahn liggen avonturenpark Epic Discovery en het Nature Discovery Center, van waaruit wandelingen worden georganiseerd. Verder zijn er gezellige farmers markets en Hot Summer Nights Concerts.

Vail

Dag 5. Vail - Glenwood Springs

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Glenwood Springs is een levendige plaats in de Amerikaanse staat Colorado. Naast de Glenwood Caverns en het bijbehorende attractiepark, zijn er heetwaterbronnen en kun je de schitterende trail naar het turkooizen Hanging Lake volgen, dat op de rand van Glenwood Canyon ligt.

Glenwood Springs, Colorado

Dag 6. Glenwood Springs - Grand Junction

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Grand Junction ligt aan de Colorado-rivier, in de vijftig kilometer lange Grand Valley. Vlak bij Grand Junction en Fruita ligt een prachtige bezienswaardigheid: het Colorado National Monument. Rijd hier de Rim Rock Drive, een 37 kilometer lange weg die zowel voor voertuigen als fietsers toegankelijk is. Rijdend op deze weg kijk je uit over kloven en fascinerende rotsformaties. Trek je wandelschoenen aan voor een mooie wandelroute en misschien zie je onderweg wel dikhoornschapen of adelaars.

Colorado National Monument bij Grand Junction

Dag 7. Grand Junction - Vernal

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De stad Vernal ademt, net als veel steden in Utah, de sfeer van het oude Westen. Vernal ligt in het midden van toeristische bezienswaardigheden als Dinosaur National Monument, Uinta-Wasatch-Cache National Forest en Capitol Reef National Park. Maar vergis je niet in de afstanden: tot Capitol Reef en Canyonlands is het ongeveer vier uur rijden. Naar Dinosaur is het ongeveer twintig minuten. Dinosaur National Monument werd in 1915 uitgeroepen tot nationaal monument en herbergt fossielen van dinosauriërs.

Vernal Utah

Dag 8. Vernal - Rock Springs

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In het zuiden van de Amerikaanse staat Wyoming ligt de plaats Rock Springs. In de omgeving kun je een bezoekje brengen aan Ashley National Forest of Medicine Bow National Forest.

Rock Springs Wyoming

Dag 9. Rock Springs - Grand Teton National Park

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Vlak onder Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. In het oosten van dit gevarieerde landschap slingert de Snake-rivier door het brede Jackson Hole-dal. In het westen zie je de besneeuwde toppen van de steile Teton Range. Mormon Row is het fotograferen waard: deze twee schuren uit 1880 vormen in het ochtendlicht een prachtig plaatje. Je kunt dit park prima per auto of camper verkennen via de Inner – en Outer Park Road, maar vergeet niet onderweg te stoppen voor een verbluffend uitzicht of een stevige wandeling.

Je overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Jackson Hole.

Grand Teton National Park

Dag 10. Grand Teton National Park

Het glasheldere Jenny Lake District is een populaire bestemming onder wandelaars in Grand Teton National Park. In het zomerseizoen vaart er een veerpont. Hoogtepunten langs het meer zijn Cascade Canyon, het uitzicht bij Inspiration Point en de Hidden Falls (een 60 meter hoge waterval). Ook langs het grote Jackson Lake is het prachtig wandelen. Informatie over de kunst en cultuur van indianen vind je in het bezoekerscentrum van Colter Bay District.

Jenny Lake, Grand Teton National Park

Dag 11. Grand Teton National Park - Yellowstone National Park

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. Je kunt alle bezienswaardigheden bereiken via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, deze loopt in een 8-vorm door het park. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als je een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet. Een vaak geziene inwoner is de elk (wapitihert). In Yellowstone leven maar liefst 35.000 herten; het is de grootste populatie elks ter wereld.

Yellowstone bizons

Dag 12. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind je in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Je kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

Old Faithful Yellowstone

Dag 13. Yellowstone National Park

Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

Grand Prismatic Spring

Dag 14. Yellowstone National Park - Billings

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Billings is de grootste stad van Montana. Je hebt in Billings onder andere een grote dierentuin, een historisch treindepot, het Western Heritage Center en een echte Amerikaanse rodeo. Voor petrogliefen van indianen en inheemse gebruiksvoorwerpen bezoek je Pictograph Cave State Park. In Pompeys Pillar National Monument, dat bestaat uit een rotsblok van enorme afmetingen, zie je petrogliefen van indianen en een boodschap van de ontdekkingsreiziger Clark.

Billings, Montana

Dag 15. Billings - Medora

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De stad Medora ligt bij de zuidingang van het Roosevelt National Park: de ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, wandelen en paardrijden. In het zuidelijke deel van Theodore Roosevelt NP leven bizons, wilde paarden, elanden en witstaartherten. Ga naar het bezoekerscentrum voor de parkfilm en tips van de rangers. Aan de parkweg zijn mooie uitkijkpunten en starten een aantal wandelroutes. In de North Unit kun je ook wandelen. Verder heb je hier uitzichten over de Badlands en de Missouri-rivier.

Medora North Dakota

Dag 16. Medora

Medora ontstond in 1883 aan de transcontinentale spoorlijn van de Northern Pacific Railway. De stichter was de notabele Marquis de Mores. Hij vernoemde de nederzetting naar zijn vrouw Medora en liet naast een fabriek ook een huis bouwen: Chateau de Mores. Tegenwoordig is het een State Historic Site. In de omgeving van Medora kun je het Little Missouri State Park bezoeken, tussen een ruig decor van Badlands. Ook de Enchanted Highway tussen Medora en Bismarck is de moeite waard. Je rijdt naar het plaatsje Regent, waar enorme metalen sculpturen langs de weg staan.

Medora, North Dakota

Dag 17. Medora - Rapid City

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Rapid City heeft als bijnaam de ‘Gateway to the Black Hills’. Je verblijft hier twee nachten. Vandaag kom je waarschijnlijk in de middag aan, want het is best een stukje rijden vanuit Medora en misschien wil je daar 's morgens nog wat ondernemen. Op dag 17, onderweg naar Hot Springs, kun je de grote highlights van de Black Hills bezoeken: het beeldhouwwerk Mount Rushmore en zijn indiaanse tegenhanger Crazy Horse Memorial. Ook ligt Custer State Park op de route. Vandaag kun je dus even rustig aan doen.

Mount Rushmore, Rapid City

Dag 18. Badlands vanuit Rapid City

Gebruik deze hele dag voor een uitstapje naar Badlands National Park, op ongeveer een uur rijden van Rapid City. Dit indrukwekkende nationale park wordt gekenmerkt door bijzondere canyons en rotsformaties. Badlands beschermt een groot stuk prairie, dat het leefgebied vormt van bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en de bedreigde zwartvoetige fretten. Het park staat bekend als een belangrijke vindplaats voor archeologen. Er zijn fossielen van dertig miljoen jaar oud gevonden en overblijfselen van neushoorns en sabeltandtijgers opgegraven. De Badlands Loop Road vormt de hoofdweg door het park. Het park is heel geschikt om in een dag vanuit Rapid City te verkennen.

Badlands National Park

Dag 19. Rapid City - Hot Springs

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vandaag is het maar een klein stukje rijden vanuit Rapid City naar Hot Springs. Neem de toeristische route en stop onderweg bij Mount Rushmore. Dit beeldhouwwerk in de rotsen bestaat uit de hoofden van oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Bezoek ook het bijna naastgelegen Crazy Horse Memorial; dit is het antwoord van de Native Americans en nog altijd in aanbouw. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn. Daarna kun je verder rijden door Custer State Park, dat bekendstaat om zijn bizonkudde van maar liefst 1.300 bizons. Je kunt Custer State Park met de auto verkennen via schilderachtige routes. Neem in Hot Springs een kijkje bij Mammoth Site, een oud zinkgat waarin de restanten van 61 mammoeten zijn gevonden.

Mount Rushmore

Dag 20. Hot Springs - Scottsbluff

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

De kleine plaats Scottsbluff is niet echt veelzeggend, maar het National Monument dat er vlakbij ligt, is dat wel! Maar liefst 240 meter torent een enorme rotspartij uit boven het omliggende landschap. Deze 'bluff' was eeuwenlang een markant herkenningspunt voor inheemse volken en emigranten die naar het westen trokken. In het nationale monument kom je veel te weten over paleontologie, geologie en inheemse geschiedenis.

Scottsbluff met National Monument

Dag 21. Scottsbluff - Rocky Mountain NP (Estes)

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Rocky Mountain National Park in Colorado geeft je een goede indruk van de gelijknamige bergketen, die zich 4.800 kilometer uitstrekt van Alaska tot Nieuw-Mexico. De oostkant van Rocky Mountain National Park is relatief droog en wordt gekenmerkt door spitse bergtoppen en diepe dalen. De oostelijke toegangspoort is Estes Park, waar je kunt paardrijden, raften en mountainbiken. Bij het mooie Bear Lake kun je goed wandelen. Neem daar vandaag of morgenochtend zeker de tijd voor.

Je overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Estes.

Rocky Mountain National Park

Dag 22. Rocky Mountain NP (Estes)

Je kunt vandaag de 77 kilometer lange Trail Ridge Road rijden. Deze hoog gelegen weg brengt je over het dak van de wereld, via duizelingwekkende hoogtes en uitgestrekte toendra, naar de westkant van het park. Tijdens je rit kun je op diverse plekken uitstappen en genieten van de uitzichten. Je voelt dat de lucht ijl is: een korte wandeling kan al heel inspannend zijn. Een letterlijk hoogtepunt is Longs Peak, de hoogste berg van het park. De vlakke top torent boven alle andere bergen uit en is vanuit bijna het gehele park te zien. Dieren die je onderweg tegen kunt komen zijn onder andere herten, elanden, dikhoornschapen en zwarte beren.

Als je de Trail Ridge Road wilt rijden, kun je vandaag overnachten in Granby of een plaats dichter bij Denver. Dan heb je vandaag alle tijd om de Trail Ridge Road te rijden en morgen op je gemak naar het vliegveld te gaan. Rijd je de Trail Ridge Road niet, dan is een tweede overnachting in Estes Park een optie. Let op: de Trail Ridge Road is in verband met zware sneeuwval alleen geopend vanaf grofweg de tweede helft van mei tot eind oktober.

Rocky Mountain Trail Ridge Road

Dag 23. Rocky Mountain NP (Estes) - Denver

Afstand: 120 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Denver bezienswaardigheden

Dag 24. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Autoreis vanuit Denver van of Bewerk in routeplanner
Totale afstand: 3382 kilometer / 2101 mijl
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan